Προσδεθείτε, ξεκινάει η μαγεία του ΝΒΑ (μέρος δεύτερο)

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Πιστεύουμε να μείνατε ικανοποιημένοι από την παρουσίαση της Δύσης. Μέσα από αυτά τ’αφιερώματα προσπαθούμε να σας βάλουμε στο μονοπάτι του φετινού ΝΒΑ, όσο πιο πιστά μπορούμε. Δεν είναι πολύ εύκολο, καθώς οι ομάδες είναι πολλές και οι καλοί παίκτες αμέτρητοι. Αρκετά με τις άχρηστες φιοριτούρες, πάμε να δούμε την έτερη περιφέρεια της κορυφαίας βιομηχανίας μπάσκετ.

Τα αγριεμένα «ελάφια» θέλουν να κατασπαράξουν τους πάντες

Με τον τίτλο πιστεύατε θα ξεκινούσαμε από τους Μπακς, όμως προτεραιότητα έχουν οι άδειοι πρωταθλητές Τορόντο Ράπτορς. Μας συγχωρείτε για τον σκληρό χαρακτηρισμό, όμως η φυγή του Λέοναρντ, άφησε τους «δεινόσαυρους», χωρίς ηγέτη.  Ο Νικ Νερς έχει τον κορμό του περίπου ίδιο, όμως είναι αναγκασμένος να βρει άλλους τρόπους με τους οποίους θα κρατήσει στην κορυφή τους Καναδούς. Μπορεί να το κάνει; Mission impossible μας μοιάζει η φετινή περιπέτεια των Ράπτορς. Γκασόλ, Λάουρι και Ιμπάκα είναι οι παίκτες που μαζί με τον Βαν Φλιτ θα κληθούν να κρατήσουν τον οργανισμό ψηλά στην Ανατολή.

Πάμε και στην ΚΑΕ Ελαφιακός κατά κόσμον Μιλγουόκι Μπακς, όπου θέλουν να κάνουν ένα βήμα παραπάνω σε σχέση με πέρσι. Ο MVP Γιάννης Αντετοκούνμπο μοιάζει πιο ορεξάτος από ποτέ, ώστε να οδηγήσει τα «ελάφια» στους τελικούς του ΝΒΑ. Σίγουρα η αποχώρηση του Μάλκολμ Μπρόγκντον από τον οργανισμό, σίγουρα πλήγωσε τον Μάικ Μπουλντενχόλζερ, όμως ο Μάθιους με το φαρμακερό του σουτ, ίσως αποδειχτεί λίρα εκατό. Η ομοιογένεια θα είναι όπλο των Μπακς, ενώ σίγουρα τ’αδέρφια Λόπεζ θα κάνουν πολλές δουλειές στο παρκέ. Στόχος είναι οι τελικοί του ΝΒΑ και το δεύτερο συνεχόμενο βραβείο MVP για τον Giannis.

Οι Μπόστον Σέλτικς υπέστησαν μερικό λίφτινγκ στο ρόστερ τους. Ο Κέμπα Γουόκερ θα έχει το κουμάντο, ενώ οι Μπράουν και Τέιτουμ θα έχουν αυξημένες αρμοδιότητες σ’άμυνα κι επίθεση. Ο Μπραντ Στίβενς δεν θα έχει τον Χόρφορντ, άρα είναι αναγκασμένος να βρει άλλον πυλώνα στη ρακέτα με τον Γκριν να είναι ο επικρατέστερος. Φέτος πιθανότατα θα είναι η τελευταία ευκαιρία για τον Χέιγουορντ να δείξει αν μπορεί να ξαναγίνει παίκτης All Star. Υπάρχει τεχνογνωσία στο κλαμπ κι εκεί ποντάρουν άπαντες, για να τερματίσουν πιο μακριά φέτος.

Κάτι κερδίζεις, κάτι χάνεις λέει ο θυμόσοφος ελληνικός λαός. Οι Φιλαδέλφια Σίξερς δεν μπόρεσαν να κρατήσουν στην ομάδα τον Τζίμι Μπάτλερ, όμως έφεραν τον Αλ Χόρφορντ. Ο Μπρετ Μπράουν έχει στα χέρια του ένα πλήρες ρόστερ, όμως ελαφρώς ακατέργαστο. Οι Εμπίιντ και Σίμονς είναι οι ηγέτες των Σίξερς, όμως στα κρίσιμα σημεία συνήθως λυγίζουν. Οι Μπερκ και Χάρις θα δώσουν πολλές λύσεις στο περιφερειακό σουτ, όμως είναι αδύνατοι αμυντικά. Κάτι λιγότερο από την τετράδα θα είναι αποτυχία για τη φετινή βερσιόν του οργανισμού.

