Δημοσκόπηση για ΝΔ Α Πειραιά: Οι σίγουροι, η έκπληξη με Βλαχάκο και η μάχη για τις θέσεις 3 & 4

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Σύμφωνα με όλες τις δημοσκοπήσεις των τελευταίων μηνών η ΝΔ φέρεται να εκλέγει 2 Βουλευτές στην Α Πειραιά με τον εκλογικό Νόμο ΣΥΡΙΖΑ, ενώ 3 έως 4 το πολύ με το νέο εκλογικό νόμο.

Αυτά ισχύουν με τα μέχρι σήμερα πανελλαδικά ποσοστά της ΝΔ, η οποία παραμένει πρώτη δύναμη με διαφορά από το δεύτερο ΣΥΡΙΖΑ.

Στο μεγάλο λιμάνι έχουν φέρει τα πάνω κάτω τόσο η έλευση της Υφυπουργού Δόμνας Μιχαηλίδου όσο και η αναμενόμενη υποψηφιότητα του Νίκου Βλαχάκου, ο οποίος μετριέται στις δημοσκοπήσεις εδώ και αρκετό καιρό.

Η τελευταία δημοσκόπηση για την Α Πειραιά

Σύμφωνα με τελευταία δημοσκόπηση για τις υποψηφιότητες της ΝΔ στην εκλογική περιφέρεια Α Πειραιά και Νήσων, τα ευρήματα - ποιοτικά και ποσοτικά - είναι ιδιαίτερα ενδιαφέροντα!

Δόμνα Μιχαηλίδου

Θέσεις 1-2

Στις θέσεις 1 και 2 βρίσκονται οι Κατσαφάδος και Μιχαηλίδου, η οποία όμως ανεβαίνει με ταχείς ρυθμούς από μέτρηση σε μέτρηση!

Υπάρχει δημοσκοπική ερμηνεία για το φαινόμενο «Μιχαηλίδου», καθώς είναι πρώτη σε αναγνωρισιμότητα μεταξύ των συνυποψηφίων της στο μεγάλο λιμάνι, εντός και εκτός Πειραιά (ετεροδημότες), γεγονός που της προσδίδει αέρα εκλογής στην κορυφή.

Νίκος Βλαχάκος

Μάχη για τις εκλόγιμες θέσεις 3-4

Η κάθοδος Βλαχάκου τώρα φαίνεται ότι έχει φέρει τα πάνω κάτω στη μάχη για τις πολυπόθητες θέσεις 3 και 4, ενώ προσφέρει αξιοσημείωτη άνοδο στο συνολικό ποσοστό της ΝΔ στην Α Πειραιά, κερδίζοντας υποψήφιους που ανήκουν στο λεγόμενο δεξιό-πατριωτικό χώρο.

Ο αδερφός του ήρωα των Ιμίων, χωρίς να έχει ξεκινήσει προεκλογική καμπάνια, μιας και δεν έχει ανακοινωθεί επίσημα, καταγράφει εντούτοις θεαματικές επιδόσεις… οι οποίες βέβαια μεταφράζονται σε σημαντικές απώλειες συνυποψηφίων του.

Και ενώ πριν την «υποψηφιότητα» Βλαχάκου τα πράγματα ήταν πιο ξεκάθαρα για τις θέσεις 3 και 4, τώρα φαίνεται πως δίνουν μάχη Νόνη Δούνια και Νίκος Βλαχάκος για την 3η θέση και Γιάννης Μελάς με Χριστόφορο Μπουτσικάκη για την 4η θέση.

Μεγάλος χαμένος από την «έλευση» Βλαχάκου ο Νίκος Μανωλάκος, ο οποίος βρίσκεται σε ελεύθερη πτώση στην 7η θέση (οι θέσεις 3-6 κλειδώνουν με τους παραπάνω), παρά τις φιλότιμες προσπάθειες και τη διαρκή του παρουσία σε δρώμενα της πόλης και των νησιών.

Στις θέσεις 3 και 4 αντιστοιχίζονται απο δυο υποψήφιοι, καθώς οι διαφορές των ποσοστών τους είναι στα όρια του στατιστικού σφάλματος, ενώ τα 4 ονόματα που παίζουν σε αυτές τις δυο θέσεις έχουν μικρές διαφορές μεταξύ τους.

Διαβάστε επίσης:

ΝΔ Α Πειραιά: Μανιάτισσα στην κενή θέση του ψηφοδελτίου!

Διαρροές στελεχών και δεξιών ψηφοφόρων για τον Κώστα Κατσαφάδο!

ΝΔ Α Πειραιά: 4 Μανιάτες & 1 Κρητικός στο ψηφοδέλτιο – Τι γίνεται με τις γυναίκες;