ΒΟΜΒΑ ΣΤΗΝ ΥΔΡΑ: Επιβεβαίωση του ρεπορτάζ του Piraeus Press για το Σαν Τζώρτζη από Δήμαρχο Ύδρας

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


  • Με μακροσκελή ανάρτηση που επιχείρησε να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα, ο Δήμαρχος Ύδρας Γιώργος Κουκουδάκης επιβεβαίωσε τη δικαστική ήττα για τη βραχονησίδα Σαν Τζώρτζης
  • Γνώριζε και δεν έλεγε ή το έμαθε από το αποκλειστικό ρεπορτάζ του Piraeus Press;
  • Πώς το νησάκι ανήκει στην Ύδρα και το Δικαστήριο δίνει τα χρήματα από την εκμετάλλευσή του στο Δήμο Λαυρεωτικής;
  • Ανάστατη η τοπική κοινωνία της Ύδρας μετά τις αποκαλύψεις του Piraeus Press αναρωτιέται για ποιο λόγο έγινε η «φιέστα» με την τοποθέτηση σημαίας στη βραχονησίδα Σαν Τζώρτζης πριν 2 χρόνια παρουσία Δημάρχου, Μητροπολίτη και λοιπών τοπικών αρχών
  • Δείτε τι καταγγέλει ο Δήμαρχος Λαυρεωτικής για την Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ με την οποία συνεργάστηκε στενά ο Γιώργος Κουκουδάκης

Το αποκλειστικό ρεπορτάζ του Piraeus Press σχετικά με την οικονομική εκμετάλλευση της βραχονησίδας Σαν Τζώρτζης, αλλά και τις δικαστικές διαμάχες των Δήμων Ύδρας και Λαυρεωτικής, φαίνεται ότι άνοιξε τον ασκό του αιόλου, για ένα μείζον ζήτημα που απασχολεί το όμορφο νησί του Αργοσαρωνικού εδώ και δεκαετίες και που έγινε αντικείμενο προεκλογικής παροχολογίας από τον νυν Δήμαρχος Ύδρας Γιώργο Κουκουδάκη.

Υπενθυμίζεται ότι είναι πολλά τα λεφτά που διακυβεύονται και τα οποία τα είχε υποσχεθεί προεκλογικά στους Υδραίους ο κ. Κουκουδάκης, γνωρίζοντας βέβαια ότι υπήρχε σοβαρότατη πιθανότητα να χαθούν, καθώς υπήρχαν και υπάρχουν σε εξέλιξη σημαντικές δικαστικές υποθέσεις, σαν αυτή που χάθηκε προ ολίγων ημερών και «στοίχισε» στο Δήμο Ύδρας 500.000 ευρώ... τόσα όσα εισέρευσαν δηλαδή στα Ταμεία του Δήμου Λαυρεωτικής μετά την πρώτη δικαίωση!

ΣΥΝΤΟΜΟ ΧΡΟΝΙΚΟ

Ήταν Άνοιξη του 2018, επί Κυβερνήσεως ΣΥΡΙΖΑ, όταν ο Δήμαρχος Ύδρας Γιώργος Κουκουδάκης έστηνε «φιέστα» στη βραχονησίδα Σαν Τζώρτζης, υψώνοντας τη σημαία της Ύδρας, συνοδευόμενος από Υδραίους ντυμένους μπουρλοτιέρησες και έχοντας παρασύρει σε ένα αστείο επικοινωνιακό και δημαγωγικό παιχνίδι μαζί του, ακόμα και τον Μητροπολίτη Ύδρας, Σπετσών & Αιγίνης, φροντίζοντας η αντίστοιχη «ηρωική» φωτογραφία να αναπαραχθεί και από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης.

Τότε, σε απόλυτη συνεργασία με τον Υπουργό Εσωτερικών του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτη Σκουρλέτη, είχαν ανακηρύξει το νησάκι του Σαν Τζώρτζη ως υδραϊκή γη, μέσω γνωμοδότησης του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, για την οποία σύμφωνα με καταγγελίες του Δημάρχου Λαυρεωτικής, ποτέ δεν ζητήθηκαν από τον Δήμο Λαυρεωτικής τα δικά του έγγραφα που αποδείκνυαν τα δικαιώματα του Δήμου στη νησίδα, ώστε να ληφθούν υπ' όψη για την σύνταξη της γνωμοδότησης.

