Άρχισαν να συνεργάζονται τα τεχνικά κλιμάκια με το Οικονομικών

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Κατάλογο με τις πληροφορίες που χρειάζονται για τις σχεδιαζόμενες μεταρρυθμίσεις ετοιμάζουν τα τεχνικά κλιμάκια. Αυτό αναφέρει το δελτίο τύπου που εξέδωσε το υπουργείο Οικονομικών, εναρμονιζόμενο, προφανώς, με τις αποφάσεις της χθεσινής Συνόδου Κορυφής.

Σύμφωνα με πληροοφορίες την ανακοίνωση συνέταξε ο ίδιος ο Γιάνης Βαρουφάκης σε μια προσπάθεια να πέσουν οι τόνοι και να αλλάξει το κλίμα που είχε δημιουργηθεί τις τελευταίες ημέρες και μετά την άφιξη των τεχνικών κλιμακίων, ότι η ελληνική πλευρά δεν παρέχει όλα τα στοιχεία ή ότι δεν συνεργάζεται με τους τεχνοκράτες. Αφού συνταχθεί αυτός ο κατάλογος, η ελληνική πλευρά θα απαντήσει επ αυτών. Σε κάθε περίπτωση αποτελεί μια πρώτη φάση στην όλη διαδικασία σύνταξης της λίστας με τις μεταρρυθμίσεις την οποία, όπως προκύπτει από τη χθεσινή συμφωνία, πρέπει να συντάξει η ελληνική πλευρά.

Η ανακοίνωση του ΥΠΟΙΚ έχει ως εξής:

«Δελτίο Τύπου

Συνομιλίες με τις τεχνικές ομάδες εμπειρογνωμόνων

Το Υπουργείο Οικονομικών πληροφορήθηκε ότι οι τεχνικές ομάδες εμπειρογνωμόνων ετοιμάζουν λεπτομερή κατάλογο με τις πληροφορίες που χρειάζονται αναφορικά σχετικά με τις σχεδιαζόμενες μεταρρυθμίσεις καθώς και την εξέλιξη των οικονομικών δεδομένων. Πρόκειται για εξέλιξη την οποία το Υπουργείο Οικονομικών κρίνει θετική καθώς θα βοηθήσει τις συζητήσεις που διεξάγονται σε επίπεδο Brussels Group πνεύμα της απόφασης του Eurogroup της 20ης Φεβρουαρίου. Αναμένουμε τον κατάλογο στον οποίο θα ανταποκριθούμε άμεσα και εποικοδομητικά».

Πηγή: parapolitika.gr