Ολυμπιακός – Άστον Βίλα: “Τη σμπαράλιασε”! Ύμνοι του αγγλικού Τύπου για τον Θρύλο

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Ο Ολυμπιακός πήρε τη μεγάλη πρόκριση για τον τελικό του Europa Conference League επικρατώντας 2-0 της Άστον Βίλα, με τον αγγλικό Τύπο να την κατακεραυνώνει για την εμφάνισή της και να... βγάζει το καπέλο στην απίθανη ομάδα του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ

Ο Ολυμπιακός έγινε μόλις η δεύτερη ελληνική ομάδα στην ιστορία του ποδοσφαίρου μετά τον Παναθηναϊκό το 1971 που προκρίνεται σε τελικό ευρωπαϊκής διοργάνωσης.

Οι "ερυθρόλευκοι" επικράτησαν 2-0 της Άστον Βίλα, της τέταρτης ομάδας της Premier League, με τον αγγλικό Τύπο να την κατηγορεί για την εμφάνισή της σ' ένα τόσο κρίσιμο παιχνίδι.

Η κριτική του αγγλικού Τύπου στην Άστον Βίλα για τον αποκλεισμό από τον Ολυμπιακό

Ο Ολυμπιακός, με τον Αγιούμπ ελ Κααμπίνα βρίσκεται σε τρομερή κατάσταση και να σκοράρει δύο γκολ, επικράτησε και στο δεύτερο παιχνίδι της Άστον Βίλα 2-0 και με συνολικό σκορ 6-2 προκρίθηκε στον τελικό του Europa Conference League, εκεί που θα βρεθεί αντιμέτωπος με τη Φιορεντίνα.

Ο αγγλικός Τύπος μετά τον αποκλεισμό των "χωριατών" από τους "ερυθρόλευκους" άσκησε έντονη κριτική στην ομάδα του Ουνάι Έμερι, με κάποια Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης να τη χαρακτηρίζουν και ως... τραγωδία.

Χαρακτηριστικά ήταν κάποια από τα πρωτοσέλιδα του αγγλικού Τύπου, με το σχόλιο της Mirror για την εμφάνιση των Άγγλων κόντρα στους Έλληνες να σχολιάζουν πως πρόκειται για:

"Μία ελληνική τραγωδία. Η Άστον Βίλα αποκλείστηκε από το Europa Conference League με την ομάδα του Ουνάι Έμερι να χάνει από τον Ολυμπιακό και να σβήνει τις αγγλικές ελπίδες στην ευρωπαϊκή διοργάνωση".

Με τη σειρά τους οι "Times" σχολίασαν πως: "Στέρεψαν τα γκολ για την ακίνδυνη Άστον Βίλα που υποτάχθηκε στην Αθήνα".

Έντονη ήταν η κριτική της Guardian στην Άστον Βίλα σχολιάζοντας: "Τα δύο γκολ του Ελ Κααμπί σμπαράλιασαν τις ελπίδες ανατροπής της Άστον Βίλα για ανατροπή στην έδρα του Ολυμπιακού".

Ενώ άκρως καυστική θα σχολίαζε κάπως την κριτική που άσκησε στους "χωριάτες" η Sun, χρησιμοποιώντας έντονους χαρακτηρισμούς: "Ελληνική Τραγωδία. Οι παίκτες του Έμερι αποκλείστηκε από το Europa Conference League έπειτα από ελληνική ταπείνωση.

Διαβάστε επίσης:

Βαγγέλης Μαρινάκης: Συγκλονιστική στιγμή, βούρκωσε μιλώντας για τον πατέρα του και τον Σάββα Θεοδωρίδη

br