ΟΛΠ Α.Ε.: Με επιτυχία η μεταφορά ηλεκτρικών λεωφορείων μέσω του Λιμένος Πειραιώς

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η μεταφορά των 140 Yutong ηλεκτρικών λεωφορείων, τα  οποία αφίχθησαν στον Λιμένα Πειραιά και εκφορτώθηκαν στον τερματικό σταθμό αυτοκινήτων, προκειμένου να διατεθούνάμεσα στις αστικές συγκοινωνίες της Αττικής.

Ειδικότερα, το εξειδικευμένο προσωπικό της ΟΛΠ Α.Ε. πραγματοποίησε την εκφόρτωση των λεωφορείων από το πλοίο μεταφοράς οχημάτων στον προβλήτα του σταθμού αυτοκινήτων και τη μεταφορά τους στη συνέχεια στους προβλεπόμενους χώρους υποδοχής.

Ο Πρόεδρος της ΟΛΠ Α.Ε. κος Yu Zenggang εξέφρασε την ικανοποίησή του για την υψηλή ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών στον Λιμένα Πειραιώς, αναφέροντας χαρακτηριστικά τα εξής: «Στην ΟΛΠ Α.Ε. είμαστε περήφανοικαι απολύτως ικανοποιημένοι για το επίπεδο των υπηρεσιών που παρέχονται, αλλά και των εγκαταστάσεων μας που έχουν μετατρέψει το λιμάνι του Πειραιά σε έναν σημαντικό διαμετακομιστικό κόμβο οχημάτων, προϊόντων και επιβατών. Ειδικά στην προκειμένη περίπτωση χαιρόμαστε που με χρήση των υποδομών μας μεταφέρονται οχήματα που θα διευκολύνουν τη ζωή των συμπολιτών μας και ταυτόχρονα θα συμβάλλουν στους εθνικούς μας στόχους που αφορούν στην προστασία του περιβάλλοντος και την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής.

Η ΟΛΠ Α.Ε., εισηγμένη εταιρεία του Χρηματιστηρίου Αθηνών διαχειρίζεται και λειτουργεί τον Λιμένα Πειραιά το μεγαλύτερο λιμάνι της Ελλάδας και ενός από τα πιο ολοκληρωμένα λιμάνια στην Ευρώπη από πλευράς λιμενικών υπηρεσιών. Οι δραστηριότητες στο Λιμάνι του Πειραιά περιλαμβάνουν την κρουαζιέρα, τη μεταφορά επιβατών, τον σταθμό εμπορευματοκιβωτίων και αυτοκινήτων, τη ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη, τα logisticsκαι υπηρεσίες ελεύθερης ζώνης. Κύριος μέτοχος της ΟΛΠ Α.Ε. με ποσοστό 67% είναι η COSCO Shipping, μία από τις μεγαλύτερες ναυτιλιακές εταιρείες του κόσμου.

Την τελευταία δεκαετία η ΟΛΠ Α.Ε. σημειώνει αδιάληπτη ανάπτυξη με σεβασμό στο περιβάλλον και με στοχευμένηχρήση των νέων τεχνολογιών και των εργαλείων ψηφιοποίησης,  σε όλο το φάσμα  των λιμενικών της δραστηριοτήτων, συνεισφέροντας σε μεγάλο βαθμό στην οικονομία της χώρας και κυρίως ανταποδίδοντας σημαντικά οφέλη στην ελληνική κοινωνία.

Η ΟΛΠ Α.Ε. ανήκει στο δίκτυο “ECO PORTS”, κατέχει πιστοποιήσεις κατά ISO 9001:2015, ISO 14001:2015, ISO50001:2018, βρίσκεται στη λίστα ESG του Χρηματιστηρίου Αθηνών και συγκαταλέγεται ανάμεσα στις πιο βιώσιμες εταιρείες της Ελλάδας το 2022.