Χωρίς να είμαστε νομικοί και μόνον με την κοινή λογική αναρωτιόμαστε βέβαια...
Πώς γίνεται ένα νησί να υπάγεται διοικητικά στο Δήμο Ύδρας και η Ελληνική Δικαιοσύνη να αποφασίζει τα χρήματα από την άσκηση της δραστηριότητας να πηγαίνουν στα ταμεία του Δήμου Λαυρεωτικής;
Κάνουν λάθος οι δικαστές του δικαστηρίου που επελήφθη της υποθέσεως και εξέδωσε την απόφαση ή ο Δήμαρχος Ύδρας δεν λέει την αλήθεια;

Επιφυλασσόμαστε να απαντήσουμε σε αυτό το κρίσιμο ερώτημα μετά από έρευνα που θα κάνει το site μας!

Η ΜΑΚΡΟΣΚΕΛΗΣ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΥΔΡΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK, Η ΑΜΗΧΑΝΙΑ, Η ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΤΟΥ PIRAEUS PRESS ΚΑΙ ΟΙ ΚΟΥΦΙΕΣ ΑΠΕΙΛΕΣ

Την Πέμπτη 23 Απριλίου 2020, το Piraeus Press αποκάλυψε το αποτέλεσμα δίκης, σύμφωνα με την οποία δικαιώθηκε ο Δήμος Λαυρεωτικής, στον οποίο κατοχυρώθηκαν 500.000 ευρώ περίπου, για την παραγωγική ηλεκτρικής ενέργειας από την εταιρία ΤΕΡΝΑ, η οποία παράγει το ρεύμα από μετατροπή της αιολικής ενέργειας σε ηλεκτρική, με μηχανήματα και ανεμογεννήτριες που έχει εγκαταστήσει στην βραχονησίδα.

Το Δικαστήριο λοιπόν έκρινε ότι τα χρήματα ΔΕΝ πρέπει να πάνε στο Δήμο Ύδρας, ενώ μέχρι χθες όλοι γνώριζαν σύμφωνα με τα λεγόμενα του κ. Κουκουδάκη ότι η βραχονησίδα ανήκει στην Ύδρα!

Άρα τι συμβαίνει; 

Χωρίς να είμαστε Νομικοί, συμπεραίνουμε ότι ή ο κ. Κουκουδάκης δε λέει όλη την αλήθεια ή η Ελληνική Δικαιοσύνη κάτι ξέρει παραπάνω ή ο κ. Κουκουδάκης δηλώνει ευθέως ότι αμφισβητεί την κρίση των Ελλήνων Δικαστών;

Και αν η βραχονησίδα δεν ανήκει ακόμα στηνΎδρα, αλλά διεκδικείται από αμφότερους τους Δήμους, που από την έρευνά μας είναι το επικρατέστερο σενάριο, γιατί πρωτού υπάρξει δικαστική κρίση υψώνονται σημαίες και γίνονται δηλώσεις χωρίς καμία απιφύλαξη με μόνον σκοπό τη δημιουργία εντυπώσεων και χωρίς να σέβονται κάποιοι τον ρόλο της δικαιοσύνης;

Μετά την αποκάλυψη του Piraeus Press, ο Δήμαρχος Ύδρας προχώρησε σε μια μακροσκελή ανάρτηση στον προσωπικό του Λογαριασμό στο Facebook - αυτόν το «θεσμικό» τρόπο επέλεξε για να απαντήσει για ένα μείζονος σημασίας ζήτημα για το νησί της Ύδρας - επιχειρώντας να υποβαθμίσει το θέμα και εκσφενδονίζοντας απειλές για προσφυγή στη δικαιοσύνη κατά συναδέλφων δημοσιογράφων, επιβεβαιώνοντας απόλυτα δε τη δικαστική ήττα και την απώλεια εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ για το νησί της Ύδρας, έστω και πρωτόδικα όπως λέει!

Και το ερώτημα που τίθεται βέβαια είναι σαφές:

Ο Δήμαρχος Ύδρας γνώριζε τη δικαστική ήττα και δεν την ανακοίνωσε στους συμπολίτες του ή ενημερώθηκε για το αποτέλεσμα της δίκης από το αποκλειστικό δημοσίευμα του Piraeus Press;

Και στις δυο περιπτώσεις ο κ. Κουκουδάκης είναι πολιτικά εκτεθειμένος γιατί είτε δε γνώριζε (ανεπίτρεπτο για ένα τόσο σημαντικό ζήτημα) είτε γνώριζε και απέκρυπτε σκοπίμως την αλήθεια από τον υδραϊκό λαό.

