Χταπόδι με κοφτό μακαρονάκι: Η πιο απλή, γρήγορη και γευστική συνταγή!

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Η συνταγή για χταπόδι με κοφτό μακαρονάκι είναι ένα πιάτο παντός καιρού, αλλά ενδείκνυται για την περίοδο της Μεγάλης Τεσσαρακοστής.

Υλικά

1 χταπόδι
1 πακέτο κοφτό μακαρονάκι
1 ξερό κρεμμύδι
2 κ. σούπας ελιές
ενα ποτηράκι κρασί

ξύδι βαλσάμικο
1 πακέτο ντοματοχυμό
4 φύλλα δάφνης

Εκτέλεση

Βράζουμε το χταπόδι μέχρι να μαλακώσει, περίπου μισή ώρα.
Σε μια κατσαρόλα τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι και έπειτα προσθέτουμε το χταπόδι, το οποίο προηγουμένως έχουμε κόψει σε κομμάτια. Ρίχνουμε πιπέρι, αλάτι και τα φύλλα δάφνης. Σβήνουμε με κρασί και με λίγο βαλσάμικο.
Ύστερα προσθέτουμε το ντοματοχυμό, τις ελιές και ένα ποτήρι νερό και αφήνουμε να βράσει για 5 λεπτά.
Προσθέτουμε το κοφτό μακαρονάκι και βράζουμε για 5 λεπτά ακόμα, σβήνουμε τη φωτιά και το αφήνουμε λίγο να ρουφήξει τα υγρά.

Απλούστατο και γευστικό!