Εξιχνιάστηκαν επτά περιπτώσεις απάτης σε Αργυρούπολη, Γλυφάδα, Βριλήσσια, Αχαρνές, Μαρούσι και Πειραιά
Το Τμήμα Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Ελληνικού-Αργυρούπολης αποδομεί εγκληματική ομάδα που εξαπατούσε πολίτες στην Αττική.
Στις 10 Αυγούστου, μετά από αξιοποίηση πληροφοριών και συντονισμένη επιχείρηση, συνελήφθησαν δύο άνδρες 24 ετών στην περιοχή του Κερατσινίου, οι οποίοι από τον Ιούλιο είχαν ενταχθεί σε εγκληματική ομάδα με σκοπό την τέλεση απατών.
Η μέθοδος δράσης τους περιλάμβανε τηλεφωνικές κλήσεις σε κυρίως ηλικιωμένους, χρησιμοποιώντας επιχειρησιακούς αριθμούς και προσποιούμενοι λογιστές. Με πρόσχημα οφειλές προς την εφορία ή αποφυγή προστίμων, ζητούσαν χρυσαφικά και χρηματικά ποσά. Στη συνέχεια, μέλος της ομάδας επισκεπτόταν τα θύματα με καλυμμένα χαρακτηριστικά προσώπου, παραλαμβάνοντας τα αντικείμενα με επιχειρησιακό όχημα μισθωμένο από εταιρεία ενοικίασης αυτοκινήτων.
Κατά τις έρευνες βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
- Ζεύγος γυαλιών ηλίου, χειρουργική μάσκα και ρουχισμός που χρησιμοποιήθηκαν στις απάτες
- 2 επιχειρησιακές συσκευές κινητών τηλεφώνων
- Μικροποσότητα κάνναβης και φαρμακευτικά δισκία
Μέχρι στιγμής, έχουν εξιχνιαστεί 7 περιπτώσεις απάτης σε Αργυρούπολη, Γλυφάδα, Βριλήσσια, Αχαρνές, Μαρούσι και Πειραιά. Οι κατηγορούμενοι είχαν απασχολήσει στο παρελθόν τις Αρχές για παρόμοια αδικήματα.
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον αρμόδιο εισαγγελέα




















































