ΔΗΜΟΣ ΝΙΚΑΙΑΣ: Βαρύτατες καταγγελίες κατά Ιωακειμίδη από 4 στελέχη του

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Πλήρη αποδόμηση  της Δημοτικής Αρχής Ιωακειμίδη , επιχείρησαν με τις βαρύτατες καταγγελίες που συνόδευσαν την αποχώρησή τους από την παράταξή του,  τέσσερις Δημοτικοί Σύμβουλοι.

Πρόκειται για τον παραιτηθέντα πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, Μανώλη Κουφόγιαννη και τους Δημοτικούς Συμβούλους , Προκόπη Τριανταφυλλίδη, Νίκο Λεωτσάκο και   Νίκο Μπαρκιτζή,

Στις βαρύτατες καταγγελίες τους, καταλογίζουν στη Δημοτική Αρχή και προσωπικά στο Δήμαρχο, κ. Ιωακειμίδη:

- « Φαινόμενα αλαζονικής άσκησης της εξουσίας»
- « Πνεύμα αναξιοκρατίας»
- «Αντιδημοκρατική αντίληψη»
- « Κλειστό και αδιαφανές κύκλωμα εξουσίας»
- « Σκουριασμένη νοοτροπία που δεν συνάδει με χρηστή διοίκηση»
- «Απύθμενη αλαζονεία και συγκεντρωτισμό»
- Μη ενημέρωση των πολιτών, όπως για ο έργο «αποκατάσταση λατομείων Καραμπίνη – Σελεπίτσαρι» και
- Αξιοποίηση μόνο της « αυλής» του Ρέντη



 Διαβάστε αναλυτικά τι δήλωσε ο καθένας:

ΜΑΝΩΛΗΣ ΚΚΟΥΦΟΓΙΑΝΗΣ:

« Ένα κλειστό και αδιαφανές κύκλωμα εξουσίας με την ανάδειξη και την επικυριαρχία στελεχών από την πόλη του Ρέντη παραγκωνίζοντας και υποβαθμίζοντας άξια στελέχη, Δημοτικούς Συμβούλους που προέρχονται από την πόλη της Νίκαιας» καταγγέλλει μεταξύ άλλων , στην επιστολή ανεξαρτητοποίησης του,  ο πρώην Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Μανώλης Κουφόγιαννης .
Στην επιστολή του , ο κ. Κουφόγιαννης , επισημαίνει ότι οι λόγοι αποχώρησής του και από την παράταξη της Δημοτικής Αρχής είναι απόρροια των λόγων της παραίτησής του , από τη θέση του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου.
« Θα συνεχίσω ως ανεξάρτητος Δημοτικός Σύμβουλος, διαθέτοντας όσες δυνάμεις έχω σε έναν διαρκή αγώνα για τη βελτίωση των συνθηκών και της ποιότητας ζωής των συμπολιτών μου, συγκρουόμενος πάντα και πολεμώντας συμπεριφορές, νοοτροπίες και πολιτικές που αδικούν το πνεύμα, την ιστορία και τις ανθρώπινες αξίες της πόλης μας, αλλά και γενικότερα της χώρας», τονίζει .
Σύμφωνα με τον παραιτηθέντα πρόεδρο , « η τρίχρονη λειτουργία της πλειοψηφούσας παράταξης, της οποίας υπήρξα μέλος, ανέδειξε φαινόμενα αλαζονικής άσκησης της εξουσίας και ανέδειξε ένα πνεύμα αναξιοκρατίας και στις διοικητικές υπηρεσίες του Δήμου μας. Η αντιδημοκρατική αντίληψη της ηγεσίας οδήγησε στην υποβάθμιση της λειτουργίας βασικών συλλογικών οργάνων όπως είναι η δημοτική ομάδα, η δημοτική παράταξη και η εκτελεστική επιτροπή, και οδήγησε στην ανάπτυξη ενός κλειστού και αδιαφανούς κυκλώματος εξουσίας με την ανάδειξη και την επικυριαρχία στελεχών από την πόλη του Ρέντη παραγκωνίζοντας και υποβαθμίζοντας άξια στελέχη, Δημοτικούς Συμβούλους που προέρχονται από την πόλη της Νίκαιας».
Επισημαίνει  ακόμη ότι «ο φόβος ενημέρωσης των πολιτών για τα μεγάλα έργα και τις κυρίαρχες επιλογές, που αφορούν τη ζωή των πολιτών, όπως για παράδειγμα το έργο «αποκατάσταση λατομείων Καραμπίνη – Σελεπίτσαρι» οδηγούν στην ακύρωση της πιο άμεσης μορφής δημοκρατίας, όπως είναι ο Δήμος, και δημιουργούν επικίνδυνες αποστάσεις ανάμεσα στο Δήμο και τους δημότες.
Η άρνηση ή αδυναμία κατάθεσης και εφαρμογής ενός σχεδίου για την αντιμετώπιση της φτώχιας χιλιάδων δημοτών, σε αντιδιαστολή με την πρόταση μιας πρόχειρης ελπίδας χαράς μέσα από ψυχαγωγικές εκδηλώσεις, η συμπόρευση της Δημοτικής Αρχής με μνημονιακές δυνάμεις και η συστηματική άρνηση να συζητηθούν θέματα που αφορούν άμεσα και ακυρώνουν τις επιλογές ζωής των πολιτών από τις πολιτικές των μνημονιακών κυβερνήσεων, δεν αφήνουν κανένα περιθώριο συνέχισης της παραμονής μου στην παράταξη της πλειοψηφίας».
ΠΡΟΚΟΠΗΣ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΙΔΗΣ

