Σπιτικός γύρος στη λαδόκολλα – Ο καλύτερος μεζές για μπύρα!

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Θέλεις ένα ωραίο μεζέ για τη μπίρα; Ο γύρος είναι ό,τι πρέπει. Δεν θα τον πάρεις έτοιμο όμως, θα τον ετοιμάσεις με τα χεράκια σου και θα σου αρέσει πολύ.

Υλικά

1 κιλό χοιρινή πανσέτα (ολόκληρο κομμάτι)
Για τη μαρινάδα
1 φλιτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο
1 κουτ. γλυκού πάπρικα καπνιστή
1 κουτ. γλυκού ρίγανη ξερή
1 κουτ. γλυκού θυμάρι ξερό
1 κουτ. γλυκού μπαχάρι τριμμένο
χυμό από 2 λεμόνια
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
3 φύλλα λαδόκολλας
αλάτι, πιπέρι
Για το σερβίρισμα
2 ντομάτες σε χοντρές φέτες, ψημένες
4 πιπεριές κέρατο, ψημένες
μαϊντανό ψιλοκομμένο
κρεμμύδι ψιλοκομμένο
πατάτες τηγανητές
Διαδικασία

Βήμα 1

Τοποθετείτε την πανσέτα και όλα τα υλικά της μαρινάδας σε λεκανίτσα και ανακατεύετε καλά. Αφήνετε το κρέας στο ψυγείο να μαριναριστεί για 4-5 ώρες.

Βήμα 2

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς. Τυλίγετε την πανσέτα μαζί με τη μαρινάδα στις λαδόκολλες να κλείσουν καλά και τις βάζετε σε ένα ταψί. Ψήνετε στο φούρνο για περίπου 1 ώρα.

Βήμα 3

Ξεφουρνίζετε, ανοίγετε τη λαδόκολλα, αφήνετε τον γύρο να κρυώσει λίγο και τον κόβετε λεπτά κομμάτια, με καλά ακονισμένο μαχαίρι. Σερβίρετε με ψημένες ντομάτες και πιπεριές, κρεμμύδι, μαϊντανό και τηγανητές πατάτες.

Πηγή: olivemagazine.gr