Το Νοσοκομείο Μεταξά συνδιοργανωτής της ετήσιας συνάντησης των Ευρωπαϊκών Ογκολογικών Κέντρων το 2025 στην Αθήνα

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Τα Ογκολογικά Νοσοκομεία της Ελλάδας συνεργάζονται και πρωταγωνιστούν στην Ευρώπη - «Άγιος Σάββας», «Μεταξά» και «Θεαγένειο» χτίζουν ισχυρή συμμαχία

Αναβαθμίζεται σε όλα τα επίπεδα το  Νοσοκομείο Μεταξά καθώς εντάσσεται στον Οργανισμό της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τα Ευρωπαϊκά Ογκολογικά Κέντρα (Organisation for European Cancer Institutes- OECI)

  • Η ετήσια συνάντηση των Ευρωπαϊκών Ογκολογικών Κέντρων (Oncology Days) στην Ελλάδα το 2025
  • Καθοριστικός ο ρόλος της Διοικήτριας του Γενικού Αντικαρκινικού - Ογκολογικού Νοσοκομείου Αθηνών «Άγιος Σάββας» Όλγας Μπαλαούρα
  • «Πρωταθλήτρια η Ελλάδα στη διοργάνωση των Oncology Days σε σχέση με όλες τις χώρες της Ευρώπης 

Σημαίνοντα ρόλο φαίνεται ότι αποκτούν και πάλι τα Ογκολογικά Νοσοκομεία της χώρας μας, μετά την ανάπτυξη στενής συνεργασίας μεταξύ των Διοικήσεών τους, αλλά και την ενεργό συμμετοχή τους στα ευρωπαϊκά δρώμενα και στον Οργανισμό για τα Ευρωπαϊκά Ογκολογικά Κέντρα (Organisation for European Cancer Institutes- OECI).

Πρόκειται για το μεγαλύτερο Οργανισμό παγκοσμίως σε σχέση με την Ογκολογία και τα Ογκολογικά Ευρωπαϊκά Κέντρα, ο οποίος μάλιστα είναι άμεσα συνδεδεμένος με την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Σημειώνεται ότι πολλά χρόνια πριν, τα Ογκολογικά Νοσοκομεία είχαν ενεργό συμμετοχή, η οποία στο πέρασμα των ετών ατόνησε.

Κάνοντας την αρχή η Διοίκηση του Νοσοκομείου «Άγιος Σάββας», η Διοικήτρια κ. Όλγα Μπαλαούρα συνεπικουρούμενη από τον Αν. Διοικητή Χρήστο Φασιανό, εντάχθηκαν ως μέλη του OECI και μάλιστα συμμετέχοντας στο Διοικητικό Συμβούλιο του Οργανισμού.

Στο πλαίσιο της καλής συνεργασίας που έχει αναπτυχθεί τους τελευταίους μήνες μεταξύ των 3 μεγάλων ελληνικών ογκολογικών νοσοκομείων, τέθηκε ως κοινός στόχος η ένταξη στον OECI τόσο του «Μεταξά» όσο και του «Θεαγένειου», με σκοπό την ισχυροποίηση της θέσης στο ευρωπαϊκό ογκολογικό γίγνεσθαι, την εξασφάλιση κοινοτικών χρηματοδοτήσεων, την ένταξη σε περισσότερες διεθνείς μελέτες και προγράμματα, την ανταλλαγή καλών πρακτικών με μερικά από τα κορυφαία ευρωπαϊκά ογκολογικά κέντρα και τελικά τη διαρκή βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας προς τους ογκολογικούς ασθενείς.

Μάλιστα, οι διοικήσεις των 3 ογκολογικών μας νοσοκομείων «τρέχουν» με τόσο ταχείς ρυθμούς το όλο project, που το επόμενο χρονικό διάστημα όχι μόνο θα ολοκληρωθεί η ένταξη των 2 στον OECI, αλλά θα ξεκινήσουν και οι διεργασίες για την από κοινού διοργάνωση της ετήσιας συνάντησης των Ευρωπαϊκών Ογκολογικών Κέντρων (Oncology Days) στην Αθήνα το 2025, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Υγείας και σε συνεργασία με την ΕΛΛΟΚ (Ελληνική Ομοσπονδία Καρκίνου).