« Έλλειψη δημοκρατικών λειτουργιών, το κλειστό σύστημα εξουσίας, η υποβάθμιση των Δημοτικών Συμβούλων -της Νίκαιας κυρίως- όπως η υποτίμηση της ιστορίας της πόλης» επιρρίπτει στο Δήμαρχο κ. Ιωακειμίδη, ο Δημοτικός Σύμβουλος, Προκόπης Τριανταφυλλίδης

Ο κ. Τριανταφυλλίδης, επισημαίνει  ότι επανακαθορίζει τη στάση του , « απέναντι στο σχεδιασμό του δημάρχου, κατόπιν της λαϊκής απαίτησης για χρηστή διοίκηση. Στη δύσκολη παρούσα συγκυρία μιζέριας και οικονομικής εξαθλίωσης η έλλειψη δημοκρατικών λειτουργιών, το κλειστό σύστημα εξουσίας, η υποβάθμιση των Δημοτικών Συμβούλων -της Νίκαιας κυρίως- όπως η υποτίμηση της ιστορίας της πόλης, επιβάλουν πράξεις και πολιτικές στάσεις καθαρότητας, εντιμότητας και ήθους».

Σημειώνε δε ότι « ύστερα από τη μαζική διαφοροποίηση πολλών Δημοτικών Συμβούλων της πλειοψηφίας, με αποκορύφωμα την αποπομπή του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου από τον Δήμαρχο, εξαναγκάζοντας τον σε παραίτηση, δημιουργείται ένα νέο πεδίο πολικής πραγματικότητας. Εντελώς σημειολογικά σας αναφέρω ότι οι προηγούμενες ενστάσεις του Προέδρου αφορούσαν κυρίαρχα ζητήματα που εκκολάπτουν και ελλοχεύουν επικινδυνότητα για την πόλη μας, όπως με την απόθεση μπαζών στον Καραμπίνη και Σελεπίτσαρι».

