Δήμαρχος Κερατσινίου: Για τη δυσοσμία φταίνε οι Πολιτικοί!

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Ο Δήμαρχος Κερατσινίου Δραπετσώνας Χρήστος Βρεττάκος επανέρχεται (προεκλογικά) στο μείζον θέμα που προέκυψε για ακόμη μια φορά τις προηγούμενες μέρες σχετικά με την έντονη δυσοσμία στον ευρύτερο Πειραιά.

Μετά το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ του PP, αλλά και την δημόσια τοποθέτηση του εταίρου υποψηφίου Δημάρχου Τάσου Μύτογλου, το ζήτημα πήρε μεγάλη διάσταση, γεγονός που προφανώς ανάγκασε τον απερχόμενο Δήμαρχο Χρήστο Βρεττάκο να ανεβάσει τους τόνους, «αρθρογραφώντας» για τους υπαίτιους της δυσοσμίας!

Ποιοι είναι τελικά οι υπαίτιοι;

Σύμφωνα με τον απερχόμενο Δήμαρχο Κερατσινίου Δραπετσώνας και αν διαβάζουμε καλά, οι βασικοί υπαίτιοι της δυσοσμίας είναι η Πολιτεία, οι πολιτικοί, το πολιτικό σύστημα!!!

Και φυσικά ο επί 9 έτη Δήμαρχος φέρει από μηδενική έχω μηδαμινή ευθύνη για τη μη επίλυση του σοβαρού προβλήματος που ταλαιπωρεί ολόκληρο τον Πειραιά!

Θυμήθηκε λοιπόν ξανά ο κ. Βρεττάκος - 3 μήνες πριν τις Δημοτικές Εκλογές - να ενδυθεί το ρόλο του «αριστερού» επαναστάτη και υπερασπιστή του αδικημένου λαού, καλώντας τους σε… επανάσταση!

Διαβάστε παρακάτω αυτούσια το άρθρο - παρέμβαση του Χρήστου Βρεττάκου που καλεί σε νέους αγώνες!

Ένα μεγάλο τμήμα της πόλης αλλά και περιοχών του ευρύτερου Πειραιά βιώνει εδώ και 9 χρόνια σχεδόν καθημερινά έναν εφιάλτη, αυτόν της δυσοσμίας.

Η αιτία σύμφωνα με το Υπουργείο Περιβάλλοντος που υποτίθεται ότι είναι υπεύθυνο για την υγεία και την ασφάλεια των συμπολιτών μας είναι άγνωστη. Σύμφωνα με τα 3 μεγάλα ερευνητικά ιδρύματα, τον Δημόκριτο, το Αστεροσκοπείο και το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο στα οποία απευθύνθηκε η Τοπική Αυτοδιοίκηση -κάνοντας τη δουλειά του κράτους- η αιτία εδώ και καιρό είναι γνωστή σε όλους.

Υπεύθυνη για τη δημιουργία του φαινομένου που προκαλεί ασφυξία στην πόλη και δημιουργεί ερωτηματικά για την υγεία και την ασφάλεια των πολιτών είναι η λειτουργία της OIL ONE, μιας βιομηχανίας που επεξεργάζεται απόβλητα πλοίων μέσα στις αυλές των σπιτιών μας.

Συμβουλή πρώτη προς επίδοξους σωτήρες της πόλης.

Στα κείμενά σας μιλήστε με ονοματεπώνυμο. Εξετάσεις δίνετε στο λαό της πόλης και όχι στα μεγάλα συμφέροντα. Τον Οκτώβρη αυτός θα σας κρίνει.

Υπεύθυνος για την ύπαρξη του προβλήματος είναι το πολιτικό σύστημα. Δημιούργησε το πρόβλημα με την αδειοδότηση της εγκατάστασης και συνεχίζει να το διατηρεί κλείνοντας τα αυτιά του στην αγωνία, τους φόβους των ανθρώπων αλλά και την απαίτησή τους να έχουν οι γειτονιές μας ποιότητα ζωής.

Η κυβέρνηση -τωρινή και προηγούμενες- γνωρίζει. Οι βουλευτές όλων των κομμάτων -τωρινοί και προηγούμενοι- γνωρίζουν. Ο λαός της πόλης πρέπει να μάθει το πολιτικό σύστημα και οι εκπρόσωποί του στην πόλη τι θέσεις παίρνουν. Είναι με το λαό και το δικαίωμά του στη ζωή ή με τα μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα?

