Στηρί-ΖΩ: Συλλογή σχολικών ειδών για φιλανθρωπικό σκοπό από τον Δήμο Κορυδαλλού

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Με την συγκέντρωση σχολικών ειδών για τους μαθητές – μέλη οικογενειών που πλήττονται περισσότερο από την κρίση, συνεχίζονται οι δράσεις του Προγράμματος Στηρί-ΖΩ του Δήμου Κορυδαλλού.

Συγκεντρώνουμε: σχολικές τσάντες, σχολικά βιβλία και βοηθήματα, κασετίνες, τετράδια, στυλό, μολύβια, γόμες, ξυλομπογιές, μαρκαδόρους, φόρμες γυμναστικής κι αθλητικά είδη είτε καινούρια είτε σε πολύ καλή κατάσταση.

Χώροι Συγκέντρωσης: α) Το κτήριο των Κοινωνικών Υπηρεσιών, Ξενοφώντος και Πελοπίδα, πλ. Μέμου, τηλ.: 210 4958947.

β) Το Αμφιθέατρο «Θανάσης Βέγγος» κατά τις ημέρες και τις ώρες των εκδηλώσεων του Πολιτιστικού Σεπτέμβρη. 



«Στις συνθήκες οξυμένης κρίσης η αλληλεγγύη είναι ο μόνος τρόπος για να διατηρήσουμε την κοινωνική μας συνοχή», αναφέρει ο Δήμαρχος Σταύρος Κασιμάτης«Είμαστε αποφασισμένοι, παρά τις δύσκολες συνθήκες και για την αυτοδιοίκηση, να στηρίξουμε συμπολίτες μας που σήμερα μας έχουν περισσότερη ανάγκη από ποτέ και ειδικά τα παιδιά μας. Όμως η συμμετοχή του Δήμου δεν αρκεί. Χρειαζόμαστε και τη συμμετοχή όλης της τοπικής κοινωνίας, συλλογικών φορέων, επιχειρήσεων και πολιτών, ειδικά για την στήριξη των μαθητών που σε λίγο ξεκινούν το σχολείο και δεν έχουν δυνατότητα να αποκτήσουν ούτε τα βασικά σχολικά είδη». 
Με το πρόγραμμα Στηρί-ΖΩ και την Τράπεζα Τροφίμων και Ειδών Πρώτης Ανάγκης ο Δήμος Κορυδαλλού στηρίζει τους συμπολίτες μας πλήττονται περισσότερο από την οικονομική κρίση και βρίσκονται αντιμέτωποι με τη φτώχεια. Στόχος της Τράπεζας είναι η έμπρακτη αλληλεγγύη και η στήριξή τους σε μηνιαία βάση προκειμένου να εξασφαλίζουν βασικά είδη καθημερινής διατροφής και ατομικής υγιεινής και καθαριότητας, ενώ παράλληλα με δωρεάν εμβολιασμούς και με εξετάσεις για ανασφάλιστους και απόρους συμπολίτες μας, ενισχύει την προσπάθεια προστασίας της υγείας και της ζωής των πολιτών.


Στη φωτογραφία μαθητές του 8ου Γυμνασίου Κορυδαλλού σε παλαιότερη εξόρμηση τους για την συγκέντρωση σχολικών και τροφίμων, μαζί με τον Σύλλογο Γονέων του Σχολείου και την Αντιδήμαρχο Κοινωνικών Υπηρεσιών Λαμπρινή Μάνου.