Θα πρέπει να μας απαντήσει και σε αυτό!

ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΚΟΥΚΟΥΔΑΚΗ:

"Κάποιοι λίγοι σήμερα άρχισαν να πανηγυρίζουν διότι πληροφορήθηκαν από «έγκριτο» δημοσιογράφο ότι τάχα μου «ο Δήμος Ύδρας έχασε την Νησίδα Άγιος Γεώργιος», την οποία με πολύ μεγάλο αγώνα το διάστημα 2014-2019 επανέφερε στην πλήρη δικαιοδοσία του.

Δυστυχώς θα τους απογοητεύσω.

Η νησίδα Άγιος Γεώργιος χάρη στις ενέργειες της σημερινής Δημοτικής Αρχής παραμένει στα Διοικητικά Όρια του Δήμου μας. Ως αποτέλεσμα, ο Δήμος μας εξακολουθεί να εισπράττει το ειδικό τέλος από την λειτουργία του αιολικού πάρκου που είναι εγκατεστημένο στην εν λόγω Νησίδα.

Το αν απορρίφθηκε μια αγωγή, από τις πολλές που ο Δήμος μας έχει καταθέσει το διάστημα 2014-2019, ζητώντας χρήματα που παρανόμως έχει εισπράξει ο Δήμος Λαυρεωτικής δεν έχει καμία σημασία. Άλλωστε υπάρχει και Εφετείο. Αναμένουμε να διαβάσουμε το σκεπτικό της απόφασης, το οποίο, λόγω της αναστολής λειτουργίας των δικαστηρίων, δεν μας έχει ακόμα γνωστοποιηθεί.

Βιάστηκαν λοιπόν να χαρούν αυτοί οι λίγοι. Άνθρωποι που κατά την δική τους θητεία, ως αιρετοί, κανένα ενδιαφέρον δεν επέδειξαν, τώρα απέκτησαν «δήθεν» ενδιαφέρον, το οποίο βεβαίως υποκρύπτει την ελπίδα τους να πάει κάτι στραβά για την Ύδρα μας, προκειμένου να εκδικηθούν εμένα.

Όσο για τον «έγκριτο» δημοσιογράφο έχει ήδη δοθεί εντολή σε δικηγόρο να καταθέσει σχετική μηνυτήρια αναφορά.

Θα υπάρξει σύντομα νέα ανακοίνωση σχετικά με το θέμα. Προκαλώ αυτούς τους λίγους, αν μπορούν, να χτυπήσουν εμένα και όχι την Ύδρα μας και τα συμφέροντά της!"

ΟΙ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΛΑΥΡΕΩΤΙΚΗΣ

Σε πρόσφατη συνέντευξη του ο Δήμαρχος Λαυρεωτικής καταγγέλει ότι δεν του ζητήθηκαν ποτέ τα δικά του στοιχεία από το ΝΣΚ προκειμένου να συμπεριληφθούν στη γνωμοδότηση για τη βραχονησίδα Σαν Τζώρτζης, την οποία επικαλείται ως ευαγγέλιο ο Δήμαρχος Ύδρας.

Αφήνοντας σαφή υπονοούμενα ότι ο κ. Σκουρλέτης (Υπουργός Εσωτερικών ΣΥΡΙΖΑ) συνεργάστηκε πολιτικά με τον κ. Κουκουδάκη (πρώην μέλος της ΝΔ) και ενώ του ζήτουσε να στείλει στην ολομέλεια του ΝΣΚ το θέμα, ο τότε Υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ αυτό δεν έγινε ποτέ!

Ίσως αυτή να είναι μια εξήγηση τελικά για τη χαμένη δίκη του Δήμου Ύδρας, που έχει προκαλέσει τεράστια αναστάτωση στο νησί, το οποίο γνώριζε εδώ και λίγα χρόνια ότι η βραχονησίδα Σαν Τζώρτζης αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της Ύδρας, οριστικά και αμετάκλητα...

Φαίνεται ότι τα φαινόμενα απατούν και οι πολιτικοί λαϊκίζουν και δημαγωγούν, πολλές φορές με προεκλογικές φωτοβολίδες και ηρωικές φιέστες, τις οποίες βέβαια η Ελληνική Δικαιοσύνη δε λαμβάνει ποτέ υπόψιν της, στη λήψη των δικαστικών αποφάσεων.

Μείνετε συντονισμένοι στο Piraeus Press γιατί έρχονται νέες, πιο δυνατές αποκαλύψεις για το συγκεκριμένο θέμα!