Οργή για τον Δήμαρχο Ύδρας Γιώργο Κουκουδάκη: «Είναι ζώα εργασίας, δεν υπάρχει κακοποiηση»

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Εκατοντάδες αρνητικά σχόλια στα κοινωνικά δίκτυα για τον Δήμαρχο Ύδρας Γιώργο Κουκουδάκη μετά το προκλητικό ύφος των δηλώσεών του για τα ζωάκια της Ύδρας

Οργή προκαλεί η εικόνα ενός γαϊδουράκου που φορτωμένος με ένα ψυγείο (!) προσπαθεί να ανέβει τους δρόμους της Ύδρας.

Οι φωτογραφίες που δείχνουν το γαϊδούρι υπερφορτωμένο να προσπαθεί να ανέβει σε δρόμο της Ύδρας προκαλεί θύελλα αντιδράσεων.

Η δημοσιογράφος Σταματίνα Σταματάκου σχολιάζοντας το συμβάν στην πρωινή εκπομπή του MEGA σημείωσε ότι τα ζώα αυτά επιτρέπεται να σηκώνουν – με βάση την κείμενη νομοθεσία – μέχρι το 1/5 του βάρους τους.

«Μιλάμε για ζώα εργασίας, μήπως όμως ήρθε η ώρα το 2023 να ανοίξει μία κουβέντα για το ζήτημα να συντηρούμε ζώα εργασίας. Μας ταιριάζει ως κράτος;», υπογράμμισε.

Στην συνέχεια η κ. Σταματάκου ανέφερε ότι η χώρα μας χρειάζεται ένα ειδικό νομοθετικό πλαίσιο για τα ιπποειδή.

Τι απαντά ο δήμαρχος Υδραίων

Ο Γιώργος Κουκουδάκης, δήμαρχος Υδραίων μίλησε στο MEGA για το συμβάν.

«Το να μιλάει κάποιος για κακοποίηση ζώων χωρίς να έχει προσδιοριστεί κάτι νομίζω ότι είναι και ανεύθυνο αλλά αγγίζει και τα όρια της συκοφαντίας. Όταν κάποιος ασχολείται με την φιλοζωία πρέπει πρώτα από όλα να γνωρίζει και τις κείμενες κτηνιατρικές διατάξεις.

Πάλι πέρυσι είχαμε το ίδιο περιστατικό, μιλούσαν για κακοποίηση σε γαϊδουράκι που ήταν μουλάρι. Είναι ζώα εργασίας, σύμφωνα λοιπόν με τις κείμενες κτηνιατρικές διατάξεις, ένα τέτοιο ζώο μπορεί να κουβαλήσει το 1/5 του βάρους του, δηλαδή γύρω στα 100 κιλά. Μία ηλεκτρική συσκευή, όπως αυτή που φαίνεται στο βίντεο δεν ζυγίζει πάνω από 60 -70 κιλά.

Έτσι δεν συντρέχουν ούτε νομικοί λόγοι για κακοποίηση ζώου», δήλωσε ο δήμαρχος.

Ο δήμαρχος έσπευσε να σχολιάσει πως: «Ακόμα και από την φωτογραφία φαίνεται ότι ο τρόπος που φορτώνεται το ζώο γίνεται με τρόπο ώστε να μην καταπονείται.

Πρέπει να καταλάβουν όλοι ότι η Ύδρα είναι ένα νησί που απαγορεύεται η κυκλοφορία τροχοφόρων, είναι ένα νησί χτισμένο αμφιθεατρικά που εδώ και 300 χρόνια χρησιμοποιεί ζώα εργασίας για όλες τις οικονομικές της δραστηριότητες.

Έτσι είναι πολύ βασικό κάποιος να καταλάβει την τοπική κουλτούρα. Δεν είναι κακοποίηση ζώου, δεν ντρέπομαι να πω ότι αυτό είναι είναι η καθημερινότητα του νησιού».

Διαβάστε επίσης:

Ξέσπασε on air η Μαριάντα Πιερίδη κατά του δημάρχου Ύδρας: «Εμείς θέλουμε τα ζώα να μην κάνουν καθόλου αυτή τη δουλειά»