Στα χέρια των εταίρων ο κατάλογος των μεταρρυθμίσεων

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Στα χέρια του επικεφαλής του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ, βρίσκεται ο κατάλογος των ελληνικών μεταρρυθμίσεων που θα συζητηθούν την Δευτέρα.

Το πρωί ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Βαρουφάκης έστειλε τον πίνακα μεταρρυθμίσεων της ελληνικής κυβέρνησης και σύμφωνα με πληροφορίες στην επιστολή του εξειδικεύει κάποιες από τις μεταρρυθμίσεις, ενώ έχει εντάξει και άλλες.

Η αποστολή της νέας επιστολής Βαρουφάκη έγινε γνωστή από Ευρωπαίο αξιωματούχο, που δήλωσε το πρωί της Παρασκευής: «Λάβαμε νέα επιστολή του Γ. Βαρουφάκη με τις προτεινόμενες μεταρρυθμίσεις για το Eurogroup της Δευτέρας».

Σύμφωνα με τον δημοσιογράφο των Financial Times Πίτερ Σπίγκελ, η νέα επιστολή Βαρουφάκη προς τον κ. Ντάισελμπλουμ έφτασε στις Βρυξέλλες μετά τη συνεδρίαση του τελευταίου Euro Working Group, γεγονός που σημαίνει ότι δεν έχει προετοιμαστεί ώστε να συζητηθεί στο ερχόμενο Eurogroup της Δευτέρας.

Οι ίδιες πηγές σημειώνουν ότι το Eurogroup δεν είναι σε θέση να συζητήσει τις προτάσεις Βαρουφάκη εάν αυτές δεν έχουν προηγουμένως εξεταστεί από τους «θεσμούς».

Πηγή: parapolitika.gr