Το 23ο Δημοτικό Σχολείο Νίκαιας παρουσιάζει το βιβλίο που έγραψαν οι μαθητές, «Αληθινά Παραμύθια καμωμένα από ψέματα»

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Ένα απέραντο ταξίδι φαντασίας με τους μαθητές του 23ου Δημοτικού Σχολείου Νίκαιας!

«Η λογική θα σε πάει από το Α στο Ω. Η φαντασία θα σε πάει παντού!», είπε ο Albert Einstein. Τα τελευταία χρόνια όλο και περισσότερο ακούγεται πόσο αναγκαία είναι η καλλιέργεια της φαντασίας και της δημιουργικής σκέψης στα παιδιά. Ιδιαίτερα η ανάγκη αυτή γίνεται ακόμη πιο επιτακτική λόγω του κατακλυσμού της τεχνολογίας και κυρίως της αλόγιστης και χωρίς μέτρο χρήσης της από τα παιδιά. Και όχι μόνο. Εξαιτίας του γνωσιοκεντρικού χαρακτήρα του σημερινού σχολείου στενεύει όλο και περισσότερο ο χώρος για την καλλιέργεια της φαντασίας, ιδιαίτερα όσο οι μαθητές ανεβαίνουν τις βαθμίδες στην εκπαίδευση. Κοντά σ’ αυτά -ή και λόγω των παραπάνω- γινόμαστε όλο και πιο συχνά μάρτυρες γεγονότων βίας και άσχημων εικόνων στο σχολείο. 

Μπορεί, λοιπόν, υπό τέτοιες συνθήκες το σχολικό περιβάλλον να αποτελέσει πηγή έμπνευσης; Κι όμως μπορεί. Γίνεται η ζωηράδα κάποιων παιδιών να αξιοποιηθεί δημιουργικά μέσα στην τάξη και από ενοχλητικοί μαθητές να γίνουν δημιουργοί φανταστικών ιδεών; Κι όμως γίνεται! Όταν υπάρχει μεράκι από την πλευρά των δασκάλων και υποστήριξη από την πλευρά των γονιών, μπορούν να γίνουν παραμυθένια πράγματα στο σχολείο. Περίτρανο παράδειγμα οι μικροί παραμυθάδες–μαθητές του 23ου Δημοτικού Σχολείου της Νίκαιας, που, κόντρα στην απαξιωμένη εικόνα του σύγχρονου δημόσιου σχολείου, συνεχίζουν τα παιχνίδια δημιουργικής φαντασίας με τους δασκάλους τους και μας πάνε παντού με τη φαντασία τους!

«ΑΛΗΘΙΝΑ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ ΚΑΜΩΜΕΝΑ ΑΠΟ… ΨΕΜΑΤΑ»

Μια ρουχαλιά (δέντρο που καρποφορεί ρούχα) ντύνει τους φτωχούς ανθρώπους… Η δύναμη της αγάπης λύνει τα μάγια… Αντικείμενα ζωντανεύουν στη φαντασία των παιδιών… Ένα μαγικό κλειδί αλλάζει τον κόσμο… Παραμύθια, θα πείτε. Το βρήκατε!… Παραμύθια που έγραψαν και εικονογράφησαν οι μαθητές του 23ου Δημοτικού Σχολείου Νίκαιας.

Πολλά από αυτά διαδραματίζονται στο σχολικό περιβάλλον. Είναι γραμμένα με φαντασία και χιούμορ. Οι μαθητές μάς κάνουν να ευθυμήσουμε, μας συγκινούν, μας διδάσκουν. Τι πιο πρωτότυπο; Παραμύθια για παιδιά, γραμμένα από τα ίδια τα παιδιά. Στο συλλογικό έργο συμμετείχαν μαθητές όλων των τάξεων. Για μια ακόμη φορά οι μαθητές του 23ου Δημοτικού Σχολείου Νίκαιας μέσα από «παιχνίδια δημιουργικής φαντασίας», με καθοδηγητή τον διευθυντή κo Βασίλη Γεργατσούλη και τους δασκάλους του σχολείου, φαντάστηκαν, έγραψαν, εικονογράφησαν και παρουσιάζουν την 5η σε σειρά συλλογή παραμυθιών:

«Αληθινά παραμύθια καμωμένα από… ψέματα»

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Οι μικροί παραμυθάδες-μαθητές, ο Σύλλογος Διδασκόντων και ο Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων του 23ου Δημοτικού Σχολείου Νίκαιας σας προσκαλούν στην παρουσίαση του βιβλίου «ΑΛΗΘΙΝΑ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ ΚΑΜΩΜΕΝΑ ΑΠΟ… ΨΕΜΑΤΑ» που έγραψαν και εικονογράφησαν οι μαθητές του σχολείου, το Σάββατο 8 Φεβρουαρίου, στις 6.30 μ.μ., στην αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου.

Για  το βιβλίο θα μιλήσουν:

Ζωή Βαλάση, συγγραφέας

Πάνος Αμαραντίδης, εκπαιδευτικός, σεναριογράφος

Λιλή Γάτη, συγγραφέας

Βασίλης Γεργατσούλης, διευθυντής του σχολείου, συγγραφέας

Διαβάζει η Κάρμεν Ρουγγέρη, ηθοποιός, συγγραφέας σκηνοθέτης 

Μουσική-τραγούδι: Ε’ Τάξη με την Υβόνη Σιέμου