Να γιατί ο Βαγγέλης Μαρινάκης είναι ο πιο πετυχημένο​ς πρόεδρος του Ολυμπιακού τα τελευταία 40 χρόνια!

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Ο Ολυμπιακός είναι ο μεγαλύτερος σύλλογος της Ελλάδας. Τα πρωταθλήματα, τα κύπελλα, οι πορείες στην Ευρώπη, ο κόσμους του που τον ακολουθεί παντού, το γήπεδο, οι προπονητικές εγκαταστάσεις, οι ποδοσφαιριστές που αποφασίζουν να φορέσουν τη φανέλα του και οι πρόεδροι που βάζουν την ομάδα πάνω απ΄όλους, τον κατατάσσουν σε ένα από τα μεγαλύτερα clubs της Ευρώπης.

...του Κυριάκου Κορωναίου

Κατά την τελευταία μεταγραφική περίοδο ακούστηκαν αρκετά παράπονα από διάφορους... προπονητές του διαδικτύου σχετικά με την τακτική αγοροπωλησιών του Ολυμπιακού. Μια τακτική που έφερε στην ομάδα ο πρόεδρος του Ολυμπιακού, Βαγγέλης Μαρινάκης. Μια τακτική στα πρότυπα των μεγάλων Ευρωπαϊκών ομάδων. 



Η Στατιστική είναι μία μεθοδική μαθηματική, παλαιότερα τεχνική και σήμερα επιστήμη που επιχειρεί να παράξει έγκυρη γνώση χρησιμοποιώντας εμπειρικά δεδομένα παρατήρησης, ή πειράματος.

Τι σχέση έχει ο συγκεκριμένος ορισμός με τον Ολυμπιακό

Άμεση, αφού μέσα από τους αριθμούς των τελευταίων 40 ετών θα μας δείξει γιατί ο Ολυμπιακός βρίσκεται στο πιο σωστό... μονοπάτι που έχει βρεθεί ποτέ και γιατί ο Βαγγέλης Μαρινάκης είναι ο πιο πετυχημένος πρόεδρος του συλλόγου τα τελευταία σαράντα χρόνια...

1972-1975: Στο... τιμόνι του Ολυμπιακού βρέθηκε ο Νίκος Γουλανδρής, ο οποίος αγόρασε σημαντικούς παίκτες όπως οι Νίκος Γιούτσος, Γιώργος Δεληκάρης, Παναγιώτης Κελεσίδης, Γιάννης Κυράστας, Ρομαίν Αργυρούδης, Μίλτον Βιέρα, Μάικ Γαλάκος, Χούλιο Λοσάδα, Υβ Τριαντάφυλλος και κατέκτησε τρία πρωταθλήματα και δύο κύπελλα στα τρία χρόνια της προεδρίας του... 

ΠΟΣΟΣΤΟ ΕΠΙΤΥΧΙΑΣ
Πρωτάθλημα: 3/3 100%
Kύπελλο: 2/3 66.6 %

1979-1987: Ακόμα ένας σημαντικός πρόεδρος στην ιστορία του συλλόγου, ήταν ο Στάυρος Νταϊφάς, ο οποίος στα εννέα χρόνια προεδρίας, κατάφερε να δώσει στην ομάδα τέσσερα πρωταθλήματα και ένα Κύπελλο.

ΠΟΣΟΣΤΟ ΕΠΙΤΥΧΙΑΣ
Πρωτάθλημα: 4/9 44.4%
Κύπελλο 1/9 11%

1987-1993: H χειρότερη περίοδος της ιστορίας του Ολυμπιακού με πρόεδρο τον Γιώργο Κοσκωτά. Η ομάδα δεν κατέκτησε κανένα πρωτάθλημα στα έξι χρόνια της προεδρίας Κοσκωτά, με τον σύλλογο να καταστρέφεται οικονομικά. Τα δύο κύπελλα Ελλάδας και τα μεγάλα ονόματα (Ντέταρι, Προτάσοφ, Λιτοφτσένο, Φούνες) που ήρθαν στο σύλλογο τη συγκεκριμένη περίοδο δεν... χρύσωσαν το χάπι σε κανέναν πραγματικό οπαδό του Ολυμπιακού

