Εξιχνιάστηκε απάτη με πιστωτικές κάρτες

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Για απάτη σε βάρος πιστωτικών ιδρυμάτων και πολίτη με τη χρήση πλαστών εγγράφων και πιστωτικών καρτών κατηγορούνται δύο άνδρες, 39 και 44 ετών, οι οποίοι συνελήφθησαν στις 11 Σεπτεμβρίου το μεσημέρι, στο Περιστέρι και στο κέντρο της Αθήνας.

Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία για τα κατά περίπτωση αδικήματα της πλαστογραφίας, της κλοπής, της απάτης και της απάτης με υπολογιστή από κοινού και κατ’ εξακολούθηση, παράβασης του νόμου περί προστασίας του ατόμου από την επεξεργασία δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα και του νόμου που αφορά στη νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες.

Ειδικότερα, μετά από διερεύνηση καταγγελίας για ασυνήθιστη – ύποπτη κίνηση με τη χρήση πιστωτικής κάρτας συνδεδεμένης με λογαριασμό ταμιευτηρίου ηλικιωμένου και πραγματοποίηση ύποπτων συναλλαγών με εταιρείες μέσω διαδικτύου, πραγματοποιήθηκε ενδελεχής έρευνα κατά την οποία εντοπίσθηκαν οι δύο άνδρες και μετά από συντονισμένη επιχείρηση συνελήφθησαν.

Όπως προέκυψε από την έρευνα, οι δύο συλληφθέντες με τη χρήση πλατών εγγράφων και πιστωτικών καρτών στο όνομα 77χρονου, ο οποίος νοσηλεύεται σε νοσοκομείο της Αττικής, πραγματοποιούσαν συναλλαγές είτε μέσω διαδικτύου, είτε μέσω ΑΤΜ, είτε με φυσική παρουσία προσποιούμενοι συγγενικά του πρόσωπα.

Μέχρι στιγμής, έχει εξακριβωθεί ότι από τις επιτυχείς συναλλαγές η προκληθείσα ζημία ξεπερνά τα 7.000 ευρώ.

Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στα οχήματα των συλληφθέντων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν προσωπικά δημόσια έγγραφα και πιστωτικές κάρτες του 77χρονου, ένας φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής και τέσσερα κινητά τηλέφωνα.

Επίσης, σε βάρος του 39χρονου εκκρεμούσε μία καταδικαστική απόφαση με ποινή φυλάκισης έξι μηνών για υπεξαίρεση κατά εξακολούθηση και ένα ένταλμα σύλληψης για πλαστογραφία.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ο οποίος τους παρέπεμψε σε Ειδικό Ανακριτή.

Πηγή: www.defencenet.gr