Οι Γιάννηδες του Πειραιά!

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Μεγάλη εορτή της ορθοδοξίας σήμερα και μια από τις μεγαλύτερες οικογενειακές εορτές για τους Έλληνες, καθώς ως γνωστό «σπίτι δίχως Γιάννη προκοπή δεν κάνει»!

Έτσι και η μεγάλη οικογένεια του Πειραιά, εορτάζει σήμερα τους Γιάννηδες, που από θέσεις ευθύνης προσπαθούν να συνδράμουν ο καθένας με τον τρόπο του, στη βελτίωση της καθημερινότητάς μας!

Σε μια προσπάθεια να προσεγγίσουμε τους επιφανείς Γιάννηδες - Ιωάννες του Πειραιά που άγουν τα ονομαστήριά τους σήμερα (θεωρώντας δεδομένο ότι κάποια ονόματα θα μας διαφύγουν λόγω του πλήθους), παραθέτουμε ενδεικτικά κάποια ονόματα μαζί με τις ευχές μας:

Γιάννης Μώραλης

Ο πρώτος Δημότης του Πειραιά και μακροβιότερος Δήμαρχος της πόλης έχει την τιμητική του σήμερα. Έχοντας ανανεώσει την εμπιστοσύνη των Πειραιωτών για μια ακόμα πενταετία, συνεχίζει να δίνει τη μάχη της καθημερινότητας και των μεγάλων έργων.

Γιάννης Κουρτάκης

Ο για πολλά χρόνια «κάτοικος» Πειραιά, επιτυχημένος Εκδότης της εφημερίδας «Παραπολιτικά» και της ιστορικής εφημερίδας «Απογευματινή», γιγάντωσε το εκδοτικό του εγχείρημα με βάση τον Πειραιά, για να «κατακτήσει» όλη την Ελλάδα! Ενώ διαδραμάτισε πρωταγωνιστικό ρόλο στα του Πειραιά της τελευταίας 10ετίας, γνωρίζοντας την ανθρωπογεωγραφία του Λιμανιού καλύτερα και από τους γηγενείς Πειραιώτες!

Γιάννης Βουτσινάς

Ο νέος Αντιπεριφερειάρχης Νήσων και Πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Πειραιά, μετά το δυνατό του come back στα αυτοδιοικητικά, έχει μια 5ετία μπροστά του για να «απογειώσει» τα νησιά του Πειραιά, από τη νέα θέση ευθύνης που ανέλαβε. Με σημαντική και πολυετή παρουσία στα κοινά του Πειραιά έχει να προσφέρει ακόμα πολλά!

Γιάννης Βοϊδονικόλας

Ο Πρόεδρος της Κοινωφελούς Δημοτικής Επιχείρησης Πειραιά (ΚΟΔΕΠ), Δημοτικός Σύμβουλος Πειραιά και τέως Πρόεδρος της 5ης Δημοτικής Κοινότητας Πειραιά (Μανιάτικα, Αγια Σοφιά, Ταμπούρια) είναι γόνος της μεγάλης μανιάτικης οικογένειας των Βοϊδονικολιάνων και συνεχιστής της παράδοσης ενασχόλησης με τα κοινά του Πειραιά. Έχει προσφέρει και συνεχίζει να προσφέρει σημαντικό κοινωνικό έργο μέσα από την ΚΟΔΕΠ, ενώ έχει καταφέρει μέσω των προγραμμάτων που υλοποιεί, στον Πειραιά πραγματικά να μην είναι κανένας μόνος!

Γιάννης Μελάς

Ο τ. Βουλευτής της ΝΔ στην Α Πειραιά και γιος του αείμνηστου ιατρού και Βουλευτή Τάκη Μελά, με τη διαρκή παρουσία στα κοινά της πόλης τα τελευταία περίπου 15 χρόνια, αρχικά ως Δημοτικός Σύμβουλος και Αντιδήμαρχος και ακολούθως ως Βουλευτής, βρίσκεται στη καλύτερη φάση της ζωής του μετά το γάμο του με τη Χριστίνα Κορκίδη. Ενώ αυτήν την περίοδο έχει εστιάσει στην επιχειρηματική του δραστηριότητα, παραμένοντας πολιτικά ενεργός και παρών.

π. Ιωάννης Παναγιώτου

Ο προϊστάμενος του Μητροπολιτικού Ιερού Ναού Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης και επί χρόνια διευθυντής του Ιδιαίτερου Γραφείου του Μητροπολίτη Πειραιά, αποτελεί μια από τις πιο αναγνωρίσιμες ιερατικές  προσωπικότητες από το χώρο της πειραϊκής εκκλησίας. Με πλούσιο πνευματικό, κοινωνικό και φιλανθρωπικό έργο συνεχίζει στο δύσκολο δρόμο της ιεροσύνης που επέλεξε από μικρό παιδί.