ΠΟΣΟΣΤΟ ΕΠΙΤΥΧΙΑΣ 
Πρωτάθλημα 0/6 0%
Κύπελλο 2/6 33.3%

1993-2010: Ο Ολυμπιακός αναγεννήθηκε επί προεδρίας Σωκράτη Κόκκαλη, ανέβηκε ξανά στην κορυφή, κατέκτησε δώδεκα πρωταθλήματα και πέντε κύπελλα σε 17 χρόνια, απέκτησε ονόματα παγκόσμιας κλάσης όπως του Ριβάλντο, Τζιοβάνι και Καρεμπέ, ενώ κατάφερε να πάει μέχρι τα προημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ την περίοδο 98/99. Μεγάλη επιτυχία πρέπει να θεωρείται και κατασκευή του Γ. Καραϊσκάκης το 2004.

ΠΟΣΟΣΤΟ ΕΠΙΤΥΧΙΑΣ
Πρωτάθλημα 12/17 70%
Κύπελλο 5/17 29%

2011 - μέχρι σήμερα: O εκσυγχρονισμένος Ολυμπιακός είναι πλέον γεγονός. Ο Βαγγέλης Μαρινάκης πήρε τα ηνία από τον Σ. Κόκκαλη και μέσα σε 4 χρόνια κατάφερε και πέρασε την δική του φιλοσοφία στην ομάδα. Το απόλυτο στα πρωταθλήματα με τέσσερις κατακτήσεις σε ισάριθμα χρόνια, τα δύο κύπελλα Ελλάδος, ο αριθμός-ρεκόρ των 26 Κυπέλλων και των 16 νταμπλ που σημειώθηκε το 2013, η πρόκριση στους 16 του Champions League, παίκτες που φόρεσαν την φανέλα του Ολυμπιακού (Ιμπαγάσα, Ριέρα, Αφελάι, Αμπιντάλ, Σαβιόλα, Πάντελιτς), αλλά και το πιο σημαντικό, η αίγλη που έχει αποκτήσει πλέον ο σύλλογος, δίνουν στον πρόεδρο του Ολυμπιακού τη δυνατότητα να κοιτάει το μέλλον με ακόμα μεγαλύτερη αισιοδοξία. Ο μόνιμος πρωταθλητής Ελλάδας τα τελευταία χρόνια σαρώνει ότι καλύτερο υπάρχει στην ελληνική ποδοσφαιρική αγορά και το πουλάει σε τιμές που οι υπόλοιπες ομάδες δεν μπορούν να φανταστούν καν, με τη ψαλίδα ολοένα να... ανοίγει...
Και το πιο σημαντικό όλων... ο Ολυμπιακός πλέον δεν είναι απλά μια καλή ελληνική ομάδα, είναι μια υπολογίσιμη ομάδα στα ευρωπαϊκά ποδοσφαιρικά δρώμενα!

ΠΟΣΟΣΤΟ ΕΠΙΤΥΧΙΑΣ
Πρωτάθλημα 4/4 100%
Κύπελλο 2/4 50%

Επειδή λοιπόν οι αριθμοί δεν λένε ποτέ ψέματα, ο Ολυμπιακός όντως έχει αλλάξει επίπεδο, αποτελείται από ανθρώπους που τον αγαπούν και θυσιάζουν πολλά από την προσωπική τους ζωή,  και αν όλα αυτά συνεχιστούν με τους ίδιους ρυθμούς, δεν θα αργήσει να έρθει η μεγάλη ευρωπαϊκή επιτυχία αλλά ούτε και η επέτειος για το 50ο πρωτάθλημα!