Το τέλος του Βαρουφάκη βλέπει η Handelsblatt

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Από χθες το βράδυ ο Γιάννης Βαρουφάκης διαψεύδει ότι έχει καταγράψει συνεδρίαση του Eurogroup, ωστόσο σήμερα γερμανικός Τύπος όχι μόνο εξαπολύει σφοδρή επίθεση κατά του Έλληνα υπουργού, αλλά πιο συγκεκριμένα η εφημερίδα Handelsblatt με δημοσίευμά της βλέπει ακόμη και την έξοδο του Γιάννη Βαρουφάκη από την κυβέρνηση.

Η εφημερίδα με τίτλο «Προσοχή μικρόφωνο» γράφει για κρυφή ηχογράφηση του Γιάννη Βαρουφάκη στη συνεδρίαση των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης και προεξοφλεί "Varoufexit", αν όντως ισχύει το δημοσίευμα της αμερικανικής εφημερίδας.

«Έρχεται το Varoufexit», επισημαίνει το άρθρο στην ιστοσελίδα της γερμανικής εφημερίδας αφήνοντας να εννοηθεί ότι ο Έλληνας πολιτικός βρίσκεται «με το ένα πόδι» εκτός του υπουργείου σχολιάζοντας πως οι μέρες του Γιάννη Βαρουφάκη στο υπουργείο Οικονομικών είναι ενδεχομένως μετρημένες.

«Αν πράγματι, ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών κατέγραψε τις συνομιλίες, τότε δύσκολο θα μπορεί να κρατηθεί στην θέση του», αναφέρει η γερμανική εφημερίδα υπογραμμίζοντας ότι οι σχέσεις του με τους Ευρωπαίους εταίρους του είναι ήδη πάρα πολύ κακές.

«Παραμύθια»
«Δεν ξέρετε τι είπα. Θα σας παραπέμψω σε αυτά που είπα χθες» είπε ο υπουργός οικονομικών Γιάννης Βαρουφάκης, σε δηλώσεις του προς τους δημοσιογράφους, σε μια προσπάθεια να διαψεύσει και πολλοστή φορά το ότι ο ίδιος έχει καταγράψει συνεδρίαση του Eurogroup, σημειώνοντας μάλιστα ότι όλα όσα ακούγονται είναι «παραμύθια».

Όταν οι ερωτήσεις για την «καταγραφή» της συνεδρίασης των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης συνεχίστηκαν, πρόσθεσε: «Μετά από τόσες εβδομάδες απίστευτων ψευδών και διαρροών, έχω αποδείξει έμπρακτα τον σεβασμό στην εμπιστευτικότητα».

Στο τέλος ο κ. Βαρουφάκης αποπειράθηκε να αστειευτεί λέγοντας ότι νιώθει καλωδιωμένος από την πίεση των δημοσιογράφων.

Υπενθυμίζεται ότι χθες η δημοσιογράφος των New York Times Σούζαν Χάνσεν που πήρε συνέντευξη από τον Έλληνα υπουργό Οικονομικών, επικαλούνταν δήλωσή του, γραμμένη περιφραστικά μέσα σε παρένθεση στην οποία ανέφερε: «(Ο Βαρουφάκης λέει ότι μαγνητοσκόπησε τη συνεδρίαση, αλλά δεν μπορεί να δημοσιοποιήσει το βίντεο για λόγους που άπτονται των κανόνων εμπιστευτικότητας)».