Έκτακτη συνάντηση Βαρουφάκη – Λαγκάρντ την Κυριακή

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Άτυπη συζήτηση του μεταρρυθμιστικού προγράμματος της ελληνικής κυβέρνησης θα έχει ο υπουργός Οικονομικών με την επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου

Με την επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ), Κριστίν Λαγκάρντ, θα συναντηθεί αύριο στην Ουάσιγκτον, ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών, Γ. Βαρουφάκης.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ελληνικού υπουργείου Οικονομικών πρόκειται για μία άτυπη συζήτηση του μεταρρυθμιστικού προγράμματος της ελληνικής κυβέρνησης.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση του ΥΠΟΙΚ: «Ο Υπουργός Οικονομικών κ. Γ. Βαρουφάκης θα επισκεφθεί τη Γενική Διευθύντρια του ΔΝΤ κυρία Κριστίν Λαγκάρντ στην Ουάσιγκτον την Κυριακή 5 Απριλίου για μια άτυπη συζήτηση του μεταρρυθμιστικού προγράμματος της ελληνικής κυβέρνησης».

Ελλείψει Eurogroup, είναι πολύ πιθανό το σενάριο ο κ. Βαρουφάκης να αναζητεί ερείσματα και λίγη καλή θέληση σε θεσμούς εκτός ΕΕ και λοιπών ευρωπαϊκών κυβερνήσεων, για να «ξεκολλήσει» τη συμφωνία.

Επί τάπητος θα τεθούν οι μεταρρυθμίσεις που θέλει να προωθήσει «το συντομότερο δυνατόν» η κυβέρνηση. Αυτό αναφέρον κύκλοι του υπουργείου Οικονομικών, εξηγώντας ότι υπάρχει συμφωνία με το ΔΝΤ μέχρι το α’ τρίμηνο του 2016, και βάσει αυτής θα διεξαχθεί η αυριανή συζήτηση, η οποία θα λάβει χώρα αργά το βράδυ, ώρα ΗΠΑ.

Σύμφωνα με τους ίδιους κύκλους, το ραντεβού κλείστηκε τις τελευταίες ημέρες, ενώ ο υπουργός αναχωρεί αύριο το πρωί από την Αθήνα για την Ουάσιγκτον.