Οι Μπρούκλιν Νετς ήταν από τις πρωταγωνίστριες της φετινής off season, καθώς απέκτησαν τους Κάιρι Ίρβινγκ, Κέβιν Ντουράντ και Ντεάντρε Τζόρνταν. Βέβαια όλοι γνωρίζετε πως ο «Durantoula» είναι εκτός για τη φετινή σεζόν, λόγω ρήξη αχιλλείου τέντοντα. Αυτόματα οι προσδοκίες κατεβαίνουν για την ομάδα της Νέας Υόρκης, που στοχεύει σε πρόκριση στα ημιτελικά της Ανατολής κι από εκεί και πέρα, ότι έρθει θα είναι υπέρβαση. Ο Άτκινσον κρατάει μικρό καλάθι και μεταξύ μας καλά κάνει. Πολλές αλλαγές κι είναι άγνωστο αν θα δέσει το φετινό γλυκό, χωρίς τον Ντουράντ.

Λίγες οι θέσεις για την postseason

Παραπάνω αφιερώσαμε χώρο για τις πιο ισχυρές ομάδες της ανατολικής περιφέρειας. Τώρα θ’αναφερθούμε σε κάποια κλαμπ, που έχουν σαν στόχο να παίζουν στα playoff. Για παράδειγμα οι Ντιτρόιτ Πίστονς έχουν σαν φιλοδοξία να κάνουν ότι και την περασμένη χρονιά. Να προλάβουν το τρένο της postseason, έστω και κι αν «σκουπιστούν» ξανά. Ο Ντουέην Κέισι θα στηριχτεί στις πλάτες των Ντράμοντ, Γκρίφιν και Τζάκσον, ενώ η εμπειρία του πυραυλοκίνητου Ντέρικ Ρόουζ θα του φανεί χρήσιμη. Σκληρό σύνολο με αθλητές, που στην «crunch time» θα κάνει ζημιές.

Θα μεταφερθουμε και στο Μαϊάμι, όπου οι Χιτ έχασαν τον Γουάιτσαιντ, όμως έφεραν στον οργανισμό έναν ηγέτη ονόματι Τζίμι Μπάτλερ. Πρόκειται για έναν από τους πιο ικανούς «two way players» της λίγκας, οποίος αλλάζει ομάδες συνέχεια, αν αυτό λέει κάτι για την νοοτροπία του. Ο Έρικ Σποέλστρα βλέπει τον Κέντρικ Νtαν ν’ανεβάζει το παιχνίδι του ένα level πάνω και σε συνδυασμό με την εμπειρία και τα χιλιόμετρα των Ντράγκιτς, Χάσλεμ και Γουέιτερς, τίποτα δεν είναι ακατόρθωτο. Ταβάνι η συμμετοχή στα playoff.

Τι θα κάνουν φέτος οι Ιντιάνα Πέισερς ρωτάνε πολλοί από εσάς; Όλος ο οργανισμός περιμένει την επιστροφή στα παρκέ του Βίκτορ Ολαντίπο, ο οποίος σύμφωνα με το ιατρικό δελτίο, θ’αποθεραπευτεί κάπου στην περίοδο των Χριστουγέννων. Οι Ινδιάνοι για καλή τους τύχη έφεραν στο σύλλογο των Μάλκολμ Μπρόγκτον, ενώ η τριάδα των Σαμπόνις, Τέρνερ και Χολιντέι εγγυάται αποτελέσματα. Τεράστιο project ο Μπιτάτζε, που δείχνει ότι ανήκει στο ΝΒΑ και θα αισθητή την παρουσία του…

Ο Στιβ Κλίφορντ δεν μπορεί να μην είναι ευχαριστημένος από το υλικό, που έχει στα χέρια του. Διαθέτει παίκτες με εμπειρία από τα playoff και σίγουρα οι Ορλάντο Μάτζικ, έχουν ελπίδες να τερματίσουν στην πρώτη οχτάδα της ανατολικής περιφέρειας. Η επιστροφή του Φουλτζ θα είναι βάλσαμο για τον οργανισμό, καθώς στηρίζει πολλά στον νεαρό άσο, ενώ οι Βούτσεβιτς και Αμίνου εγγυώνται παραγωγή πόντων σχεδόν σε κάθε παιχνίδι. Από τις πιο «fun to watch» ομάδες τη φετινή σεζόν.

Οι κομπάρσοι της Ανατολής

 

Τι μέλλει γενέσθαι με τους Ουάσινγκτον Ουίζαρντς; Ο Σκοτ Μπρουκς έχει εναν Γολγοθά ν’ανέβει, αφού ναι μεν περέμεινε στο σύλλογο ο Μπράντλεϊ Μπιλ,όμως ο Τζον Ουόλ θα παίξει φέτος; Σύμφωνα με το ιατρικό τιμ των «μάγων» πολύ δύσκολα θα τον δούμε στα παρκέ φέτος, άρα ο Τόμας θα έχει το κουμάντο του οργανισμού. Κατανοείτε κι εσείς οι ίδιοι πως το μέλλον του οργανισμού δεν είναι ευοίωνο και πολύ δύσκολα θα χτυπήσει θέση στα playoff.

