ΡΑΛΛΕΙΟΣ: Από το ευρωπαϊκό πρόγραμμα COMENIUS στο Δημαρχείο Πειραιά!

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Ο Δήμαρχος Πειραιά, κ. Βασίλης Μιχαλολιάκος, υποδέχθηκε σήμερα στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου, όπου πραγματοποίησαν συνάντηση εργασίας, τους ξένους εταίρους από το Ευρωπαϊκό πρόγραμμα Comenius «Δείκτες Αειφόρου Σχολείου», που φιλοξενεί μέχρι την Παρασκευή 20 Ιουνίου, το Ράλλειο Γενικό Λύκειο Θηλέων Πειραιά.

Ο κ. Μιχαλολιάκος τόνισε τη σημασία αυτών των πρωτοβουλιών, γιατί – όπως χαρακτηριστικά είπε - η σύνδεση παιδείας – περιβάλλοντος είναι το ζητούμενο των καιρών. 
«Η κακοποίηση και η υποβάθμιση του περιβάλλοντος απαιτεί την εγρήγορση όλων και μια πιο ουσιώδη παιδεία, που θα ξεκινά από την οικογένεια και το σχολείο», σημείωσε και πρότεινε τη δημιουργία Σχολών Γονέων, με αποκλειστικό αντικείμενο την περιβαλλοντική εκπαίδευση και την αποκατάσταση του περιβάλλοντος.

Από την πλευρά του, ο Διευθυντής του Ραλλείου Γενικού Λυκείου Θηλέων Πειραιά κ. Δημήτρης Καλαϊτζίδης, ευχαρίστησε το Δήμαρχο για τη φιλοξενία και τόνισε το σημαντικό έργο που επιτέλεσε ο κ. Μιχαλολιάκος στη διάρκεια της θητείας του, που είχε ως αποτέλεσμα την αλλαγή της όψης της πόλης, δημιουργώντας τις συνθήκες και τις υποδομές για μεγάλα έργα. 

Το πρόγραμμα Comenius «Δείκτες Αειφόρου Σχολείου», στοχεύει στην εισαγωγή των αρχών της αειφόρου ανάπτυξης στο σχολείο, δηλαδή στην στροφή του σχολείου προς της αειφορία, μέσω συγκεκριμένων αλλαγών στον παιδαγωγικό, στον κοινωνικό – οργανωτικό και στον περιβαλλοντικό τομέα της σχολικής ζωής. 
Οι μαθητές του προγράμματος προέρχονται από τις χώρες : Τουρκία, Βουλγαρία, Ρουμανία, Σλοβενία, Ισπανία και Ισλανδία.


Διαβάστε επίσης:


ΡΑΛΛΕΙΟΣ: Το σχολείο αρωγός της αειφόρου ανάπτυξης και το αφιέρωμα στον Πειραιά!