Γιάννης Βαρουφάκης: Ήμουν έτοιμος να υπογράψω και άλλαξαν το προσχέδιο

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


"Οι διαπραγματεύσεις θα συνεχιστούν και θα καταλήξουμε σε συμφωνία" είπε ο Γιάννης Βαρουφάκης κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου. Ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών εξήγησε τους λόγους για τους οποίους δεν ηπήρξε σήμερα συμφωνία. Όπως ανέφερε μετά από μία εξιστόρηση όλων όσων μεσολάβησαν από το προηγούμενο Eurogroup μέχρι το σημερινό, η συμφωνία που είχε επιτευχθεί ανάμεσα στον Αλέξη Τσίπρα και τον Γερούν Ντάισελμπλουμ ήταν διέξοδος.

Ο υπουργός Οικονομικών αιτιολόγησε το σημερινό ναυάγιο υποστηρίζοντας ότι ο Πιέρ Μοσκοβισί πριν την έναρξη του Eurogroup παρουσίασε προσχέδιο που θα υπέγραφε. Το συγκεκριμένο προσχέδιο αναγνώριζε την ανθρωπιστική κρίση και ανέφερε ότι η επέκταση θα είχε την μορφή μεταβατικού προγράμματος. Τελικά όπως το κείμενο αυτό αντικαταστάθηκε από τον Γερούν Ντάισελμπλουμ από άλλο κείμενο που μιλούσε για επέκταση του προγράμματος με ευελιξία, κάτι που η ελληνική πλευρά δεν δέχθηκε.

Ο υπουργός Οικονομικών απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων τόνισε "Θέλαμε πάρα πολύ να καταλήξουμε, όμως η νεφελώδης έννοια της «κάποιας ευελιξίας» δεν μας το επιτρέπει" και συνέχισε "Είμαστε έτοιμοι να κάνουμε ό,τι χρειαστεί για μια έντιμη συμφωνία τις επόμενες μέρες - Κανείς δεν έχει το δικαίωμα να εργαστεί προς αδιέξοδο, μη επωφελές για το σύνολο των Ευρωπαίων.

Πηγή: parapolitika.gr