Αγιασμός, βασιλόπιτα και βράβευση Νοσοκομείου Μεταξά από Βετεράνους Ολυμπιακού (φωτο)

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Αγιασμός και κοπή βασιλόπιτας στο Νοσοκομείο Μεταξά με βραβεύσεις και πολλά δώρα!

- Οι βετεράνοι του Ολυμπιακού βράβευσαν το Νοσοκομείο Μεταξά για την προσφορά του στην Ελλάδα και τους Έλληνες

- 40 δώρα για τους τυχερούς εργαζόμενους της πρωτοχρονιάτικης κλήρωσης 

Στο αμφιθέατρο του Νοσοκομείου Μεταξά πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 1 Μαρτίου ο παραδοσιακός αγιασμός και η κοπή της βασιλόπιτας, με αφορμή την έλευση του νέου έτους.

Η Διοίκηση του Νοσοκομείου παρέκκλινε από την τετριμμένη οδό, διοργανώνοντας μια εκδήλωση που στο επίκεντρό της ήταν οι πρωταγωνιστές της καθημερινότητας, δηλαδή το ιατρικό, νοσηλευτικό, διοικητικό, τεχνικό και λοιπό προσωπικό και οι εθελοντές.

Μια εκδήλωση - γιορτή με μηδενικό κόστος για το Νοσοκομείο Μεταξά, η οποία δε θα είχε πραγματοποιηθεί χωρίς τη σημαντική συμβολή των δωρητών που συγκεντρώθηκαν και οι οποίοι ανταποκρίθηκαν άμεσα στο κάλεσμα της ενεργού συμμετοχής τους.

Αγιασμός & ενός λεπτού σιγή 

Τον αγιασμό τέλεσε ο πανοσιολογιώτατος Πρωτοσύγκελος της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς π. Νήφων Καπογιάννης, μαζί με τους σεβαστούς πατέρες της Μητρόπολης Πειραιά π. Ανδρέα Μαρκόπουλο, π. Ιωάννη Παναγιώτου, π. Πρόδρομο Κολτουκτσόγλου και π.  Ιορδάνη Κορωναίο, μεταφέροντας τις ευχές και τις ευλογίες του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πειραιώς κ.κ. Σεραφείμ.

Πριν τον αγιασμό, κρατήθηκε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη δυο διακεκριμένων ιατρών με πολυετή προσφορά στο Νοσοκομείο Μεταξά, οι οποίοι έφυγαν ξαφνικά από τη ζωή κατά τους προηγούμενους μήνες, του Διευθυντή Χειρουργού Ηλία Ευσταθίου και του Διευθυντή Ακτινολόγου Χρήστου Κοντογιαννόπουλου.

Βράβευση εθελοντών 

Ακολούθησε η απονομή τιμητικής πλακέτας στους δυο συλλόγους εθελοντών με έντονη και πολυετή κοινωνική και οικονομική προσφορά στο Νοσοκομείο Μεταξά, ως ελάχιστη αναγνώριση του σημαντικού έργου που επιτελούν, «προσφέροντας στον πάσχοντα καρκινοπαθή από το περίσσευμα της αγάπης και του χρόνου τους», όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο Διοικητής του Νοσοκομείου κ. Σαράντος Ευσταθόπουλος.

Πρόκειται για το Σύνδεσμο Φίλων Ασθενών του Νοσοκομείου Μεταξά «Στάσου Κοντά Μας», τη βράβευση του οποίου έκαναν ο Σύμβουλος του Πρωθυπουργού για θέματα Υγείας και τ. Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας κ. Βασίλης Κοντοζαμάνης και η Γενική Γραμματέας του Υπουργείου Υγείας κ. Φωφώ Καλύβα, καθώς και για τον Όμιλο κατά του Καρκίνου «Αγκαλιάζω» τη βράβευση του οποίου έκαναν ο Βουλευτής Α Πειραιά & Νήσων και τ. Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Κώστας Κατσαφάδος με τον Ιατρό Βουλευτή Α Πειραιά & Νήσων και τ. Διοικητή του Νοσοκομείου Μεταξά κ. Νίκο Βλαχάκο.


