Κερατσίνι: Πέφτουν σοβάδες στα σχολεία, πέφτει ο γενικός διακόπτης στα λυόμενα που μπάζουν νερό – Στα κάγκελα οι γονείς!

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


  • Εγκληματική η αμέλεια της Δημοτικής Αρχής Κερατσινίου Δραπετσώνας που δε δείχνει το παραμικρό ενδιαφέρον σύμφωνα με ανακοίνωση του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του σχολικού συγκροτήματος 13ου και 21ου Κερατσινίου
  • Πέφτουν σοβάδες, μπάζουν νερά τα λυόμενα με κίνδυνο ηλεκτροπληξίας εδώ και 2 χρόνια, αλλά ο «αριστερός» Δήμαρχος Κερατσινίου Χρήστος Βρεττάκος δε φαίνεται να συγκινείται

Επανέρχεται δυναμικά με νέα ανακοίνωση ο Σύλλογος Γονέων και κηδεμόνων του σχολικού συγκροτήματος 13ου και 21ου Κερατσινίου μετά από το πρωτοφανές περιστατικό στις 31 Μαΐου, όταν έπεσαν σοβάδες του ταβανιού σε σημείο όπου διέρχονται δεκάδες μαθητές καθημερινά.

Σύμφωνα με τον Σύλλογο Γονέων είναι μείζον ζήτημα πλέον να τεθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης το θέμα της αποκατάστασης του κτηριακού προβλήματος, καθώς η προσπάθεια να λάβουν δέσμευση χρονοδιαγράμματος εκτέλεσης του εν λόγω έργου από τον Δήμο Κερατσινίου Χρήστο Βρεττάκο… έπεσε στο κενό!

«Δεν διακινδυνεύουμε να υπάρξει ούτε γρατζουνιά σε μαθητή ή εκπαιδευτικό των Σχολείων μας» αναφέρουν χαρακτηριστικά στην ανακοίνωσή τους οι γονείς.

Όπως όλα δείχνουν όμως το πρόβλημα δεν είναι νέο, καθώς η κατάσταση αυτή υφίσταται εδώ και δυο χρόνια, όπως τονίζουν οι αγανακτισμένοι γονείς:

«…από το 2021 είχε γνωστοποιηθεί με αριθμό πρωτοκόλλου η διάβρωση του κτιρίου και το πρόβλημα παραμένει άλυτο».

Και σαν να μην έφτανε μόνο αυτό το περιστατικό… ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων των σχολείων θέτει άλλο ένα σημαντικό και επικίνδυνο  πρόβλημα το οποίο εντοπίζεται στα λυόμενα του σχολικού συγκροτήματος, καθώς όταν βρέχει τρέχουν νερά στον ηλεκτρικό πίνακα και για να συνεχιστεί το μάθημα αναγκαστικά κλείνουν… το γενικό.

Διαβάστε ολόκληρη την ανακοίνωση του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων

Αγαπητοί Γονείς,
Μετά το πρόσφατο περιστατικό πτώσης σοβάδων από το υπόστεγο της οδού Βοσπόρου , η κινητοποίηση των Συλλόγων Γονέων ήταν άμεση .
Την Παρασκευή 1/6, συστάθηκε ομάδα εκπροσώπων των Συλλόγων μας και γονέων μαθητών , οι οποίοι μετέβησαν στο Δήμο Κερατσινίου.
Δυστυχώς για ακόμη μια φορά , δεν υπήρξε δέσμευση χρονοδιαγράμματος εκτέλεσης του έργου αποκατάστασης του κτιριακού προβλήματος .
Το περιστατικό της 31/5 μας αναγκάζει να κινηθούμε ως εξής : Θα φέρουμε το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης μας ! Και φτάνουμε σε αυτό το σημείο γιατί από το 2021 είχε γνωστοποιηθεί με αριθμό πρωτοκόλλου η διάβρωση του κτιρίου. Έχουν περάσει δυο χρόνια και το πρόβλημα παραμένει άλυτο ! Εδώ πρέπει να σημειωθεί πως υπάρχει ακόμη ένα πρόβλημα στα λυόμενα όπου, όταν βρέχει τρέχουν νερά στον ηλεκτρικό πίνακα και για να συνεχιστεί το μάθημα αναγκαστικά κλείνουν το γενικό.
Την Τρίτη 6/6 το πρωί , θα υπάρχουν άτομα των Συλλόγων για να μαζέψουμε υπογραφές γονέων . Αμέσως μετά , θα πρωτοκολλήσουμε το αίτημα μας για συζήτηση του θέματος στο Δημοτικό Συμβούλιο .
Θα είμαστε σε συνεχή επικοινωνία μαζί σας μέσω των σελίδων των Συλλόγων μας για ο,τι νεότερο προκύψει .
Δεν διακινδυνεύουμε να υπάρξει ούτε γρατζουνιά σε μαθητή ή εκπαιδευτικό των Σχολείων μας .
Οι Σύλλογοι Γονέων και Κηδεμόνων 13ου & 21ου Σχολείων Κερατσινίου.

Διαβάστε επίσης:

Κερατσίνι: Έπεσαν σοβάδες σε Σχολικό Συγκρότημα