Και δηλώνει ότι «αφουγκραζόμενος τον πολίτη που δεν βρίσκεται αγκαλιασμένος με την ευαισθησία κάποιας τοπικής κοινωνικής πολιτικής και ούτε καν συμμέτοχος σε μια ευνομούμενη τοπική αυτοδιοίκηση σας καταθέτω την ανεξαρτητοποίηση μου για να απελευθερώσω τον εαυτό μου από την αγκύλωση μιας σκουριασμένης νοοτροπίας που δεν συνάδει με χρηστή διοίκηση. Ταυτόχρονα ευελπιστώ να απελευθερωθούν δυνάμεις που θα στοιχηθούν κάτω από ένα ευρύτερο κοινωνικό μέτωπο αντίστασης με όραμα και κυρίως αγάπη για την ιστορική πόλη της Νίκαιας και του συνενωμένου Δήμου Αγ. Ι. Ρέντη. Η πολιτική ακτινογραφία της πόλης θα αποτυπωθεί με σαφή τρόπο στις εκλογές και ελπίζω να μας δικαιώσει».

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΛΕΩΤΣΑΚΟΣ

Μονόπλευρη αξιοποίηση στελεχών από την πλευρά του Δημάρχου» καταγγέλλει μεταξύ άλλων , στη δική του επιστολή ανεξαρτητοποίησης ο Δημοτικός Σύμβουλος Νικόλαος Λεωτσάκος και προειδοποιεί για τους κινδύνους από την εναπόθεση μπαζών στα λατομεία Σελεπίτσαρι – Καραμπίνη.

«Ανέκαθεν πίστευα ότι αυτά που γίνονται στην κεντρική πολιτική σκηνή, σε έναν Δήμο μπορούμε να τα αποφύγουμε. Έκανα λάθος και ταυτόχρονα η έλλειψη εμπειρίας με οδήγησε σε μια επιλογή που δεν με δικαίωσε. Αυτό δεν είναι εν δυνάμει κακό. Μαθαίνουμε από τα λάθη μας. Αυτό το λάθος θα το διορθώς» τονίζει.

Οι  λόγοι που τον οδήγησαν στην απόφαση να ανεξαρτητοποιηθεί  είναι  ότι :

