Συνάντηση Βαρουφάκη-Σόιμπλε σήμερα στο Βερολίνο

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Ραγδαίες εξελίξεις στο μέτωπο των διαπραγματεύσεων. Σήμερα θα έχει συνάντηση ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης με τον Γερμανό ομόλογό του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε στο Βερολίνο, όπως μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς.
Ο Γιάνης Βαρουφάκης θα επισκεφθεί τη γερμανική πρωτεύουσα προκειμένου να εκφωνήσει μία ομιλία και κατά τη διάρκεια της επίσκεψης αυτής θα συναντηθεί με τον Γερμανό ομόλογό του.

Ο εκπρόσωπος τύπου του υπουργού Οικονομικών της Γερμανίας γνωστοποίησε ότι δεν θα ακολουθήσει συνέντευξη τύπου μετά τη συνάντηση που θα γίνει το πρωί, μετέδωσε το πρακτορείο.

Στο μεταξύ, ο υπουργός Οικονομικών σε συνέντευξή του στο Πρώτο Θέμα, μιλάει για τις ελληνικές προτάσεις, αλλά και για εκείνες των δανειστών, την ώρα που κορυφώνεται η αγωνία για την επίτευξη της συμφωνίας.

Συμφωνία-πακέτο για την συνολική ρύθμιση του χρέους, όσο και για ένα πρόγραμμα ανάπτυξης εκτιμά ο Γιάννης Βαρουφάκης, ότι θα επιτύχει η ελληνική κυβέρνηση.

Για τον κ. Βαρουφάκη είναι εφικτό η Ελλάδα να βρει στις αγορές στο τέλος του 2015, ενώ ξεκαθαρίζει ότι η πρόταση της πενταμερούς είναι προβακατόρικη και προβάλλει τα «δεν» της ελληνικής πλευράς.

Ανάμεσα στα «όχι» της ελληνικής πλευράς περιλαμβάνονται η ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ, του ΑΔΜΗΕ, η περικοπή του ΕΚΑΣ, η αύξηση του ΦΠΑ στα τιμολόγια της ΔΕΗ, καθώς και η επανεξέταση της αύξησης του ΦΠΑ στα νησιά.

Ο κ. Βαρουφάκης ξεκαθαρίζει ακόμα ότι δεν θεωρεί ότι είναι παραμερισμένος και ότι όλη αυτή φημολογία εκπορεύεται από ορισμένα κέντρα των Βρυξελλών που θέλουν μέσω του ιδίου να πλήξουν τον πρωθυπουργό.

Δηλώνει, δε, πως στην πολιτική ήρθε για να μείνει και θα τιμήσει την εμπιστοσύνη των ψηφοφόρων του και ως υπουργός και ως απλός βουλευτής.

Πηγή: parapolitika.gr