Τις τιμητικές πλακέτες παρέλαβαν οι δυο Πρόεδροι κ.κ. Μισιτζή και Πασακοπούλου συνοδευόμενες από μέλη των δυο δραστήριων εθελοντικών οργανισμών.

40 δώρα για εργαζόμενους του Νοσοκομείου Μεταξά

Αμέσως μετά δόθηκαν τα 40 δώρα των νικητών της μεγάλης κλήρωσης που πραγματοποιήθηκε μια μέρα πριν στο Αμφιθέατρο του Νοσοκομείου για πρώτη φορά, παρουσία δεκάδων εργαζομένων.

Πρόκειται για μια πρωτοβουλία της νέας Διοίκησης που υλοποιήθηκε σε συνεργασία με το Τμήμα Δωρεών του Νοσοκομείου Μεταξά, με τη φιλοδοξία να καθιερωθεί και να ενισχύεται χρόνο με το χρόνο!

Πλήρης υποτροφία ΙΕΚ ΑΛΦΑ κάθε χρόνο

Ανάμεσα στα μεγάλα δώρα, ξεχώρισε η χορηγία του κ. Σοφοκλή Ξυνή, μιας πλήρους υποτροφίας για φοίτηση στο ΙΕΚ ΑΛΦΑ, η οποία θα δίνεται κάθε χρόνο εφεξής σε μια οικογένεια εργαζομένου του Νοσοκομείου Μεταξά και την οποία παρέδωσε στον Διοικητή κ. Σαράντο Ευσταθόπουλο ο Σύμβουλος του Προέδρου του ΙΕΚ ΑΛΦΑ κ. Αντώνης Γλύκας.

Βράβευση Νοσοκομείου Μεταξά από Βετεράνους Ολυμπιακού

Πριν το κόψιμο της Βασιλόπιτας, μια εντελώς ξεχωριστή στιγμή αποτέλεσε η βράβευση του Νοσοκομείου Μεταξά από τους Βετεράνους Ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού!

Ο Γενικός Γραμματέας του Συνδέσμου Βετεράνων Ποδοσφαιριστών Ολυμπιακού Πειραιώς, αφού χαιρέτισε την εκδήλωση, πλαισιωμένος από τον Πρόεδρο και μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Συνδέσμου, βράβευσε το Νοσοκομείο Μεταξά σε κλίμα έντονης συγκίνησης, για τη μεγάλη του προσφορά στην Ελλάδα και τους Έλληνες!

Το αναμνηστικό κύπελλο που φέρει τη σφραγίδα του Συνδέσμου Βετεράνων Ποδοσφαιριστών Ολυμπιακού Πειραιώς παρέλαβε εκ μέρους του Νοσοκομείου ο Διοικητής κ. Σαράντος Ευσταθόπουλος, τόνιζοντας ότι «η ιστορία του Ολυμπιακού είναι ταυτισμένη με την ιστορία του Πειραιά και οι Βετεράνοι του Ολυμπιακού, αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι αυτής της ιστορίας, για αυτό και αποτελεί ιδιαίτερη τιμή για εμάς με πολλαπλούς συμβολισμούς η σημερινή τους πρωτοβουλία».

Ο κ. Γλύκας αναφέρθηκε στη σημαντική προσφορά του Νοσοκομείου Μεταξά στη Δημόσια Υγεία, αλλά και στο πλούσιο κοινωνικό και φιλανθρωπικό έργο που επιτελεί ο Σύνδεσμος Βετεράνων Ποδοσφαιριστών του Ολυμπιακού, δίνοντας φιλικούς αγώνες σε όλη της Ελλάδα, για καλό σκοπό.

Η όμορφη εκδήλωση έκλεισε με την κοπή της παραδοσιακής βασιλόπιτας και τους σύντομους χαιρετισμούς των επισήμων, οι οποίοι τίμησαν με την παρουσία τους το Νοσοκομείο Μεταξά, ενώ ακολούθησε μικρή δεξίωση στο Γραφείο Διοίκησης του Νοσοκομείου Μεταξά.

