Β. Ανεμοδουρά: Τραγικό να μας λοιδορεί ο υπουργός

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Την εκτίμηση ότι οι γιατροί θα υποβάλουν κανονικά τις αιτήσεις τους στο νέο φορέα της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας ΠΕΔΥ, εκφράζει η πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Πειραιά κ. Βαρβάρα Ανεμοδουρά, ενώ δηλώνει βεβαία ότι οι εργαζόμενοι, θα πρέπει να αποζημιωθούν με αρκετές χιλιάδες ευρώ.

Μερικές εβδομάδες μετά το επεισόδιο μεταξύ προέδρου του ΠΙΣ κ. Μιχάλη Βλασταράκου και της κ. Ανεμοδουρά που είχε σημειωθεί στα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας στη Συγγρού, με αποτέλεσμα η δεύτερη να τραυματιστεί και να χάσει τις αισθήσεις τη και της κ. Ανεμοδουρά που είχε σημειωθεί στα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας στη Συγγρού, με αποτέλεσμα η δεύτερη να τραυματιστεί και να χάσει τις αισθήσεις της, η πρόεδρος του ΙΣΠ επανέρχεται στο προσκήνιο με το γνωστό της δυναμισμό και με ξεκάθαρες απόψεις για τον κλάδο και την επόμενη ημέρα της υγείας και περίθαλψης.

Αν και ακόμη βρίσκεται στο στάδιο της ανάρρωσης, η κ. Ανεμοδουρά, παρακολουθεί από πολύ κοντά το κρίσιμο θέμα της μετάβασης από τη μία κατάσταση στην άλλη στο θέμα της ΠΦΥ, εκφράζοντας όμως τη δυσαρέσκειά της για το γεγονός ότι ένας σοβαρός επιστημονικός κλάδος λοιδορείται, εξευτελίζεται και μειώνεται από τον σημερινό υπουργό Υγείας.

«Είναι απαράδεκτα αυτά που συμβαίνουν» τονίζει στο onMed.gr «ένας υπουργός να επιτίθεται με τόσο μένος ενάντια σε έναν κλάδο που προσφέρει όπως ο ιατρικός, να τον εξευτελίζει να τον μειώνει, να τον λοιδορεί και να τον απειλεί». Στη δε φράση του κ. Γεωργιάδη ότι «δεν θα πληρώσουμε και τις Φιλιππινέζες τους», η πρόεδρος του ΙΣΠ αναφέρει ότι θα πρέπει να παρέμβει όχι μόνο ο πρωθυπουργός για να τον σταματήσει αλλά και η ίδια η πρεσβεία των Φιλιππίνων.

Αναφερόμενη όμως στο θέμα των αποζημιώσεων, - για τις οποίες ο υπουργός Υγείας επεσήμανε ότι δεν πρόκειται να δοθούν στους γιατρούς- η κ. Ανεμοδουρά τονίζει ότι κατ' αρχήν αυτό το θέμα είναι νομικό, ωστόσο όλοι οι εργαζόμενοι όταν απολύονται, λαμβάνουν τις αποζημιώσεις τους. Λέει δε χαρακτηριστικά, «ο κ. Γεωργιάδης έγινε και παντογνώστης και δικηγόρος τώρα» προσθέτοντας ότι με αυτό το ζήτημα όπως και με τις μαζικές προσφυγές, ασχολούνται ήδη οι νομικοί.

Πηγή: onmed.gr

Διαβάστε επίσης:

Χτύπησαν την Πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Πειραιά Β. Ανεμοδουρά (βίντεο)

ΕΞΕΛΙΞΗ ΣΟΚ: Δεν έχει επαφή με το περιβάλλον η Β. Ανεμοδουρά

Η ανακοίνωση του Ιατρικού Συλλόγου Πειραιά για την Βαρβάρα Ανεμοδουρά