Οι Ατλάντα Χοκς παραμένουν η ομάδα του δευτεροετή Τρέι Γιανγκ. Τα «γεράκια» στην preseason έδειξαν ότι απέχουν από το να χαρακτηριστούν υποψήφιοι για τα playoff. Ο Λόιντ Πιρς δεν είναι τυχαίος, γνωρίζει άριστα τη λίγκα και χρειάζεται πολλή δουλειά από το σταφ και τους παίκτες του, ώστε να μην τερματίσουν στον πάτο της Ανατολής. Σημαντική η προσθήκη του Τζαμπάρι Πάρκερ, ενώ «λαχεία» ίσως αποδειχθούν οι Ντεάντρε Χόλινς και Μπέμπρι.

Για τους Κλίβελαντ Καβαλίερς δεν μπορούμε να γράψουμε πολλά πράγματα. Η φυγή του Λεμπρόν Τζέιμς άφησε πίσω της συντρίμμια, τα οποία δεν μαζεύονται. Το ρόστερ είναι επιεικώς μέτριο από την Big Three έχει μείνει μόνος κι έρημος ο Λοβ, ενώ οι Κλάρκσον και Οσμάν προσπαθούν να σώσουν, ότι σώζεται. Θα βοηθήσει και ο Μπράντον Νάιτ, αν και δεν βρίσκεται στην ιδανική του φόρμα. Εχουν περάσει τα καλά μπασκετικά του χρόνια. Θα γίνουν σάκος του μποξ οι «ιππότες»; Οψόμεθα…

Δεν γίνεται να μην αναφερθούμε και στον πρώην σύλλογο του Μάικλ Τζόρνταν. Οι Σάρλοτ Χόρνετς θα επιδιώξουν να μην γίνουν μία από τις χειρότερες του φετινού ΝΒΑ. Ο Τέρι Ροζίερ ναι θα κάνει τη διαφορά, θα βγει μπροστά, όμως δεν δύναται για πολλά παραπάνω. Ο Τζέιμς Μπορέγκο έχει συμβιβαστεί με το γεγονός πως οι στόχοι δεν είναι υψηλοί. Τα playoff είναι άπιαστο όνειρο και στόχος διοίκησης και προπονητικού σταφ είναι να φτιαχτεί μία ομάδα για τα επόμενα χρόνια. Trust the process…

Τα ίδια λίγο-πολύ ισχύουν και για τους Σικάγο Μπουλς, που εδώ και λίγα χρόνια βολοδέρνουν στις κάτω θέσεις της βαθμολογίας. Ταλέντο υπάρχει στους «ταύρους» και σίγουρα παίκτες σαν τους Ζακ Λαβίν και Λάουρι Μάρκανεν, θα κάνουν αίσθηση στον μαγικό κόσμο του ΝΒΑ. Το θέμα είναι πως το έμψυχο δυναμικό δεν είναι πολύ ισχυρό και οι δυο προαναφερθέντες μαζί με τους Σατοράνσκι και Πόρτερ, θα κάνουν οτι είναι δυνατόν, για να φέρουν τον σύλλογο ψηλά…

Έχει νόημα να μιλήσουμε για τους Νιου Γιορκ Νικς; Ο οργανισμός βρίσκεται σ’αγωνιστική ύφεση και κάθε χρόνο παρουσιάζεται όλο και χειρότερος. Ο Ντέηβιντ Φιτζάλε δεν μπορούμε να ξέρουμε τι μπορεί αν κάνει, όμως το ταβάνι του κλαμπ είναι πολύ χαμηλό. Το γεγονός και μόνο πως στα φιλικά πρώτος σκόρερ για τους Νικς ήταν ο Μάρκους Μόρρις τα λέει όλα. Στόχος τώρα δεν μπορούμε να ξέρουμε αν υπάρχει, όμως ας είναι αυτή η σεζόν, για κάτι καλύτερο για τον σύλλογο…

Επισκεφτείτε καθημερινά το BetMarket.gr για να ενημερωθείτε για τις εξελίξεις με τις νόμιμες στοιχηματικές εταιρείες στην Ελλάδα, να δείτε προγνωστικά στοιχήματος από τους tipster μας, τις πτώσεις των αποδόσεων αλλά και την ενδιαφέρουσα θεματολογία γύρω από το στοίχημα που δεν θα βρείτε αλλού.