Στο Νοσοκομείο Μεταξά ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης – Ιστορική επίσκεψη (φωτο)

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


- Πρώτη ιστορική επίσκεψη Πρωθυπουργού στο Αντικαρκινικό Νοσοκομείο Πειραιά Μεταξά

- Τον υποδέχτηκαν ο Υπουργός Υγείας Άδωνης Γεωργιάδης, ο Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών Νίκος Παπαθανάσης, η Γενική Γραμματέας του Υπουργείου Υγείας Λίλιαν Βιρβιρίδη, ο Διοικητής της 2ης ΥΠΕ Χρήστος Ροϊλός και ο Διοικητής του Νοσοκομείου Μεταξά Σαράντος Ευσταθόπουλος

- Παρόντες η Υπουργός Εγασίας Δόμνα Μιχαηλίδου, ο τ. Υφυπουργός Προστασίας Πολίτη & Βουλευτής Κώστας Κατσαφάδος και ο Βουλευτής και τ. Διοικητής του Νοσοκομείου Μεταξά Νίκος Βλαχάκος

Η σημερινή ήταν η πολλοστή φορά που ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης επισκέπτεται τον Πειραιά, αλλά η πρώτη που επισκέπτεται το Αντικαρκινικό Νοσοκομείο Πειραιά «Μεταξά».

Σκοπός της επίσκεψης, ήταν η επίβλεψη των σημαντικών έργων ανακαίνισης που υλοποιούνται στο Νοσοκομείο Μεταξά, με χρηματοδότηση από το Ταμείο Ανάκαμψης.


Πρόκειται για την πρώτη φορά που υλοποιείται ένα τόσο εκτεταμένο πλάνο εργασιών ανακαίνισης στο Νοσοκομείο Μεταξά από κατασκευής του, το οποίο περιλαμβάνει μεταξύ άλλων την πλήρη ανακαίνιση του 7ου ορόφου (ο οποίος παραδίδεται σύμφωνα με πληροφορίες σε 15 μέρες), του 6ου ορόφου, του πρώτου υπογείου στο -1, την κατασκευή νέου Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών, αλλά και την ανακατασκευή 15-20 WC, μεταξύ των οποίων και ένα κοινόχρηστο WC για ΑΜΕΑ στο ισόγειο του Νοσοκομείου.

Για αυτό το λόγο, στο Νοσοκομείο βρέθηκε και κλιμάκιο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής προκειμένου να ελέγξει την πρόοδο των εργασιών, καθώς και ο Εντεταλμένος Σύμβουλος του ΤΑΙΠΕΔ, εκτελεστικό μέλος του ΔΣ και επικεφαλής της Μονάδας Συμβάσεων Στρατηγικής Σημασίας, Παναγιώτης Σταμπουλίδης.

Ο Πρωθυπουργός, μαζί με τον Υπουργό Υγείας και τον Αν. Υπουργό Οικονομικών επέβλεψε τις εργασίες του 7ου ορόφου, ενώ έμεινε εντυπωσιασμένος από το τελικό αποτέλεσμα.

Ο Διοικητής του Νοσοκομείου Μεταξά Σαράντος Ευσταθόπουλος ξενάγησε τον Πρωθυπουργό στην ανακαινισμένη κλινική του 7ου ορόφου και στον 6ο όροφο του οποίου η ανακαίνιση επίκειται!

Ο Πρωθυπουργός κ. Κυριάκος Μητσοτάκης με τον Διοικητή του Νοσοκομείου Μεταξά κ. Σαράντο Ευσταθόπουλο πηγαίνοντας από τον 7ο στον 6ο όροφο

Μετά την ξενάγηση, ακολούθησαν δηλώσεις τόσο του κ. Παπαθανάση και του κ. Γεωργιάδη, όσο και του Πρωθυπουργού, ο οποίος αναφέρθηκε στις τεράστιες προσπάθειες που καταβάλλονται και στους σημαντικούς πόρους που έχουν εξασφαλιστεί για τη δημιουργία του νέου ΕΣΥ, μέσω των έργων ανακαίνισης που υλοποιούνται σε όλα τα νοσοκομεία και κέντρα υγείας της χώρας, αλλά και τις χιλιάδες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού.

