PCT: Στο πλευρό της τοπικής κοινωνίας του Πειραιά!

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Με άξονες την Kοινωνική Mέριμνα, την Eκπαίδευση, τον Aθλητισμό και το Περιβάλλον, υλοποιεί ένα αξιόλογο πρόγραμμα δράσεων για την ενίσχυση εκπαιδευτικών και κοινωφελών ιδρυμάτων, μη κερδοσκοπικών οργανώσεων και ευπαθών ομάδων του πληθυσμού, στην ευρύτερη περιοχή του Πειραιά.

Η Σταθμός Εμπορευματοκιβωτίων Πειραιά (PCT), θυγατρική της COSCO SHIPPING Ports Limited, διαχειρίζεται από τον Οκτώβριο του 2009 τις εγκαταστάσεις των Προβλητών ΙΙ και ΙΙΙ του σταθμού εμπορευματοκιβωτίων του Λιμένα Πειραιά. Τα τελευταία 13 χρόνια, η PCT υλοποιεί ένα εμβληματικό επενδυτικό πρόγραμμα με σκοπό να καταστήσει το μεγαλύτερο ελληνικό λιμάνι κορυφαίο κόμβο του διαμετακομιστικού θαλάσσιου εμπορίου στη Νοτιοανατολική Ευρώπη και τη Μεσόγειο. Πέρα από τη συμβολή της στην ανάπτυξη του Λιμένα Πειραιά και τη συνεισφορά της στην εθνική και τοπική οικονομία, η PCT υλοποιεί από την αρχή της λειτουργίας της μια συνεχώς αναπτυσσόμενη δέσμη δράσεων κοινωνικής ευθύνης. Με άξονες την κοινωνική φροντίδα, την εκπαίδευση, τον αθλητισμό και το Περιβάλλον έχει προσφέρει συνολικά 600.000€ για την ενίσχυση εκπαιδευτικών και κοινωφελών ιδρυμάτων, μη κερδοσκοπικών οργανώσεων και ευπαθών ομάδων του πληθυσμού στις τοπικές κοινωνίες.

Πρωτοβουλίες αλληλεγγύης για ευπαθείς ομάδες
Πρωτεύουσα  θέση έχουν οι πρωτοβουλίες κοινωνικής αλληλεγγύης με σκοπό την κάλυψη βασικών αναγκών ατόμων και οικογενειών που διαβιούν σε συνθήκες φτώχειας, μέσω προγραμμάτων διανομής ειδών πρώτης ανάγκης. Ειδική μέριμνα λαμβάνεται για ηλικιωμένους συμπολίτες μας που φιλοξενούνται σε προνοιακά ιδρύματα, με την ενίσχυση δημόσιων δομών όπως το Γηροκομείο Πειραιά. Παράλληλα, η PCT εστιάζει συστηματικά τη δραστηριότητά της στα Άτομα με Αναπηρία κάθε ηλικίας, συμπράττοντας με τον Πανελλήνιο Σύλλογο Πρόληψης Τροχαίων Ατυχημάτων και Στήριξης ατόμων με ειδικές ανάγκες Αγάπη Φροντίδα Ζωής για τη δωρεά εξοπλισμού ο οποίος είναι απαραίτητος στην καθημερινότητά τους. Μια από τις δράσεις, όπου η στήριξη των Ατόμων με Αναπηρία «συναντήθηκε» με ιδιαίτερα αθλητικά επιτεύγματα, είναι η  δωρεά ειδικού αθλητικού εξοπλισμού στον Έλληνα Παραολυμπιονίκη πρωταθλητή Γεώργιο Σφάλτο, σε συνεργασία με τη μη κερδοσκοπική οργάνωση «Αγάπη Φροντίδα Ζωής», προκειμένου να διεκδικήσει τη συμμετοχή του στους Χειμερινούς Παραολυμπιακούς Αγώνες του 2026. Σε μια πρόσφατη απόδειξη του ενδιαφέροντος της για τη στήριξη συλλόγων και αθλητών με διαχρονική και διακεκριμένη συνεισφορά, η PCT πραγματοποίησε δωρεά για την αντικατάσταση της ράμπας καθέλκυσης και ανέλκυσης σκαφών στις εγκαταστάσεις του Ιστιοπλοϊκού Ομίλου Πειραιά.

Εκπαιδευτικές και περιβαλλοντικές δράσεις με ισχυρό αποτύπωμα
Η PCT βρίσκεται επίσης δίπλα στις ανάγκες των μαθητών, έχοντας αναλάβει τη δωρεά εξοπλισμού πληροφορικής σε σχολεία της ευρύτερης περιοχής του Πειραιά καθώς και τη χρηματοδότηση εκπαιδευτικών προγραμμάτων που υλοποιούν κοινωφελείς οργανισμοί όπως το Χατζηκυριάκειο Ίδρυμα.
Φέτος, (2023) η PCT έγινε μέλος της περιβαλλοντικής συμμαχίας της μη κερδοσκοπικής οργάνωσης WE4ALL, συμβάλλοντας στον ευρύτερο στόχο για την προστασία του Περιβάλλοντος. Στο πλαίσιο του προγράμματος «Green Future» η εταιρεία υποστηρίζει δράσεις ευαισθητοποίησης και εκπαίδευσης μαθητών τοπικών δημοτικών σχολείων για τα περιβαλλοντικά προβλήματα του πλανήτη. Η συνεργασία περιλαμβάνει επίσης εθελοντικά προγράμματα καθαρισμού ακτών και δενδροφυτεύσεων σε πυρόπληκτες περιοχές της Ελλάδας, με τη συμμετοχή εργαζομένων της PCT και των οικογενειών τους. Η αρχή έγινε πέρυσι με την δενδροφύτευση στην Παιανία σε συνεργασία με την WE4ALL και συνεχίστηκε τον φετινό Σεπτέμβριο με τον καθαρισμό της παραλίας του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας και θα συνεχίζεται με σειρά δράσεων δενδροφύτευσης το αμέσως προσεχές διάστημα.

Κοινωνική προσφορά με διάρκεια
Για το επόμενο έτος (2024), η PCT έχει σχεδιάσει να επεκτείνει το εύρος, τόσο των δράσεων κοινωνικής ευθύνης όσο και των συνεργασιών της με τοπικούς φορείς και οργανισμούς κοινωνικού σκοπού. Στην κατεύθυνση αυτή εντάσσονται δράσεις δωρεάς μέσων για σκοπούς πολιτικής προστασίας και αναβάθμισης χώρων πολιτιστικού ενδιαφέροντος.
Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά ο Captain Wang Jihang, Managing Director της PCT: «Σκοπός μας είναι να σχεδιάζουμε και να κάνουμε πράξη πρωτοβουλίες οι οποίες τελικά θα έχουν αξιοσημείωτο όφελος σε ανθρώπους των περιοχών όπου όλα αυτά τα χρόνια δραστηριοποιούμαστε και ανήκουμε. Ιδιαίτερη σημασία έχει για εμάς να αναλαμβάνουμε δράσεις που να κάνουν τη διαφορά στο περιβάλλον αλλά και στην κοινωνία, σε συνέπεια πάντα με τις αξίες και τη φιλοσοφία της PCT».