Έριδες στο επιτελείο Βαρουφάκη

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Κόντρες και έριδες έχουν σημειωθεί στην διαπραγματευτική ομάδα του Γιάνη Βαρουφάκη με φόντο τις διαπραγματεύσεις με τους δανειστές. Η αρχή έγινε όταν οι συνεργάτες του υπουργού Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη, Νίκος Θεοχαράκης και Ελενα Παναρίτη, μετέβησαν από την Παρασκευή στις Βρυξέλλες και ο βασικός διαπραγματευτής της Ελλάδας στο Brussels Group Γιώργος Χουλιαράκης παρέμεινε στην Αθήνα.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, ο κ. Χιουλαράκης -που αρκετές φορές έχει κρατήσει αποστάσεις από τον κ. Βαρουφάκη- δεν επιμελήθηκε το κείμενο των μέτρων όπως αποτυπώθηκε στις Βρυξέλλες και βασικές συνεργάτες του υπουργού Οικονομικών απέδωσαν την ευθύνη στην κ. Παναρίτη η οποία ήταν αυτή που συνέταξε αυτό το κείμενο ενώ το Μέγαρο Μαξίμου εμπιστεύεται ξεκάθαρα τον κ. Χουλιαράκη στην σύνταξη τέτοιων κειμένων.

Οι μουρμούρες έδωσαν και πήραν και σχετίζονται με τις καθυστερήσεις που παρατηρούν πολλοί στις διαπραγματεύσεις ενώ κάποιοι που δεν ανήκουν στο περιβάλλον Βαρουφάκη τονίζουν οτι θα έπρεπε το επιτελείο του υπουργού να ήταν πιο ομοιογενές.

Πηγή: parapolitika.gr