  1. «Δεν εντάχθηκα σε καμία παράταξη για να αποφασίζουν άλλοι για εμένα και εγώ να συμφωνώ, μη γνωρίζοντας από πριν το παραμικρό, ακόμα και σε θέματα ζωτικής σημασίας. Εντάχθηκα για να συμμετέχω στην προσπάθεια βελτίωσης της πόλης μου. Διαφορετικά καθόμουν και σπίτι μου. Σε ελάχιστες έως τώρα δημοτικές ομάδες δεν ήμουν για κάποιους απαραίτητος. Ήμουν καλός μόνο για να ψηφίζω θετικά στα Δημοτικά Συμβούλια; Κάποιοι έχουν κάνει τραγικό λάθος αν νομίζουν ότι έχω χάσει την αξιοπρέπεια μου ή ότι τους την έχω καταθέσει. Η αλαζονεία όμως δεν τους αφήνει να βλέπουν τίποτε άλλο πέραν από το υπερφίαλο εγώ τους.
  2. Όσον αφορά το κοινωνικό έργο, δεν πήγαν ούτε στον τομέα αυτό τα πράγματα όπως τα περίμενα. Όλα στηρίζονται στον εθελοντισμό. Δεν έχουμε την οικονομική δυνατότητα για κοινωνική προσφορά προς τους δημότες μας, έχουμε όμως την δυνατότητα για συναυλίες αλληλεγγύης κόστους 18.000 ευρώ. Ακόμα όμως και αυτόν τον εθελοντισμό κάποιοι προσπαθούν να τον μπλοκάρουν, γιατί μόνο τυχαίο δεν είναι ότι κάποιες ενέργειες προς τις ευπαθείς ομάδες του Δήμου μας δεν έχουν ξεκινήσει, παρόλο που δεν έχουν οικονομικό κόστος. Ακόμα και το ότι λειτουργεί στο Δήμο μας εδώ και ενάμιση χρόνο αντικαπνιστικό ιατρείο, οι περισσότεροι δεν το γνωρίζουν λόγο της μη προβολής του.
  3. Η μονόπλευρη αξιοποίηση στελεχών από την πλευρά του Δημάρχου. Αρνούμαι να δεχτώ ότι άξια στελέχη είναι μόνο από το Ρέντη. Άξια στελέχη πιστεύω ότι έχει και η Νίκαια. Αν δεν κάνω λάθος οι δυο Δήμοι συνενώθηκαν σε έναν, ο Δήμαρχός μας όμως αδυνατεί να το χωνέψει. Και επειδή κάποιοι θα πουν ότι είμαι δυσαρεστημένος επειδή δεν πήρα κάποια θέση, τους ενημερώνω ότι δυο φορές μου προτάθηκε η προεδρία των κοινωνικών υπηρεσιών και αρνήθηκα λόγο επαγγελματικών υποχρεώσεων.
  4. Το θέμα της μελέτης αποκατάστασης των πρώην λατομείων Καραμπίνη και Σελεπίτσαρι, στο οποίο ψήφισα «παρών» γιατί είχα πλήρη άγνοια για το συγκεκριμένο θέμα. Για μια ακόμα φορά, ως συνήθως, δεν είχα ενημερωθεί. Αν τεθεί εκ νέου σε ψήφιση όμως, επιθυμώ να το καταψηφίσω γιατί πολύ φοβάμαι πως αν δεν αλλάξει η συγκεκριμένη μελέτη, σε μια νεροποντή θα θρηνήσουμε θύματα και δεν θέλω σε καμιά περίπτωση να είμαι ηθικός αυτουργός. Αυτό το θέμα, και το «παρών» που ψήφισα, μου έδωσε τη δυνατότητα να καταλάβω ότι δεν έχω δικαίωμα να διαφωνώ αφού όπως έμαθα, από εκείνη τη στιγμή και μετά, έπεσα σε δυσμένεια.

Λυπάμαι πολύ αλλά κάποιοι έχουν κάνει μεγάλο λάθος αν νομίζουν ότι δεν έχουμε προσωπικότητα, κρίση και αξιοπρέπεια. Γιατί εγώ νόμιζα πως είχα ενταχθεί σε μια δημοκρατική παράταξη. Αν πίστευα οτιδήποτε άλλο δεν θα επέτρεπα στον εαυτό μου καμιά ένταξη.

Για όλους αυτούς τους λόγους ανεξαρτητοποιούμαι και δεν παραιτούμαι. Γιατί όσοι με ψήφισαν το έκαναν γιατί πιστεύουν σε εμένα για την ευημερία της πόλης τους. Δεν επιδοκίμασαν με την ψήφο τους την ένταξη μου σε κάποια παράταξη».

ΝΙΚΟΣ ΜΠΑΚΙΡΤΖΗΣ

Εναγκαλισμό του Δημάρχου με τους αυλοκόλακές του , καταγγέλλει στην

επιστολή ανεξαρτητοποίησής του, ο  Δημοτικός Σύμβουλος , Νίκος Μπακιρτζής.

«Είμαι σίγουρος, αναφέρει ,  ότι δεν θα σας αιφνιδιάσω με την απόφασή μου να αποχωρίσω από την παράταξη «κίνηση πολιτών» της οποίας ηγείστε. Οι αιτίες και οι λόγοι που με οδήγησαν σε αυτή την απόφαση είναι γνωστοί».

