Περισσότερες από 500 προσωπικότητες στην εκδήλωση του Ιατρικού Συλλόγου Πειραιά! (φωτο)

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Με τη μεγαλύτερη προσέλευση από ποτέ άλλοτε πραγματοποιήθηκε η τελετή κοπής της πρωτοχρονιάτικης πίτας του Ιατρικού Συλλόγου Πειραιά στο “Salty” του Ναυτικού Αθλητικού Συνδέσμου στο Μικρολίμανο.

Εκπρόσωποι της Κυβέρνησης, βουλευτές, στελέχη της Περιφερειακής και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, εκπρόσωποι Ιατρικών Συλλόγων, εκατοντάδες ιατροί - μέλη του ΙΣΠ, εκπρόσωποι φορέων και δημοσιογράφοι παρευρέθηκαν σε μια εκδήλωση, η οποία χαρακτηρίζεται ως μία από τις σημαντικότερες για την κοινωνική ζωή του Πειραιά.

Τον Πρωθυπουργό και Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκο Μητσοτάκη εκπροσώπησε ο Σύμβουλός του επί θεμάτων Υγείας, υποψήφιος Ευρωβουλευτής και πρώην αναπληρωτής Υπουργός κ. Βασίλης Κοντοζαμάνης.

Ισχυρή ήταν και η παρουσία στελεχών της Κυβέρνησης. Στην πρόσκληση του Ιατρικού Συλλόγου Πειραιά ανταποκρίθηκαν η Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης κ. Δόμνα Μιχαηλίδου, ο Υφυπουργός Εργασίας κ. Βασίλης Σπανάκης και η Γενική Γραμματέας του Υπουργείου Υγείας, αρμόδια για τη Δημόσια Υγεία κ. Φωφώ Καλύβα.


Τη Βουλή των Ελλήνων εκπροσώπησαν οι βουλευτές κ.κ. Νικόλαος Βλαχάκος, Γεώργιος Βρεττάκος, Κωνσταντίνος Κατσαφάδος, Μιχαήλ Λιβανός, Δημήτριος Μαρκόπουλος, Κατερίνα Μονογυιού, καθώς και ο αρχαιότερος εν ενεργεία κοινοβουλευτικός κ. Ιωάννης Τραγάκης. Παρόντες ήταν επίσης οι πρώην βουλευτές κ.κ. Νικόλαος Μανωλάκος και Ιωάννης Μελάς.

Ισχυρές παρουσίες από την Αυτοδιοίκηση

Από την Περιφέρεια Αττικής συμμετείχαν η Αντιπεριφερειάρχης Πειραιώς κ. Σταυρούλα Αντωνάκου, ο Αντιπεριφερειάρχης Υγείας Αττικής Δρ. Θάνος Ασκητής και οι ΠεριφερειακοίΣύμβουλοι κ.κ. Σταύρος Βοϊδονικόλας και Ευγενία Μπαρμπαγιάννη.

Παρέστησαν επίσης, ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου Πειραιά κ. Βασίλης Ταταρόπουλος, οι Αντιδήμαρχοι κ.κ. Αθηνά Γλύκα-Χαρβαλάκου,Αλέξανδρος Καμαράτος, Αντωνία Καρακατσάνη,Δημήτρης Καρύδης, Τάσος Μαρκαργιάν,Κυριακή Μπουρδάκου, Παναγιώτης Ρέππας, καθώς και οι Δημοτικοί Σύμβουλοι κ.κ. Γιώργος Βίτσας, Άννα Καψή, Άγγελος Μπουλντούμης καιΑλέκα Τουμαζάτου.

Από τον Δήμο Νίκαιας – Αγίου Ιωάννη Ρέντη παρευρέθηκαν ο Δήμαρχος κ. Κώστας Μαραγκάκης και ο Αντιδήμαρχος κ. Κώστας Αρβανίτης, ενώ από το Δήμο Περάματος, ο Δήμαρχος κ. Γιάννης Λαγουδάκος και ο Αντιδήμαρχος κ. Παναγιώτης Μαυρέας.

Εκπρόσωποι του ιατρικού κόσμου

Ο ιατρικός κόσμος συμμετείχε μαζικά στην εκδήλωση, όχι μόνο με φυσική παρουσία, αλλά και με την ύψιστη δυνατή θεσμική εκπροσώπησή του. Παρόντες ήταν οι Πρόεδροι του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου κ. Αθανάσιος Εξαδάκτυλος, του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών κ. Γιώργος Πατούλης και του Ιατρικού Συλλόγου Κέρκυρας κ. Δημήτρης Καλούδης. Τον Οδοντιατρικό Σύλλογο Πειραιά εκπροσώπησαν ο Πρόεδρος κ. Μιχάλης Αγρανιώτης και το μέλος του δ.σ. κ. Μαρία Αγραπίδου.

Προσήλθαν επιπροσθέτως, ο Υποδιοικητής της 2ης ΔΥΠΕ Πειραιώς & Νήσων κ. Περικλής Αλεβίζος, ο Διοικητής του Αντικαρκινικού Νοσοκομείου Πειραιά «Μεταξά» κ. Σαράντος Ευσταθόπουλος και ο Διοικητής του Γενικού Κρατικού Νοσοκομείου Νικαίας κ. Ανδρέας Πλεμμένος.

Τους παραγωγικούς φορείς εκπροσώπησαν ο Πρόεδρος του Εμπορικού Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιώς κ. Βασίλης Κορκίδης και ο Γ.Γ. του ΕΒΕΠ κ. Δημήτρης Μαρκομιχάλης.Παρευρέθηκε επίσης ο Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Πειραιώς κ. Ηλίας Κλάππας.

