ΠΑΙΔΙ: Παρουσίαση βιβλίου στον Βοτανικό Κήπο το Σάββατο 15/10

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!

Τιπ Τουπ, Το Σκιουράκι που φύσηξε το  Ονειροβελάνιδο

της AlishaP. Mawr

Εκδόσεις Βοτανικό Πάρκο Αττικής

    Ένας ύμνος στη διαφορετικότητα

Παρουσίαση Σάββατο 15 Οκτωβρίου

12.00

Βοτανικό Πάρκο Αττικής

Πως θα σας φαινόταν εάν στη  βόλτα  σας στο Βοτανικό Πάρκο Αττικής , αντικρίζατε να  τρέχει ένα σκιουράκι χωρίς ουρά ανάμεσα στα παρτέρια ;

Είναι ο  Τιπ  Τουπ   έξυπνος, ευέλικτος, παιχνιδιάρης και κυρίως χαρούμενος μέσα στη διαφορετικότητα του!

Γιατί ο  Τιπ Τουπ, Το Σκιουράκι που φύσηξε το  Ονειροβελάνιδο , το νέο βιβλίο για παιδιά  της  συγγραφέως AlishaP. Mawr  (ψευδώνυμο της  Παναγιώτας Παρασκευοπούλου)  είναι μοναδικό κι αποτελεί ένα κάλεσμα στην αγάπη και τη δύναμη της διαφορετικότητας.

Ο  Τιπ  Τουπ είναι ένα πανέξυπνο σκιουράκι που όμως δεν μοιάζει καθόλου με τα υπόλοιπα. Πολύ απλά, ο Τιπ Τουπ δεν έχει ουρά! Αυτό όμως δεν τον εμποδίζει καθόλου να γεμίζει το Βοτανικό Πάρκο με τα παιχνίδια του και τις αταξίες του, μαζί με την αδερφή του Κλάρα και τον καλύτερο του φίλο, το κουνέλι Μαλούφ. ΄Ώσπου μια μέρα αποφασίζει να ψάξει για το ωραιότερο βελανίδι στον κόσμο ώστε να κάνει έκπληξη στη μαμά του. Που να ήξερε ότι το σκιουράκι χωρίς ουρά και η παρέα του θα βρεθούν μπροστά στην πιο απίθανη περιπέτεια όπου ο Τιπ  Τουπ θα καλεστεί να αποφασίσει τι είναι πιο σημαντικό για κείνον: να αποκτήσει μια ουρά όπως όλα τα σκιουράκια του κόσμου ή να σώσει το Πάρκο από μια σίγουρη καταστροφή;

Πως γεννήθηκε ο Τιπ  Τουπ;

« Οπως γεννιέται κάθε φανταστικός ήρωας»  λέει η AlishaP. MawrΤο σκιουράκι μου πάντως γεννήθηκε μέσα σ’ ένα πάρκο, το Βοτανικό Πάρκο Αττικής. Ένα υπέροχο μέρος γεμάτο λουλούδια και βότανα, ιδανικό για παιχνίδι και πολλές πολλές ανακαλύψεις! Μόλις μου ζητήθηκε τον Ιανουάριο του ’22 από τον ιδιοκτήτη του Βοτανικού Πάρκου, Νίκου Νίτσου, να γράψω ένα παραμύθι για τον χώρο αυτόν, δεν πέρασε πολύς καιρός και ένα πρωινό ο Τιπ Τουπ μου χτύπησε την πόρτα και μου είπε: «Μήπως είμαι αυτό που ψάχνεις;» Αυτό ήταν. Τον αγάπησα από την πρώτη ματιά και δεν έβλεπα την ώρα να διηγηθώ την απίστευτη περιπέτειά του!

Εκεί λοιπόν στο Βοτανικό Πάρκο Αττικής όπου όλες οι αισθήσεις ξυπνούν και μας βοηθούν να νιώσουμε τη μαγεία της φύσης, γεννήθηκε ο Τιπ  Τουπ της AlishaP. Mawr  κι εκεί θα γνωριστούμε μαζί του.

Βοτανικό Πάρκο Αττικής

Στο Βοτανικό Πάρκο Αττικής όλες οι αισθήσεις ξυπνούν και μας βοηθούν να νιώσουμε τη μαγεία της φύσης!

Το Βοτανικό Πάρκο Αττικής είναι ένας πολυλειτουργικός χώρος στο Κορωπί που αποτελεί πνεύμονα πρασίνου και πνευματικής ηρεμίας, αλλά και πεδίο όπου τα παιδιά παρατηρούν και ανακαλύπτουν υπέροχα λουλούδια και βότανα, με στόχο την περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση.

Περπατώντας στα μονοπάτια του Πάρκου ξεχνάτε πως βρίσκεστε στη μεγαλούπολη και χάνεστε μέσα στις βοτανικές συλλογές, τους ανθώνες, τον ελαιώνα, τον αμυγδαλεώνα, το λαχανόκηπο, τον πράσινο λαβύρινθο, το δάσος με τα μπαμπού, την τεχνητή λίμνη «Ναυτίλος» με τα υδρόβια φυτά, τα αρωματικά φυτά αλλά και τα φυτά των μύθων!!

Βιογραφικό AlishaP. Mawr (Παναγιώτας Παρασκευοπούλου)

H AlishaP. Mawr (ψευδώνυμο της συγγραφέας Παναγιώτας Παρασκευοπούλου)   γεννήθηκε στην Αθήνα.

Αγαπάει από μικρή τη συγγραφή. ‘Εχει ήδη εκδώσει στην Ελλάδα έξι βιβλία μεταξύ των οποίων και ένα παιδικό με τίτλο: «Ο Σμουτς ταξιδεύει στην Πολιτεία του Μαγικού Κύκλου», Εκδόσεις Νόβολι. Τον Οκτώβριο του ’22 η AlishaP. Mawr θα εκδώσει το όγδοο βιβλίο της στο εξωτερικό με τίτλο «Oscar Peregrin & The Dragon’s Mirror», εκδόσεις OnTimeBooks.

Ο Τιπ Τουπ, Το Σκιουράκι που φύσηξε το Ονειροβελάνιδο αποτελεί ένα κάλεσμα στην αγάπη και τη δύναμη της διαφορετικότητας.

Votanikoparkoattikis.gr

https://www.votanikoparkoattikis.gr

Σας περιμένουμε!