Μάλιστα ο κ. Μητσοτάκης είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει και με προσωπικό αλλά και ασθενείς του Νοσοκομείου Μεταξά.

Ο Υπουργός Υγείας Άδωνης Γεωργιάδης συνομίλησε με εκπροσώπους των εργαζομένων στο Γραφείο Διοίκησης για αρκετή ώρα, ενώ προηγουμένως είχε επισκεφτεί αρκετές κλινικές του νοσοκομείου.

Τόνισε μεταξύ άλλων ότι στο Νοσοκομείο Μεταξά υλοποιείται η πρόσληψη του μεγαλύτερου αριθμού που έχει προσληφθεί ποτέ, με προκηρύξεις 42 νοσηλευτών, 12 ιατρών, 8 επιστημόνων, αλλά και ότι πραγματοποιείται η μεγαλύτερη σε κλίμακα έργων ανακαίνιση που περιλαμβάνει 3 ορόφους, το Τμήμα Επειγόντων και 15-20 WC.

Ο Διοικητής του Νοσοκομείου Μεταξά κ. Σαράντος Ευσταθόπουλος ανέφερε ότι «η παρουσία του Πρωθυπουργού και του Υπουργού Υγείας στο Νοσοκομείο Μεταξά, σε συνδυασμό με τις μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού και την υλοποίηση σημαντικών έργων ανακαίνισης του κτιρίου, αποτελεί την καλύτερη απάντηση σε όσους κακοπροαίρετα ισχυρίζονται ότι το Νοσοκομείο Μεταξά είναι ξεχασμένο από την πολιτεία!»

Οι κ.κ. Γεωργιάδης, Ευσταθόπουλος, Ροϊλός, Κατσαφάδος (από δεξιά)

Ενώ πρόσθεσε ότι «Το Νοσοκομείο Μεταξά αλλάζει χάρη στους ταχύτατους ρυθμούς με τους οποίους τρέχει τα ζητήματα η ηγεσία του Υπουργείου Υγείας, ευχαριστώντας θερμά για αυτό τον Υπουργό Υγείας Άδωνη Γεωργιάδη και την Γενική Γραμματέα Λίλιάν Βιλδιρίδη που βρίσκονται δίπλα στη διοίκηση και τους εργαζόμενους, καθώς κοινός στόχος είναι το Νοσοκομείο Μεταξά να αποκτήσει την αίγλη του παρελθόντος».

Άδωνης Γεωργιάδης & Λίλιαν Βιλδιρίδη

Τόσο ο Πρωθυπουργός όσο και οι Υπουργοί αναχωρώντας, δεν αρνήθηκαν και τις «εθιμοτυπικές» πλέον σέλφι!

Όταν ο Πρωθυπουργός ρώτησε για τον Άγιο Βασίλειο

Ένα ακόμα ιδιαίτερο στιγμιότυπο της επίσκεψης του Πρωθυπουργού ήταν, όταν κατά τη στιγμή αναχώρησης και πριν μπει στο αυτοκίνητο, κοίταξε ψηλά και ρώτησε για τον υπό ανακαίνιση Ιερό Ναό του Αγίου Βασιλείου.

Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Μητσοτάκης ρώτησε τον Διοικητή του Νοσοκομείου Μεταξά «Σαράντο ποια εκκλησία είναι αυτή που ανακαινίζεται;» με τον κ. Ευσταθόπουλο να απαντά «Πρόεδρε είναι ο Άγιος Βασίλειος, υπεραιωνόβιος ναός, από τον οποίο πήρε και το όνομά της η γύρω περιοχή».

Περισσότερες φωτογραφίες από την επίσκεψη Μητσοτάκη, Γεωργιάδη και Παπαθανάση στο Νοσοκομείο Μεταξά: