Μύδροι του Σεραφείμ για το μέτρο της Κυριακής

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Με αφορμή την εορτή του Αγίου Ιακώβου από την Καστοριά, ο οποίος τιμήθηκε από τη μητρόπολη της ομώνυμης πόλης στις 2 και 3 Νοεμβρίου, ο σεβασμιότατος μητροπολίτης κ. Σεραφείμ στηλίτευσε την πρωτοβουλία ορισμένων πολιτικών κέντρων για τη λειτουργία των καταστημάτων κάθε Κυριακή, από το ναό της Κοιμήσεως Θεοτόκου.

Στο κήρυγμά του, ο σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στην ευαγγελική περικοπή αναλύοντας ποιοι είναι οι πειρασμοί των ανθρώπων, των οποίων εφευρέτης είναι ο διάβολος και διά των οποίων ο σύγχρονος άνθρωπος ολισθαίνει ευκολότερα στην αμαρτία και την ακολασία.
Ο μητροπολίτης Σεραφείμ αναφέρθηκε και στο έργο του Αγίου Ιακώβου, ο οποίος δίδασκε στους χριστιανούς να σέβονται και να τηρούν την ημέρα της Κυριακής και παρότρυνε το εκκλησίασμα να κρατήσουμε την αργία αυτή ως θησαυρό και να αφιερώνουμε την ημέρα της Κυριακής στον Κύριο και Θεό μας.
Να σημειωθεί ότι το απόγευμα του Σαββάτου τελέσθηκε πανηγυρικός εσπερινός, χοροστατούντος του σεβασμιωτάτου μητροπολίτου Καστορίας ο οποίος ήταν συμπαραστατούμενος από κληρικούς και την παρουσία των Ιερών Λειψάνων του Αγίου, τα οποία φυλάσσονται στον μητροπολιτικό ναό.

Πηγή: ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ NEWSBOMB
br