Α ΠΕΙΡΑΙΑ 2015: Τι δείχνουν οι πρώτες κρυφές δημοσκοπήσεις

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Τα πρώτα μυστικά γκάλοπ μετά τη δημοσίευση των ψηφοδελτίων έχουν ήδη ξεκινήσει και στην Α Πειραιά & Νήσων!

 

Το Piraeuspress.gr σας μεταφέρει κατ' αποκλειστικότητα, την πρώτη εικόνα τόσο για την κατανομή των 6 εδρών της Α' Πειραιά, όσο και για τους υποψηφίους των κομμάτων που έχουν το προβάδισμα.

 
Νέα Δημοκρατία
 
Η μεγάλη μάχη στο ψηφοδέλτιο της ΝΔ, θα δοθεί για την πρώτη-σίγουρα εκλόγιμη θέση, μεταξύ Αρβανιτόπουλου-Κατσαφάδουμε τον πρώην Υπουργό Παιδείας να έχει σαφές προβάδισμα σύμφωνα με τα πρώτα δείγματα.
 
Στην τρίτη θέση φαίνεται καθαρά να επικρατεί η Νόνη Δούνια.
 
Ενώ μάχη θα δοθεί για την τέταρτη θέση μεταξύ των Ρέππα-Ρούσσου, με το νεαρό πρώην Αντιδήμαρχο του Βασίλη Μιχαλολιάκου να έχει μικρό προβάδισμα.
 
ΣΥΡΙΖΑ
 
Στο ΣΥΡΙΖΑ αδιαφιλονίκητο φαβορί για την πρώτη θέση είναι ο Θοδωρής Δρίτσας, ο οποίος βέβαια είναι και ο "τσάρος" του κόμματος στον Πειραιά, όπως έχει αναδείξει το Piraeuspress.gr με σχετικό ρεπορτάζ!
 
Για τη δεύτερη θέση γίνεται μάχη μεταξύ ίσων, μιας και το ψηφοδέλτιο έχει καταρτισθεί κατά 90% από τον Θοδωρή Δρίτσα, οπότε δεν υπάρχει ακόμα καθαρή εικόνα!
 
ΠΟΤΑΜΙ
 
Στο Ποτάμι επίσης θα δοθεί μάχη για την πρώτη θέση, η οποία πιθανόν να οδηγήσει σε εκλογή Βουλευτή, μεταξύ του Γρηγόρη Λαμπράκη και της Σταυρούλας Αντωνάκου.
 
Σύμφωνα με τα πρώτα δείγματα η νεαρή αθλήτρια Σταυρούλα Αντωνάκου έχει σαφές προβάδισμα, κάτι που οφείλεται στο γεγονός ότι διαμένει και δραστηριοποιείται στον Πειραιά σε αντίθεση με τον Γρηγόρη Λαμπράκη, ο οποίος φαίνεται να κερδίζει πόντους από το όνομά του και μόνο.
 
ΕΔΡΕΣ
 
Αξίζει να σημειωθεί ότι αυξημένα ποσοστά εμφανίζει και η Χρυσή Αυγή η οποία διεκδικεί την 5η έδρα δίνοντας μάχη με το ΚΚΕ.
 
Η εικόνα λοιπόν μέχρι σήμερα, σε ότι αφορά την κατανομή των 6 βουλευτικών εδρών στον Πειραιά είναι:
 
ΣΥΡΙΖΑ 2
ΝΔ 1
ΠΟΤΑΜΙ 1
ΧΑ 1
 
6η έδρα
 
Μάχη θα δοθεί και για την 6η έδρα της Α Πειραιά μεταξύ του ΣΥΡΙΖΑ, της ΝΔ και του ΚΚΕ, κάτι που εξαρτάται από τα εκλογικά ποσοστά των κομμάτων.
 
Αν ο ΣΥΡΙΖΑ καταγράψει υψηλά ποσοστά της τάξεως του 36% και άνω είναι πολύ πιθανό να διεκδικήσει και 3ή έδρα στην Α Πειραιά.
 
Αλλιώς το ΚΚΕ με περισσότερες πιθανότητες ή η ΝΔ θα πάρουν την 6η έδρα.
 
Διαβάστε επίσης:
 
 

ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ PIRAEUSPRESS.GR ΓΙΑ ΕΚΛΟΓΕΣ 2015: Πάνω από 10 μονάδες μπροστά ο ΣΥΡΙΖΑ στον Πειραιά