Συμβουλή δεύτερη προς κάποιους απ΄τους επίδοξους σωτήρες της πόλης.

Στην αγωνία σας να πείτε κάτι μπροστά στις εκλογές μην αθωώνετε την κεντρική πολιτική σκηνή. Αυτή δημιούργησε το πρόβλημα, αυτή είναι υποχρεωμένη να το λύσει.

Η λύση του προβλήματος είναι μία και απλή. Την έχει διατυπώσει το Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης με ομόφωνη (η προσήλωσή μας σε αυτή πρέπει να επιβεβαιώνεται καθημερινά) απόφασή του.

ΑΜΕΣΗ ΜΕΤΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ OIL ONE.

Συμβουλή τρίτη προς όλους όσους θα ζητήσουμε σε λίγο καιρό την ψήφο των ανθρώπων της πόλης.

Ξεκάθαρα και χωρίς αστερίσκους και αοριστολογίες να δηλωθεί ότι η θέση της πόλης είναι η άμεση μετεγκατάσταση της OIL ONE.

📌Η Δημοτική Αρχή από την πρώτη στιγμή προσπάθησε να αναμετρηθεί με το πρόβλημα.

Με την αλλαγή χρήσεων γης στην περιοχή των Λιπασμάτων ανοίξαμε το δρόμο για την μετεγκατάσταση της βιομηχανίας.

Με ενημέρωση των ανθρώπων της πόλης.

Με την οργάνωση κινητοποιήσεων και τη συμμετοχή σε όσες έγιναν από διάφορες συλλογικότητες.

Με τη βοήθεια του «Φεστιβάλ στη Θάλασσα» και με την αξιοποίηση όλων των δυνατοτήτων πρόσβασης στα Μ.Μ.Ε. βγάλαμε το πρόβλημα και έξω από τα όρια της πόλης.

Με τη βοήθεια όλων των μαζικών φορέων της πόλης συλλέξαμε και συνεχίζουμε να συλλέγουμε χιλιάδες υπογραφές συμπολιτών μας που απαιτούν την άμεση μετεγκατάσταση της OIL ONE.

Με δική μας πρωτοβουλία το Δημοτικό Συμβούλιο έχει διαμορφώσει νομοθετική ρύθμιση για την απομάκρυνση της βιομηχανίας την οποία έχει παραδώσει σε όλα τα κοινοβουλευτικά κόμματα ζητώντας τη στήριξή τους.

Αξιοποιήσαμε και συνεχίζουμε να αξιοποιούμε και τις νομικές δυνατότητες εντός και εκτός της χώρας για να μπορέσουμε να προωθήσουμε το αίτημα της πόλης.

Δεν είναι τυχαίο ότι η στάση μας προκάλεσε και προκαλεί αντίδραση της εταιρείας που προσπάθησε να μας τρομοκρατήσει μέσω δικαστικών διώξεων και όχι μόνο.

Προφανώς και δεν τα κάναμε όλα καλά. Όμως πάει πολύ να μας εγκαλούν πρώην Δήμαρχοι που αποδέχθηκαν να έρθει η OIL ONE στην πόλη ή Δημοτικοί Σύμβουλοι που συναίνεσαν σε αυτό και δεν τολμούν να αναφέρουν ακόμα και σήμερα το όνομα της βιομηχανίας που προκαλεί το πρόβλημα.

Για μας είναι καθαρό. Απαιτείται με πιο σοβαρό τρόπο η Δημοτική Αρχή ή όποια Δημοτική Αρχή να μπει πιο έντονα μπροστά και να κινητοποιήσει πιο μαζικά και οργανωμένα τους συμπολίτες μας για να πειστεί το πολιτικό σύστημα να λύσει το πρόβλημα.

Σε αυτή την κατεύθυνση πρέπει να κινηθούν όλες οι Δημοτικές κινήσεις παραμερίζοντας τις επιμέρους διαφορές τους.

Διαβάστε επίσης:

Οι οσμές πνίγουν Κερατσίνι & Δραπετσώνα – Ο Βρεττάκος θυμήθηκε τώρα να καλέσει τους Βουλευτές – Απάντηση από Μύτογλου!

Κερατσίνι: Πέφτουν σοβάδες στα σχολεία, πέφτει ο γενικός διακόπτης στα λυόμενα που μπάζουν νερό – Στα κάγκελα οι γονείς!