ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ: Υποψήφιος Κοινοτικός Σύμβουλος Πειραιά με τον Νίκο Βλαχάκο

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Υποψήφιος Κοινοτικός Σύμβουλος Α' Δημοτικής Κοινότητας Πειραιά με το Νίκο Βλαχάκο και το συνδυασμό του «Πειραιάς Πόλη Πρότυπο»

- Ο Γιώργος Παπαδόπουλος είναι παιδίατρος 

…του Σαράντου Ευσταθόπουλου, Εκδότη Piraeus Press

Ο Γιώργος Παπαδόπουλος γνωρίζει αρκετά καλά τα προβλήματα της Α' Δημοτικής Κοινότητας Πειραιά, καθώς διαθέτει παιδικό ιατρείο στην περιοχή της Καλλίπολης.

Για αυτό δήλωσε Υποψήφιος Κοινοτικός Σύμβουλος Α' Δημοτικής Κοινότητας Πειραιά με το Νίκο Βλαχάκο και το συνδυασμό του «Πειραιάς Πόλη Πρότυπο», ώστε ο Πειραιάς να αναδείξει το κοινωνικό του πρόσωπο και την ευαισθητοποίησή του σε θέματα υγείας.

ΔΕΙΤΕ ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ:

Ο Παπαδόπουλος Γεώργιος του Εμμανουήλ και της Άννας γεννήθηκε, μεγάλωσε, ζει και δραστηριοποείται στην πόλη του Πειραιά.

Είναι παιδίατρος και έχει εργαστεί, επί σειρά ετών, σε όλους τους χώρους της υγείας, σε Δημόσια Νοσοκομεία, Ιδιωτικές κλινικές και Ιατρεία Δημόσιων Φορέων.

Αξίζει να αναφερθεί ότι από το 2013 έως το 2015 απασχολήθηκε ως Ακαδημαϊκός Υπότροφος σε ερευνητικό πρόγραμμα της Α' Παιδιατρικής Κλινικής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Παράλληλα εργάστηκε ως Παιδίατρος στο Ιατρείο Αντιμετώπισης Αυξημένου Βάρους Σώματος στη Μονάδα Ενδοκρινολογίας και Μεταβολισμού και Διαβήτη του Νοσοκομείου Παίδων “Η ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ”. Εκεί διακρίθηκε για την υπευθυνότητά του, τη συνέπεια, και τις άριστες σχέσεις με το προσωπικό και τους ασθενείς που παρακολούθησε.

Επίσης, την περίοδο 2010-2012, κατά την ειδίκευσή του στην Παιδιατρική Κλινική του Γενικού Νοσοκομείου «ΤΖΑΝΕΙΟ» Πειραιά, συμμετείχε εθελοντικά, ως υπεύθυνος ιατρός, στη διενέργεια του αντιφυματικού εμβολιασμού σε μαθητές της Α' Δημοτικού, όλων των Σχολείων του Πειραιά.

Την ίδια περίοδο έλαβε μέρος και στη στελέχωση των εξωτερικών ιατρείων του Δημοσίου Πολυιατρείου Δραπετσώνας.

Τα τελευταία χρόνια εργάζεται ως ελεύθερος επαγγελματίας στην πρωτοβάθμια περίθαλψη.

Διατηρεί Παιδιατρικό Ιατρείο στη Πλατεία Σερφιώτου, Καλλίπολης, Πειραιά και παράλληλα συνεργάζεται με όλα τα Ιδιωτικά Παιδιατρικά Θεραπευτήρια της Αττικής (Metropolitan, Ιατρικό Αθηνών, Ευρωκλινική Παίδων).

Ο κ. Παπαδόπουλος δήλωσε:

«Ως ενεργό μέλος της Ιατρικής κοινότητας του Δήμου Πειραιά, θεωρώ υποχρέωση μου να σταθώ δίπλα στην προσπάθεια του συνάδελφου και Υποψ. Δήμαρχου Νίκου Βλαχάκου, για αναβάθμιση της οργάνωσης και λειτουργίας των Δημοτικών Υπηρεσιών Υγείας της Πόλης μας.

Εργάζομαι ως Ιδιώτης Παιδίατρος στην Α' Δημοτική Κοινότητα Πειραιά και γνωρίζω από πρώτο χέρι τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι οικογένειες της περιοχής μου.

Πιστεύω λοιπόν, ότι σε κάθε κοινότητα ξεχωριστά θα πρέπει να προγραμματιστούν δράσεις ενημέρωσης και ιατρικής φροντίδας που θα θέσουν σαν στόχο την προαγωγή της υγείας και τη στήριξη των ευπαθών κοινωνικών ομάδων. Μία τέτοια προσπάθεια είναι περισσότερο θέμα θέλησης παρά πόρων.

Έχω συμμετάσχει σε παρόμοιες δράσεις του Υπουργείου Υγείας στο παρελθόν και κατά τη γνώμη μου, για να οργανωθεί λόγου χάριν μια ομιλία σε βρεφονηπιακούς σταθμούς για τα οφέλη της υγιεινής διατροφής, απαιτεί κόστος μηδαμινό.Το να ενημερώσεις παράλληλα, τους νέους της κοινότητάς σου πάνω σε θέματα ασφάλειας και εθισμού στο διαδίκτυο, επίσης δεν στοιχίζει τίποτα.

Από την άλλη πλευρά, η λειτουργία ενός Κοινωνικού Ιατρείου που θα προσφέρει αλληλεγγύη σε όσους έχουν χάσει την πρόσβασή τους στη Δημόσια Υγεία, μπορεί να έχει κάποιο κόστος αλλά σίγουρα θα αγκαλιαστεί και θα στηριχθεί ποικιλοτρόπως από όλους τους συμπολίτες μας.

Πρότυπο λοιπόν ο Πειραιάς μας και στον τομέα της Κοινωνικής και Προληπτικής.»