ΔΗΜΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ: Συσκευές καθαρισμού και αποστείρωσης της ατμόσφαιρας από του Blue Lab

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Στην καινοτομία επενδύει ο Δήμος Πειραιά και για την αντιμετώπιση της πανδημίας κορωνοϊού.

Με τη συμβολή της ελληνικής καινοτομίας ο δήμαρχος Γιάννης Μώραλης και οι συνεργάτες του συνεχίζουν τις ενέργειες για την καταπολέμηση του κορωνοιού.

Αυτή τη φορά σειρά πήραν τα καινούρια γραφεία του Κέντρου Εξυπηρέτησης Πολιτών.

Πρόκειται για συσκευές που έχουν κατασκευαστεί στην Ελλάδα απο ερευνητική ομάδα του πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής για να καθαρίζουν και να αποστειρώνουν την ατμοσφαίρα.

Δείτε την ανάρτηση του αρμόδιου Αντιδημάρχου Ανάπτυξης Δημήτρη Καρύδη:

«Στο Δήμο Πειραια δίνουμε ιδιαίτερο βάρος στην μαχη κατα της πανδημίας του κορονοιου αξιοποιώντας την καινοτομία και την τεχνολογια,μεσα απο την συνεργασία του blue lab με τα Πανεπιστήμια.
Μετά την κατασκευή των ασπίδων προστασιας που διαθέσαμε δωρεάν στο ιατρικο και υγειονομικό προσωπικό των Νοσοκομειων και των Κέντρων Υγειας,στους δασκάλους και καθηγητές και σε εργαζόμενους του Δημου,καναμε το επόμενο βήμα.
Σε συνεργασία με το ερευνητικό εργαστήριο Αυτοματισμών και Τηλεματικής του Πανεπιστημιου Δυτικής Αττικης προχωρησαμε στην κατασκευή της πρωτοποριακης συσκευής BLUEAIR, που αποστειρωνει και καθαρίζει τον αέρα σε εσωτερικούς χώρους μειώνοντας το ιικο φορτίο.
Εγκαταστήσαμε πιλοτικά 3 συσκευές στο κεντρικό ΚΕΠ ,το Δημοτολόγιο και το Ληξιαρχείο του Δημου,που καθημερινά τα επισκέπτονται γύρο στους 200 δημότες μέσω ραντεβού λόγω της πανδημίας.
Μαζι με τις μάσκες,τις αποστάσεις και την απολύμανση των χωρων, έχουμε ένα ακόμη όπλο στον αγώνα,για την προστασια και την ασφάλεια των πολιτών και των εργαζομένων».