Γιατί πετάνε πυροσβεστικά αεροπλάνα και ελικόπτερα στην Αττική

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Ανησυχία προκάλεσε το πρωί της Πέμπτης η πτήση πυροσβεστικών αεροπλάνων και ελικοπτέρων πάνω από την Αττική, ωστόσο επρόκειτο για ειδική άσκηση

Γιατί πετάνε πυροσβεστικά αεροπλάνα και ελικόπτερα στην Αττική, διερωτήθηκαν το πρωί της Πέμπτης (16/05) οι κάτοικοι του λεκανοπεδίου, ωστόσο δεν επρόκειτο για κάποια φωτιά ή πυρκαγιά, παρά μόνο για ειδική άσκηση πυρόσβεσης.

Πιο συγκεκριμένα, η άσκηση αντιμετώπισης δασικής πυρκαγιάς μεγάλης έκτασης, με την κωδική ονομασία «ΔΙΑ ΠΥΡΟΣ 2024», ξεκίνησε σήμερα, Πέμπτη 16 Μάϊου 2024 και ώρα 10:00, πλησίον του Κοιμητηρίου Χολαργού από την Πυροσβεστική και το Υπουργείο Πολιτικής Προστασίας.

Η άσκηση είχε ως αντικείμενο την αντιμετώπιση δασικής πυρκαγιάς μεγάλης έκτασης, με σκοπό τη διαπίστωση σε ρεαλιστικές συνθήκες, της επιχειρησιακής ετοιμότητας του μηχανισμού δασοπυρόσβεσης και την αξιολόγηση της αποτελεσματικότητάς του για την τρέχουσα αντιπυρική περίοδο.

Θα διέπεται από όλες τις φάσεις Γενικού Σχεδίου Αντιμετώπισης εκτάκτων αναγκών εξαιτίας Δασικών Πυρκαγιών, ξεκινώντας από την Αναγγελία, Κινητοποίηση Δυνάμεων-Αρχική Εκτίμηση Κατάστασης, Ανάπτυξη Δυνάμεων-Επέμβαση, Μερικός Έλεγχος-Φύλαξη, Πλήρης Κατάσβεση με εμπλοκή των πόρων του Πυροσβεστικού Σώματος (οχήματαπροσωπικόπεζοπόρα τμήματα) και των πόρων των εμπλεκόμενων φορέων, που συνδράμουν το Πυροσβεστικό Σώμα (οχήματαπροσωπικό Ο.Τ.Α. Α΄ και Β΄ Βαθμούπροσωπικό και μέσα Ενόπλων ΔυνάμεωνΕΛ.ΑΣ., Ε.Κ.Α.Β., Εθελοντικές Οργανώσεις) στο πλαίσιο της αποστολής τους.