Η «αναγέννηση» του Νοσοκομείου Μεταξά σε αφιέρωμα του Euronews! (βίντεο)

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Το Αντικαρκινικό Νοσοκομείο Πειραιά Μεταξά σε εκτενές αφιέρωμα του Euronews, σχετικά με την αξιοποίηση των πόρων από το Ταμείο Ανάκαμψης στη χώρα μας

Το Νοσοκομείο Μεταξά επιλέχθηκε από το Euronews μεταξύ 80 νοσοκομείων της χώρας, αποτελώντας ένα από τα καλά παραδείγματα αξιοποίησης των πόρων που εξασφαλίστηκαν από το Ταμείο Ανάκαμψης για το χώρο της υγείας.

Σημειώνεται ότι το Υπουργείο Υγείας έχει προγραμματίσει σημαντικά έργα ανακαίνισης και δημιουργίας πρότυπων Τμημάτων Επειγόντων Περιστατικών για τα 80 Νοσοκομεία και τα 150 Κέντρα Υγείας της χώρας.

Η δημοσιογράφος και παραγωγός Fanny Gauret συνομίλησε με τον Διοικητή του Νοσοκομείου Μεταξά Σαράντο Ευσταθόπουλο, ο οποίος και την ξενάγησε στον πλήρως ανακαινισμένο 7ο όροφο (βλ. βίντεο μετά το 3:30).

Ο κ. Ευσταθόπουλος αναφέρθηκε στα έργα ανακαίνισης που θα υλοποιηθούν σε αρκετούς ορόφους του Νοσοκομείου Μεταξά, αλλά και στη δημιουργία του νέου Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών.

Η κ. Gauret συνομίλησε επίσης και με τον Σύμβουλο του ΤΑΙΠΕΔ Βαγγέλη Μανώλη, σχετικά με την αξιοποίηση των πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης τόσο στο Νοσοκομείο Μεταξά όσο και σε όλα τα Νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας της Ελλάδας.

Το Υπουργείο Υγείας συνεχίζει με γοργούς ρυθμούς την ταυτόχρονη υλοποίηση των έργων στις υγειονομικές δομές της χώρας, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες του Piraeus Press, αναμένεται να εξασφαλιστεί και η αγορά σημαντικού ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού, πάλι μέσω χρηματοδότησης από το Ταμείο Ανάκαμψης!

Μπορείτε να δείτε το σχετικό ρεπορτάζ του Euronews ΕΔΩ ή στον παρακάτω σύνδεσμο:

https://www.euronews.com/business/2024/04/03/whats-the-impact-of-europes-rrf-fund-on-the-greek-economy