ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΕΡΑΠΕΤΡΙΤΗΣ: Υποψήφιος στην Α’ Πειραιά και Νήσων… εκτός απροόπτου!

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Ο πρωτοκλασάτος Πειραιώτης Υπουργός και στενός συνεργάτης του Πρωθυπουργού Γιώργος Γεραπετρίτης, εκτός συγκλονιστικού απροόπτου αναμένεται να είναι υποψήφιος στην εκλογική περιφέρεια Α’ Πειραιά και Νήσων.

Ο σοβαρός και μετρημένος Καθηγητής, που χαίρει της απόλυτης εμπιστοσύνης του Κυριάκου Μητσοτάκη, θεωρείται ένα από τα πολύ δυνατά χαρτιά της Πειραιώς.

Μεγαλωμένος στον Πειραιά και έχοντας αποφοιτήσει από την Πρότυπο Σχολή της Ιωνιδείου, θεωρείται ως η ιδανική υποψηφιότητα για το μεγάλο λιμάνι, με δεδομένο ότι συνηθίζεται οι εκλεγμένοι στο ψηφοδέλτιο επικρατείας, να κατέρχονται με σταυρό στις επόμενες εκλογές.

ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ PLAN B ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑ ΓΕΡΑΠΕΤΡΙΤΗ

Επειδή όμως η πολιτική είναι η τέχνη του εφικτού, υπάρχει πάντα και το Plan B, ιδίως στις περίεργες μέρες που βιώνουμε.

Σύμφωνα με το Plan B του πρωθυπουργικού επιτελείου, εφόσον δεν υπάρξει το κατάλληλο χρονικό διάστημα προεκλογικής προετοιμασίας του κ. Γεραπετρίτη, δεδομένης της πανδημίας και των άλλων κρίσιμων θεμάτων που διαχειρίζεται, τότε δεν αποκλείεται να είναι εκ νέου υποψήφιος στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας.

Πάντως, μεταξύ των κομματικών στελεχών της ΝΔ στην Α Πειραιά, συζητιέται έντονα τον τελευταίο καιρό το ενδεχόμενο της καθόδου του κ. Γεραπετρίτη στο Λιμάνι.

Επιτυχημένος Πειραιώτης (απόφοιτος Ιωνιδείου) σχολίαζε στο Piraeus Press ότι «Λείπει μια υποψηφιότητα με τα χαρακτηριστικά του κ. Γεραπετρίτη από το ψηφοδέλτιο της ΝΔ στον Πειραιά», Πρόεδρος Τοπικής της ΝΔ στην Α Πειραιά ανέφερε ότι «ο Γιώργος Γεραπετρίτης είναι ο μόνος που μπορεί να χτυπήσει την πρωτιά από τον Κώστα Κατσαφάδο», ενώ πρώην Αντιδήμαρχος του Πειραιά και σημαντικό κομματικό στέλεχος της ΝΔ (για πολλά χρόνια) είπε ότι «η υποψηφιότητα Γεραπετρίτη θα αλλάξει τα δεδομένα στον Πειραιά».

Το σενάριο υποψηφιότητας Γεραπετρίτη πάντως στην Α’ Πειραιά «δένει» απόλυτα και με την ανατροπή στην υποψηφιότητα της Δόμνας Μιχαηλίδου, η οποία φαίνεται πως κλειδώνει πλέον για τη Β’ Πειραιά (διαβάστε το αναλυτικό ρεπορτάζ του Piraeus Press ΕΔΩ).

Μέχρι τις επόμενες Εθνικές Εκλογές υπάρχει βέβαια αρκετός χρόνος, και με δεδομένες τις άγνωστες συνέπειες της πανδημίας στο άμεσο μέλλον, όλα παραμένουν ρευστά και στο πολιτικό σκηνικό, ασχέτως αν οι παρασκηνιακές ζυμώσεις δίνουν και παίρνουν στο παρασκήνιο!