Κοινωνικό Παντοπωλείο στο Κερατσίνι

Εγκαινιάζεται σε λίγη ώρα, το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Κερατσινίου (Ελ. Βενιζέλου 123).

Πρόκειται για μία πρότυπη κοινωνική δομή, η οποία περιλαμβάνει Κοινωνικό Παντοπωλείο, Κοινωνικό Φαρμακείο, Γραφείο Διαμεσολάβησης, Τράπεζα Χρόνου, Κοινωνικά Συσσίτια, Υποδοχή Αστέγων. Η πρωτοβουλία υλοποιείται σε συνεργασία με τον Όμιλο Unesco Νομού Πειραιώς και Νήσων.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Δήμου: Το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Κερατσινίου-Δραπετσώνας στοχεύει στην κοινωνική προστασία και μέριμνα των ευπαθών ομάδων του πληθυσμού που πλήττονται από τις συνέπειες της μεγάλης οικονομικής και κοινωνικής κρίσης. Επιδιώκει να συμβάλει μέσα από οριζόντια δέσμη ενεργειών ψυχοκοινωνικής ενδυνάμωσης και υποστήριξης στη μερική άρση των συνεπειών της φτώχειας, της ανεργίας, του κοινωνικού αποκλεισμού και της περιθωριοποίησης ατόμων και οικογενειών.

Στόχος της δημοτικής αρχής είναι να προβάλει, να κινητοποιεί και να ευαισθητοποιεί με βάση τα παραπάνω αιτήματα και ανάγκες τον πληθυσμό της πόλης μας καθώς και άλλους συλλογικούς φορείς, ιδιώτες, τοπικές επιχειρήσεις κλπ. για να συνδράμουν στην προσπάθεια στήριξης και αλληλεγγύης προς οικονομικά αδύναμες και ευπαθείς κατηγορίες του κοινωνικού ιστού του Κερατσινίου και της Δραπετσώνας.

Ο στόχος που υπηρετείται είναι η κάλυψη πρωτογενών αναγκών διαβίωσης κατοίκων του Δήμου μας, που αδυνατούν οικονομικά να ανταποκριθούν ώστε να διασφαλιστεί μια αξιοπρεπής συνθήκη επανένταξης τους στην τοπική κοινωνία ή συγκράτησης στοιχειωδών όρων διαβίωσης.