ΕΥΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΣ προς ΓΑΒΡΙΛΗ: «Κάντε τα αυτονόητα πρώτα για τον Πειραιά και μετά ασκείτε κριτική στον Μητσοτάκη»

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


...του Σαράντου Ευσταθόπουλου, Εκδότη Piraeus Press

Και ξαφνικά, μια επίσκεψη του αυριανού Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη της χώρας στις εγκαταστάσεις της COSCO στον Πειραιά, ήταν αρκετή για να «ξυπνήσει» τα αριστερά ένστικτα του Αντιπεριφερειάρχη Πειραιά και στενού συνεργάτη της Ρένας Δούρου, Γιώργου Γαβρίλη!

Ο κ. Γαβρίλης - ωσάν άλλη αντιπολίτευση - άσκησε με γραπτή του ανακοίνωση δριμεία κριτική στον κ. Μητσοτάκη, σχετικά με τις δηλώσεις του για την αναπτυξιακή πορεία του ευρύτερου Πειραιά, σημειώνοντας το σημαντικό ρόλο που ήδη παίζει και θα κληθεί να παίξει ακόμα περισσότερο σε αυτήν, ο κινεζικός κολοσσός.

Ο Αντιπεριφερειάρχης της Ρένας Δούρου στον Πειραιά, ενθυμούμενος τον παλιό αριστερό εαυτό του, εξέφρασε μια σειρά από ανησυχίες λοιπόν, οι οποίες του γεννήθηκαν μετά την επίσκεψη Μητσοτάκη φυσικά.

Ωστόσο, μάλλον ξεχνά ότι....

 1. Τα τελευταία 5 χρόνια κατέχει τη θέση του Αντιπεριφερειάρχη Πειραιά και δεν τον είδαμε να κάνει κάτι για όλες αυτές τις ανησυχίες σχετικά με την COSCO.
 2. Τα τελευταία 4 χρόνια έχουμε Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και Περιφέρεια Αττικής ΣΥΡΙΖΑ, αλλά δεν είδαμε να αλλάζει κάτι στους μισθούς των εργαζομένων της COSCO (και όχι μόνο).
 3. Τη σύμβαση παραχώρησης του Λιμανιού του Πειραιά υπέγραψαν οι σύντροφοι του κ. Γαβρίλη. Εκείνοι που κάποτε διαδήλωναν και πηδούσαν φράχτες για να μην ξεπουληθεί το μεγάλο λιμάνι!
 4. Αγνοεί ή κάνει ότι δε γνωρίζει το τεράστιο πρόβλημα της περιβαλλοντικής επιβάρυνσης του Πειραιά - η οποίας υφίσταται ήδη - και για την οποία δεν έπραξε το παραμικρό την τελευται 5ετία.
 5. Το μάστερ πλαν στο οποίο αναφέρεται σα να είναι κάτι ξένο, κάτι άγνωστο, είναι ακριβώς το μνημόνιο που η δική του Κυβέρνηση - με Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και Υπουργό Ναυτιλίας τον Πειραιώτη Θοδωρή Δρίτσα - υπέγραψε με την COSCO!

Επειδή λοιπόν κ. Γαβρίλη, ναι μεν εκτιμούμε την εν γένει παρουσία σας, αλλά από την άλλη δεν μπορείτε να εκφράζετε δημόσιο λόγο σα να απευθύνεστε σε ανίδεους, καλύτερα θα είναι να απομακρυνθείτε με σεμνότητα και ταπεινότητα - η οποία σας χαρακτηρίζει εκ φύσεως - δεδομένου ότι έχετε αποφασίσει να μη συμμετέχετε στις προσεχείς αυτοδιοικητικές εκλογές με το ψηφοδέλτιο της Ρένας Δούρου, χωρίς να προκαλείτε τις συνειδήσεις εκείνων που σας πίστεψαν προ 4-5 ετών τόσο για την Περιφέρεια Αττικής όσο και για τη διακυβέρνηση της χώρας.

Και να αφήσετε στους επόμενους το δύσκολο έργο της επίλυσης των μεγάλων προβλημάτων του Πειραιά, που εσείς δεν καταφέρατε να επιλύσετε στην 5ετή θητεία σας!

Προβλήματα όπως:

 1. Οι πλημμύρες σε Πειραιά, Κερατσίνι, Κορυδαλλό και Πέραμα
 2. Η διαχείριση των αποβλήτων
 3. Η μόλυνση του περιβάλλοντος και η έντονη δυσοσμία στο παραλιακό μέτωπο του ευρύτερου Πειραιά
 4. Το μείζον ζήτημα της ασφάλειας των πολιτών
 5. Η έλλειψη σημαντικών έργων υποδομών
 6. Η έλλειψη στρατηγικού σχεδίου για την τοπική ανάπτυξη του Πειραιά, η οποία και θα γεννήσει νέες θέσεις εργασίας
 7. Η μη προσέλκυση νέων επενδύσεων

*Έχει την αξία του ότι ο υπογραφών τούτο το άρθρο έχει ασκήσει δριμεία κριτική σε μια σειρά από επιλογές της COSCO...