ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΑΔΕΙΕΣ: Μια χαρά τα κατάφερε τελικά ο Παππάς… Η ΝΔ τι κάνει;

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


…του Σαράντου Ευσταθόπουλου

Εκ του απολέσματος κρίνοντας, διαφαίνεται ότι ο Υπουργός Νίκος Παππάς δικαιώνεται για την επιλογή του να ανοίξει το μέτωπο με τους Έλληνες Μιντιάρχες!

Όσες αστοχίες, όσες αδικίες, όσες γκάφες κι αν προηγήθηκαν από τον Νίκο Παππά και το επιτελείο του το προηγούμενο διάστημα, πριν, κατά τη διάρκεια και μετά το διαγωνισμό των τηλεοπτικών αδειών, διαγράφονται αυτομάτως από το μυαλό του μέσου Έλληνα πολίτη, με την απόφαση του ΕΣΡ, που ζητά την καταβολή 35.000.000 ευρώαπό όποιον επιθυμεί να διατηρεί ή να αποκτήσει τηλεοπτική συχνότητα πανελλαδικής εμβέλειας!

Για ακόμη μια φορά η ΝΔ χάνει μια κρίσιμη επικοινωνιακή μάχη, η οποία φαίνεται να την ταυτίζει για ακόμη μια φορά με τα συμφέροντα των ισχυρών, έναντι του μέσου πολίτη που αδυνατεί να ικανοποιήσει ακόμα και κάποιες εκ των βασικών του αναγκών.

Και αυτό γιατί, για ακόμη μια φορά, ο “καλός” ΣΥΡΙΖΑ, φαίνεται ότι στέκεται δίπλα σε αυτόν τον ίδιο αδύναμο πολίτη, στέλντοντάς του το μήνυμα, ότι οι πλούσιοι πληρώνουν για πρώτη φορά… και μάλιστα πολλά, για την ακρίβεια, 35.000.000 ο καθένας!

Η επικοινωνιακή ήττα αυτή βέβαια έχει και ονοματεπώνυμα και συγκεκριμένα αίτια!

1. Όταν σε κάθε μάχη δίνεις χαρακτηριστικά αγωνίσματος ταχύτητας και το μόνο που σε ενδιαφέρει είναι να κερδίσεις πρόσκαιρα το χειροκρότημα του δικού σου ακροατηρίου, τα αποτελέσματα είναι όπως τα προαναφερόμενα!

2. Πιο συγκεκριμένα, η ΝΔ φέρεται για ακόμη μια φορά να ταυτίστηκε με το αποκαλούμενο κεφάλαιο, αφού ενώ δικαίως διαμαρτυρόταν για τις περίεργες και αμφιλεγόμενες τακτικές που ακολούθησε ο Υπουργός Νίκος Παπάς, δεν πέρασε στο ευρύ κοινό η αγωνία της για να εισπράξει αρκετά χρήματα το ελληνικό δημόσιο, αλλά η αγωνία να μη θιγούν οι Έλληνες Μιντιάρχες!

3. Και μπορεί σε πρώτο βαθμό, να φάνηκε ότι η ΝΔ δικαιώνεται, ύστερα από τις αλεπάλληλες γκάφες του επιτελείου του Υπουργείου του κ. Παππά, στο τέλος όμως, για ακόμη μια φορά, ηττάται πανηγυρικά, καθώς στο μυαλό του μέσου Έλληνα πολίτη θα μείνει ένα και μοναδικό πράγμα:

4. “Ο ΣΥΡΙΖΑ τους βάζει να πληρώσουν για πρώτη φορά” !

5. Αυτό είναι το επικοινωνιακό μήνυμα που στέλνει η Κυβέρνηση και αυτό περνά και στον μέσο Έλληνα πολίτη, γιατί ελλείψει στρατηγικής και πολιτικής διαρκείας, η ΝΔ χάνει ακόμα μια κρισιμότατη μάχη, όχι μόνο επικοινωνιακή αλλά και ουσιαστική!

Δεδομένης της εξόδου της Ελλάδας στις αγορές, της αβάντας που φαίνεται πως οι Δανειστές κάνουν στον Αλέξη Τσίπρα, αλλά και των όσων πρόκειται να ακολουθήσουν από τον Σεπτέμβρη και μετά – ως αντίβαρο στα σκληρά οικονομικά μέτρα που θα κληθεί να πληρώσει για ακόμη μια φορά ο μέσος Έλληνας – η ΝΔ θα πρέπει να χαράξει μια σοβαρή επικοινωνιακή αντιπολιτευτική στρατηγική και να αφήσει το δικό της φιλολαϊκό αποτύπωμα σε κρίσιμα ζητήματα, γιατί αλλιώς, τα πράγματα θα είναι πολύ πιο δύσκολα από όσο φαντάζονται κάποιοι στην Πειραιώς, στις προσεχείς Εθνικές Εκλογές.