Επιημαίνει στον κ. Ιωακειμίδη , ότι η συμμετοχή του « στο ψηφοδέλτιό σας είχε ποιοτικά χαρακτηριστικά, τα οποία η πόλη της Νίκαιας είχε θεσπίσει ως αναγκαία συνθήκη για την επιβίωση της. Και αυτό το αναφέρω διότι η Νίκαια δίχως δημοκρατία, σεβασμό στην ιστορία της, αγάπη για τους ανθρώπους της, πολιτισμό και πάνω απ’ όλα πρόοδο, δεν μπορεί να υπάρξει για να επιβιώσει. Στις δύσκολες εποχές που ζούμε, κατέβαλα προσπάθεια, ο ίδιος μαζί με άλλους, να είμαστε συμμέτοχοι και κοινωνοί μαζί σας για όλα τα παραπάνω. Οι αποσκευές μου ήταν γεμάτες από αγνά στοιχεία τα οποία στο πέρασμα του χρόνου αγνοήθηκαν και μαράθηκαν» και προσθέτει:

«Εσείς ο ίδιος, με ένα κλειστό κύκλωμα εξουσίας, με απύθμενη αλαζονεία και συγκεντρωτισμό στη διοίκηση του Δήμου, ξεχάσατε να δώσετε ρόλους σε όλους εμάς. Οι λίγοι αυλοκόλακες έπεισαν τον γυμνό βασιλεία ότι είναι ντυμένος. Επειδή οι μεγάλοι ρόλοι δόθηκαν σε εσάς και στην αυλή του Ρέντη, σας γνωστοποιώ ότι δεν έχασα την ευκαιρία να ασχοληθώ με τα μικρά, τα οποία αγνοήσατε ή ξεχάσατε και το έκανα καθημερινή μου μάχη και αγώνα. Παραγκωνίστηκε η όποια γνώση και εμπειρία είχαμε ο καθένας από εμάς στον προσωπικό, κοινωνικό και επαγγελματικό του βίο, ώστε να συμμετάσχουμε και οι ίδιοι στην κοινή πορεία.

Ο πολίτης δεν αισθάνεται σήμερα την προστασία της κοινωνικής σας πολιτικής. Είναι ξεχασμένος και μαραζώνει μαζί με τα εφόδια ήθους, ακεραιότητας και εντιμότητας, τα οποία έχω φέρει για να τα αξιοποιήσετε. Δυστυχώς όμως, το κλειστό κύκλωμα εξουσίας ή η αδιαφάνεια της λειτουργίας σας δημιουργούν, εκ του αποτελέσματος, ύστερα από τρία έτη, αντιδημοκρατική ασφυξία.

Ο ρόλος του Δημοτικού Συμβούλου που μου ανατέθηκε τιμητικά από τον λαό θα τον κρατήσω και θα τον αισθανθώ πιο κοντά μου με την ανεξαρτητοποίηση αυτή, η οποία θα με βοηθήσει να κρατήσω τις Θερμοπύλες μας αδιάβατο δρόμο για εσάς».

Ο Δήμαρχος , κ. Ιωακειμίδης σχολιάζοντας τις παραπάνω ανεξαρτητοποιήσεις, τόνισε ότι τέσσερις μήνες πριν από τις εκλογές είναι σαφές ότι ο καθένας τραβάει το δρόμο του.

«Οι παραιτήσεις – είπε- έχουν νόημα κατά την άποψη μου σε καιρό που μπορεί κανείς να έχει χρόνο να διορθώσει, να διαφωνήσει κλπ. Εν πάση περιπτώσει ο καθένας διαλέγει τη στιγμή που θα το κάνει. Θα μπορούσα πάρα πολλά να πω σ’ αυτά που τέθηκαν εδώ. Δεν θα πω τίποτα απολύτως. Θα ευχηθώ καλή τύχη στον καθένα απ’ αυτούς που τραβάει ένα διαφορετικό δρόμο. Η πόλη μας κρίνει όλους και πραγματικά τους ευχαριστώ για το διάστημα που συνυπήρξαμε μαζί και θεωρώ πετύχαμε θετικά πράγματα για την πόλη».

Πηγή: newsta.gr