Γιάννης Μοσχοβάκος

Ο τ. Πρόεδρος της Α Δημοτικής Κοινότητας Πειραιά και ένας εκ των εν ενεργεία μακροβιότερων Κοινοτικών Συμβούλων του Πειραιά, που δραστηριοποιείται επιχειρηματικά στο χώρο της εστίασης, γιορτάζει επίσης σήμερα. Πολλά από τα έργα που έχουν υλοποιηθεί στις γειτονιές της Καλλίπολης, της Πηγάδας, του Αγίου Βασιλείου, της Πειραϊκής, φέρουν την υπογραφή Μοσχοβάκου!

Γιάννης Μαστρονικόλας

Ο ένας εκ των δυο αδερφών - συνεχιστών της οικογενειακής παράδοσης των ζαχαροπλαστείων Μαστρονικόλα, έχοντας διατελέσει Πρόεδρος του Β Δημοτικού Διαμερίσματος Πειραιά αλλά και Δημοτικός Σύμβουλος Πειραιά, παραμένει πάντα στις επάλξεις. Δεν πρέπει να λησμονούμε ότι έχει διατελέσει και Πρόεδρος της Νομαρχιακής Επιτροπής της ΝΔ στον Πειραιά!

Γιάννης Λαγουδάκος

Ο τέως, αλλά και νέος Δήμαρχος Περάματος, ο οποίος έγραψε ιστορία καθώς επανεξελέγη Δήμαρχος 17 χρόνια μετά την αποχώρησή του από το τιμόνι του Δήμου Περάματος, μένοντας πιστός και επιδεικνύοντας ιώβεια επιμονή, έχει επανέλθει με περισσότερη όρεξη από ποτέ, για να υπηρετήσει τον λαό του Περάματος, στο οποίο έχει αφιερώσει κυριολεκτικά τη ζωή του!

Γιάννης Χατζηαλέξης

Ο γνωστός επιχειρηματίας του Πειραιά και εν ενεργεία Δημοτικός Σύμβουλος της πόλης εντεταλμένος για θέματα πολιτισμού, βρίσκεται στην πιο ώριμη φάση της ζωής του, έχοντας ήδη δημιουργήσει και μια υπέροχη οικογένεια.

Γιάννης Χονδροκούκης

Το υπερδραστήριο στέλεχος της ΝΔ Β Πειραιά, που προσφάτως ανέλαβε χρέη Αντιδημάρχου Παιδείας στο Δήμο Περάματος, χαρακτηρίζεται από την έντονη κινητικότητα και την επιμονή του για την επίτευξη του στόχου! Είναι πάντα δίπλα στους συμπολίτες τους για να βοηθήσει όπως μπορεί.

Γιάννης Διάκος

Ένας εκ των μακροβιότερων Δημοτικών Συμβούλων του ευρύτερου Πειραιά, ο Δημοτικός Σύμβουλος και πρώην Αντιδήμαρχος Πειραιά, αποτελεί ένα από τα πιο ενεργά στελέχη της ΝΔ του ευρύτερου Πειραιά!

Γιάννης Κουλιζάκος

Ο γνωστός επιχειρηματίας του Πειραιά που ανάπλασε την πλαζ στα Βοτσαλάκια, με καταβολές από τη Μάνη, αποτελεί έναν από τους ιστορικούς Προέδρους της νεολαίας της ΝΔ (ΟΝΝΕΔ) σε δύσκολους καιρούς, ενώ παράλληλα είναι συνδετικός κρίκος μεταξύ των παλαιών και των νεότερων στελεχών της μεγάλης κεντροδεξιάς παράταξης.

Γιάννης Μπουτσικάκης

Με καταβολές από την Κρήτη και παρουσία σχεδόν μισού αιώνα στο χώρο της εστίασης, ως ιδιοκτήτης του ιστορικού εστιατορίου «Ζορμπάς» στο Μικρολίμανο, αλλά και ένας εκ των στενών συνεργατών του αείμνηστου Πρωθυπουργού Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, ο πατέρας του τ. Βουλευτή Α Πειραιά και Νήσων και νυν Αν. Γραμματέα της ΝΔ Χριστόφορου Μπουτσικάκη, αποτελεί μια από τις προσωπικότητες του Πειραιά με σημαντική και πολυεπίπεδη επιρροή.