Οι δηλώσεις

Στο σύντομο χαιρετισμό του, ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Πειραιά κ. Νικόλαος Πλατανησιώτης αφού ευχαρίστησε τους εκατοντάδες προσκεκλημένους που ήρθαν στον Πειραιά να τιμήσουν τον ΙΣΠ επισήμανε:

«Φέτος βρισκόμαστε εδώ για να δώσουμε την ευχή για Καλή Χρονιά με περισσότερη υγεία διότι τα τελευταία χρόνια, όλοι αντιληφθήκαμε -μετά τα όσα έχουμε ζήσει- πόσο σημαντική είναι η πρόληψη αλλά και η διασφάλιση της Δημόσιας Υγείας. Από εδώ, τον Πειραιά που έχει αναλάβει σοβαρές πρωτοβουλίες για την προαγωγή της Δημόσιας Υγείας και της Προληπτικής Ιατρικής, δίνουμε το μήνυμα που πρέπει να φθάσει σε όλη την Ελλάδα, ακόμα και στο πιο απομακρυσμένο χωριό, για την ενίσχυση της ποιότητας ζωής και της υγείας όλων».

Η Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης κ. Δόμνα Μιχαηλίδου τόνισε:

«Βρισκόμαστε εδώ στον Πειραιά μας για να γιορτάσουμε με τον επιστημονικότερο σύλλογο που έχουμε και φροντίζει όχι μόνο τους Πειραιώτες, αλλά πολύ μεγάλο κομμάτι των πολιτών μας σε όλη την Αττική και στα νησιά. Καλή χρονιά, δημιουργική με περισσότερη υγεία, σε όλους! Συγχαρητήρια στη διοίκηση και ειδικά στον Πρόεδρο, τον κ. Νίκο Πλατανησιώτη, ο οποίος έχει καταφέρει μέσα σε δύσκολους καιρούς να συσπειρώσει όλον κόσμο-τόσο τον ιατρικό, όσο και τους ασθενείς και ωφελούμενους των ιατρικών υπηρεσιών-καλλιεργώντας μια βαθιά σχέση εμπιστοσύνης που εμπνέει ο Ιατρικός Σύλλογος Πειραιά με τις δράσεις και το έργο του».  

Ο Υφυπουργός Εργασίας κ. Βασίλης Σπανάκης επισήμανε:

«Η συμβολή του Ιατρικού Συλλόγου Πειραιά και των μελών του είναι επί σειρά ετών πολύ σημαντική στις τοπικές μας κοινωνίες, δηλαδή όχι μόνο στον πυρήνα του Πειραιά αλλά και στην ευρύτερη περιοχή, στα δυτικά και νότια προάστια ή και στα νησιά του Σαρωνικού. Θέλω να συγχαρώ τον Πρόεδρο και το Δ.Σ. για την εξαιρετική δουλειά που κάνουν. Βρισκόμαστε εδώ σήμερα, όχι μόνο για να ανταλλάξουμε ευχές αλλά και να ακούσουμε απόψεις, να ανταλλάξουμε προτάσεις και προβληματισμούς ώστε να βελτιώσουμε την καθημερινότητα και να εξασφαλίσουμε την υγεία των πολιτών, ειδικά στον απόηχο μιας πανδημίας κατά τη διάρκεια της οποίας ο ιατρικός κόσμος έβαλε πλάτη για να βγούμε νικητές».

Η Γενική Γραμματέας Δημόσιας Υγείας κ. Φωφώ Καλύβα δήλωσε:

«Βρισκόμαστε σήμερα εδώ για να τιμήσουμε τον ιατρικό κόσμο, ο οποίος δίνει καθημερινό αγώνα για να διασφαλίσει έναν υπέρτατο αγαθό, την υγεία και ειδικά τη Δημόσια Υγεία. Θέλω να τονίσω ότι μία από τις βασικές κατευθύνσεις που έχει δώσει ο Πρωθυπουργός και η Πολιτική Ηγεσία του Υπουργείου Υγείας αφορά στη διασφάλιση της Δημόσιας Υγείας σχεδιάζοντας και υλοποιώντας, για πρώτη φορά, προγράμματα πρόληψης και προσυμπτωματικού ελέγχου για όλο τον πληθυσμό, με έμφαση στις ευάλωτες ομάδες και στοχεύοντας στην εφαρμογή μιας δίκαιης πολιτικής, ώστε μηδενός εξαιρουμένου, όλοι οι πολίτες να έχουν πρόσβαση στις ιατρικές υπηρεσίες. Συγχαρητήρια στον Ιατρικό Σύλλογο Πειραιά για την εκδήλωση αλλά και τις πρωτοβουλίες του ειδικά για την αρωγή ευάλωτων και ασθενέστερων κοινωνικών ομάδων με τις δράσεις του».

Σε ερώτηση δημοσιογράφου, η Βουλευτής Κυκλάδων κ. Κατερίνα Μονογυιού δήλωσε:

«Η Νέα Δημοκρατία στηρίζει τους γιατρούς, τους νοσηλευτές και όσους υπηρετούν την Υγεία με αυταπάρνηση. Τους οφείλουμε πάρα πολλά, ειδικά εμείς οι νησιώτες. Ακούμε τα αιτήματα και τις προτάσεις των γιατρών διότι θεωρούμε ότι η Δημόσια Υγεία είναι η ευκαιρία της επόμενης ημέρας».