Σημειώνεται ότι κατά την ώρα της εκδήλωσης, διανεμήθηκαν δώρα στους ασθενείς της Μονάδας Ημερήσιας Νοσηλείας του Νοσοκομείου Μεταξά, προσφορά του Win Cancer και της Γραμματέως Ποιότητας Ζωής και Εθελοντισμού της Νέας Δημοκρατίας κ. Πίστης Κρυσταλλίδη.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους: 

Οι Βουλευτές κ.κ. Κώστας Κατσαφάδος, Νίκος Βλαχάκος, Γιώργος Βρεττάκος, Μιχάλης Λιβανός, η Γενική Γραμματέας του Υπουργείου Υγείας κ. Φωφώ Καλύβα, ο σύμβουλος του Πρωθυπουργού και τ. Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας κ. Βασίλης Κοντοζαμάνης, ο Διοικητής της 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας Πειραιά και Αιγαίου κ. Χρήστος Ροϊλός, ο Δήμαρχος Νίκαιας - Ρέντη κ. Κώστας Μαραγκάκης, οι τέως Βουλευτές κ.κ. Γιάννης Μελάς και Νίκος Μανωλάκος, ο Καθηγητής Ιατρικής και Αντιπρύτανης του ΕΚΠΑ κ. Στάθης Ευσταθόπουλος, ο Αντιπρόεδρος του ΕΚΑΒ και Πρόεδρος του Οδοντιατρικού Συλλόγου Πειραιά κ. Μιχάλης Αγρανιώτης, ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Πειραιά κ. Νίκος Πλατανησιώτης, ο Σύμβουλος του Υφυπουργού Υγείας κ. Σπύρος Κουρέας, ο Αντιπρόεδρος του ΝΑΤ κ. Γιάννης Κουλιζάκος, ο Πρόεδρος της Κοινωφελούς Δημοτικής Επιχείρησης Πειραιά κ. Γιάννης Βοϊδονικόλας, οι Αντιδήμαρχοι Πειραιά κ.κ. Σίσσυ Αλιγιζάκη, Τάσος Μαρκαριάν, Αντώνης Μοραντζής, Αλέξανδρος Καμαράτος, Δημήτρης Καρύδης, Αλέκα Τουμαζάτου, ο Δημοτικός Σύμβουλος Πειραιά Άγγελος Μπουλντούμης, ο Πρόεδρος της Α’ Δημοτικής Κοινότητας Πειραιά κ. Δημήτρης Πεφάνης, ο Διευθυντής της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πειραιά κ. Διονύσης Αναστασόπουλος, ο Διευθυντής του Πολιτικού Γραφείου της Υπουργού Εργασίας Δόμνας Μιχαηλίδου κ. Κώστας Παρλαβάντζας, ο Διευθυντής του Πολιτικού Γραφείου του Βουλευτή Δημήτρη Μαρκόπουλου κ. Πέτρος Καψοκόλης, ο Πρόεδρος Γιάννης Γκαϊταντζής, ο Γενικός Γραμματέας Γιάννης Γλύκας και τα μέλη του Συνδέσμου Βετεράνων Ποδοσφαιριστών Ολυμπιακού Πειραιώς Παναγιώτης Κελεσίδης και Γιώργος Κωττάκης, οι Εκδότες της Εφημερίδας «Φωνή των Πειραιωτών» Γιάννης και Ελένη Κανατσέλη.

Φωτογραφίες από την εκδήλωση:

Δώρα από Win Cancer για ασθενής Μονάδας Ημερήσιας Νοσηλείας:

Οι χορηγοί της εκδήλωσης:

Διαβάστε επίσης:

Διοικητής Νοσοκομείου Μεταξά στο CNN.gr: «Είναι άκρως κοινωνικό μέτρο η λειτουργία απογευματινών χειρουργείων»