Έχετε κρύα πόδια όλη μέρα; Δείτε που μπορεί να οφείλεται

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Πολλοί είναι εκείνοι που κάθε χειμώνα προσπαθούν με κάθε δυνατό τρόπο να κρατήσουν τα πόδια τους ζεστά ή να τα ζεστάνουν έπειτα από έκθεση σε χαμηλη θερμοκρασία δίχως αποτέλεσμα.

Το πρόβλημα τις περισσότερες φορές έχει να κάνει με την κακή κυκλοφορία του αίματος και οφείλεται σε μερικές παθήσεις που απαιτούν ιατρική βοήθεια. Αν δείτε ότι φορώντας τις πιο ζεστές σας κάλτσες, τα πόδια σας παραμένουν κρύα καλό θα ήταν να ζητήσετε την συμβουλή ενός γιατρού.

Δείτε με ποιες παθήσεις συνδέονται τα κρύα πόδια:

Διαβήτης

Τα υψηλά επίπεδα γλυκόζης στο αίμα εμποδίζουν την καλή λειτουργία των νεύρων με συνέπεια τα άκρα να παγώνουν ή να πονούν.

Σύνδρομο Ρεϊνό (Raynaud's disease)

Το σύνδρομο αυτό εμποδίζει την παροχή αίματος σε διάφορα μέρη του σώματος, κυρίως στις παλάμες και τα πέλματα.
Όσο διαρκεί το επεισόδιο, τα άκρα συνήθως πονούν και μουδιάζουν.

Υποθυρεοειδισμός

Όταν ο θυρεοειδής υπολειτουργεί (υποθυρεοειδισμός) δεν εκτελούνται σωστά κάποιες βασικές λειτουργίες του ανθρώπινου οργανισμού με συνέπεια το αίμα να μην κυκλοφορεί σωστά

Χιονίστρες

Οι απότομες εναλλαγές στην θερμοκρασία από την ζέστη στο κρύο και το αντίθετο προκαλούν οίδημα και ερεθισμό στις περιοχές του σώματος που εκτίθενται στο κρύο. H κατάσταση αυτή εμποδίζει το αίμα να κυκλοφορήσει ελεύθερα με αποτέλεσμα την δημιουργία τοπικής φλεγμονής.