Αυτό το κτίριο θα μεταμορφώσει το Λιμάνι του Πειραιά!

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Το κτίριο του Silo στο λιμάνι του Πειραιά αλλάζει

Οριστικά στην ΤΕΡΝΑ οδεύει το μεγάλο έργο μετατροπής του κτιρίου SILO στο κεντρικό λιμάνι της πόλης, σε Μουσείο Ενάλιων Αρχαιοτήτων, όπως μεταδίδει το ypodomes.com.

Με απόφαση του υπουργείου Πολιτισμού, κατακυρώθηκε και επίσημα το αποτέλεσμα του διαγωνισμού σύμφωνα με το οποίο η ΤΕΡΝΑ γίνεται επίσημα μειοδότης του συγκεκριμένου διαγωνισμού με προσφορά χωρίς ΦΠΑ 66.756.660,27 ευρώ και συνολικά με ΦΠΑ 82.778.258,73 ευρώ (έκπτωση περίπου 6,38%).

Ο διαγωνισμός αποτέλεσε πεδίο αντιπαράθεσης για τους συμμετέχοντες καθώς στις 8 Μαρτίου υπήρξε το πρακτικό ηλεκτρονικής αποσφράγισης-αξιολόγησης τεχνικών προσφορών και στις 17 Μαρτίου υπήρξε Υπουργική Απόφαση αποδοχής του πρακτικού. Στη συνέχεια υπήρξε η πρώτη προδικαστική προσφυγή από την ΤΕΡΝΑ στις 3 Απριλίου κατά της απόφασης για την προσφορά του σχήματος ΑΒΑΞ-ΑΚΤΩΡ-ΕΚΤΕΡ. Ακολούθησε προσφυγή από το σχήμα ΑΒΑΞ-ΑΚΤΩΡ-ΕΚΤΕΡ για την προσφορά της ΤΕΡΝΑ.

Τελικά από τη δικαστική μάχη και με απόφαση του ΣτΕ, βγήκε νέα απόφαση του υπουργείου Πολιτισμού που απέρριπτε την προσφορά του σχήματος ΑΒΑΞ- ΑΚΤΩΡ-ΕΚΤΕΡ ανοίγοντας την πόρτα για την ολοκλήρωση του διαγωνισμού.

Διαβάστε επίσης:

Πειραιάς: Ζωντάνεψε ο «γίγαντας»!