Μια πολύ σημαντική διοργάνωση που οφείλεται αποκλειστικά στις πρωτοβουλίες της δραστήριας Διοικήτριας του Νοσοκομείου «Άγιος Σάββας» κ. Όλγας Μπαλαούρα.

Για όλους τους παραπάνω λόγους πραγματοποιήθηκε σήμερα Πέμπτη 4 Απριλίου στο Αμφιθέατρο του «Αγίου Σάββα», διευρυμένη συνάντηση, παρουσία του Προέδρου του Οργανισμού για τα Ευρωπαϊκά Ογκολογικά Κέντρα (Organisation for European Cancer Institutes- OECI) κ. Giovanni Apolone και του Γενικού Διευθυντή  Καθηγητή κ. Claudio Lombardo, με αντιπροσωπείες των διοικήσεων και των υπηρεσιών των 3 ελληνικών ογκολογικών νοσοκομείων, καθώς και της ΕΛΛΟΚ, την οποία εκπροσώπησε ο Πρόεδρος κ. Γιώργος Καπετανάκης.

Καθηγητής Claudio Lombardo


Η μίνι ημερίδα διήρκησε περίπου 4 ώρες και συζητήθηκαν εκτενώς αρκετά θέματα που αφορούν στην επικείμενη συνεργασία με τον OECI αλλά και τον καθοριστικό ρόλο που καλούνται να παίξουν τα ελληνικά ογκολογικά νοσοκομεία, μιας και συγκαταλέγονται στα κορυφαία της Ευρώπης.

Όλγα Μπαλαούρα & Σαράντος Ευσταθόπουλος

Σε επικοινωνία μας με τον Διοικητή του Νοσοκομείου «Μεταξά» κ. Σαράντο Ευσταθόπουλο μας ανέφερε μεταξύ άλλων:

«Όλοι γνωρίζουμε πολύ καλά ότι καθημερινά κερδίζουμε μικρές μάχες με τον καρκίνο!

Αλλά μόνο αν δουλέψουμε όλοι μαζί ως μια ομάδα, θα μπορέσουμε κάποια στιγμή να κερδίσουμε τον πόλεμο!

Έχουμε την καλή διάθεση για ειλικρινή και αποτελεσματική συνεργασία τόσο σε ελληνικό όσο και ευρωπαϊκό επίπεδο, έχοντας πάντα ως βασική μας προτεραιότητα την παροχή των καλύτερων δυνατών υπηρεσιών υγείας στους ογκολογικούς ασθενείς μας.

Είναι ιδιαίτερα τιμητική για τα Ογκολογικά Νοσοκομεία μας η σημερινή παρουσία της ηγεσίας του Οργανισμού για τα Ευρωπαϊκά Ογκολογικά Κέντρα (Organisation for European Cancer Institutes- OECI) στην Αθήνα και ακόμα πιο τιμητική η πρόσκληση για τη διοργάνωση της ετήσιας συνάντησης των Ευρωπαϊκών Ογκολογικών Κέντρων (Oncology Days) στην Αθήνα το 2025.

Οφείλουμε ιδιαίτερες ευχαριστίες στη Διοικήτρια του «Αγίου Σάββα» Όλγα  Μπαλαούρα για την ευκαιρία που μας έδωσε να λάβουμε μέρος σε αυτή τη σημαντική πρωτοβουλία και που αποτέλεσε το βασικό κρίκο συνεργασίας των ελληνικών ογκολογικών νοσοκομείων με τον Οργανισμό Ευρωπαϊκών Ινστιτούτων Καρκίνου.

Νομίζω ότι με αυτή τη συνεργασία ανοίγεται ένας νέος ορίζοντας για την καλύτερη  αντιμετώπιση του καρκίνου στο εγγύς μέλλον, που μόνο θετικά αποτελέσματα μπορεί να επιφέρει στην ποιότητα ζωής των ογκολογικών ασθενών μας και στη μάχη με τον καρκίνο γενικότερα.

Συνεχίζουμε όλοι μαζί στο δρόμο που χάραξαν ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης για την εγκαθίδρυση του νέου ΕΣΥ, το οποίο θα είναι πιο άμεσο, πιο αποτελεσματικό, πιο ψηφιακό, πιο συνεργατικό και πιο φιλικό προς τους συμπολίτες μας που πρέπει να λάβουν ιατρική και νοσηλευτική φροντίδα σε δημόσια δομή υγείας.»