Όζμπορν: H αντιπαράθεση Ελλάδας-Ευρωζώνης απειλεί την παγκόσμια οικονομία

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Ολοκληρώθηκε η συνάντηση με τον Γιάννη Βαρουφάκη

"Εποικοδομητική" χαρακτήρισε τη συνάντηση με τον Γιάννη Βαρουφάκη ο Βρετανός υπουργός Οικονομικών Τζορτζ Όζμπορν, ενώ παράλληλα τόνισε ότι μια αντιπαράθεση ανάμεσα στην Ελλάδα και την ευρωζώνη για το ελληνικό χρέος καθίσταται ταχέως ο μεγαλύτερος κίνδυνος για την παγκόσμια οικονομία.

"Είχαμε μια εποικοδομητική συζήτηση και είναι σαφές ότι η αντιπαράθεση ανάμεσα στην Ελλάδα και την ευρωζώνη είναι ο μεγαλύτερος κίνδυνος για την παγκόσμια οικονομία", δήλωσε ο Όζμπορν.

"Καλώ τον Έλληνα υπουργό Οικονομικών να ενεργήσει με υπευθυνότητα, αλλά είναι επίσης σημαντικό η ευρωζώνη να αποκτήσει ένα καλύτερο σχέδιο για τις θέσεις εργασίας και την ανάπτυξη", πρόσθεσε ο Βρετανός υπουργός.

"Είναι μια αναδυόμενη απειλή για τη βρετανική οικονομία. Και πρέπει να εξασφαλίσουμε ότι στην Ευρώπη, όπως και στη Βρετανία, επιλέγουμε την ικανότητα αντί για το χάος", επεσήμανε ο Βρετανός υπουργός.

Ο κ. Βαρουφάκης συναντήθηκε σήμερα με τον Όζμπορν επί 45 λεπτά στο γραφείο του τελευταίου στην Ντάουνινγκ Στριτ. Μετά τη συνάντηση ο Έλληνας υπουργός αναχώρησε χωρίς να κάνει δηλώσεις.