Δεν τα βλέπω καλά τα πράγματα!

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Κάτι από Κύπρο μου θυμίζουν τα γεγονότα που εκτυλίσσονται με ιλιγγιώδη ταχύτητα τα τελευταία 24ωρα σε διεθνές επίπεδο και αφορούν στο αύριο της Ελλάδας!
 
Ακόμα περισσότερο δε με ανησυχεί, το ότι όλα τα ΜΜΕ, μικρά και μεγαλύτερα, ασχολούμαστε περισσότερο με το στυλ του Υπουργού Οικονομικών και με το ''νταϊλίκι'' που πουλάμε στους λοιπούς Ευρωπαίους ως άλλοι 300 του Λεωνίδα!
 
Το δε επαναστατικό αίσθημα που έχει γεννηθεί μέσα μας (κάτι που επιβεβαιώνεται από πρόσφατες δημοσκοπήσεις), σε άμεση συσχέτιση βέβαια με τα πάνδεινα που έχουμε ζήσει τα τελευταία 5 χρόνια, αποτελούν εκρηκτικό συνδυασμό... και ως γνωστόν στην πολιτική οι εν βρασμώ αποφάσεις πληρώνονται και μάλιστα ακριβά...
 
Πολύ φοβάμαι λοιπόν, ότι αυτόν τον ''ψευτοπατριωτισμό'' και το ψευτονταϊλίκι υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο να τα πληρώσουμε πολύ ακριβά και εμείς!
 

Και για να γίνω πιο κατανοητός, χρησιμοποιώ ένα εκπληκτικό παράδειγμα που χρησιμοποίησε ο Εκδότης της Εφημερίδας ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ Γιάννης Κουρτάκης, στην πρωινή ραδιοφωνική εκπομπή που κάνει μαζί με τον Παναγιώτη Τζένο.

Ο Γιάννης Κουρτάκης λοιπόν, παρομοίωσε τη στάση του Έλληνα Πρωθυπουργού, σαν εκείνη του Έλληνα μεθυσμένου οδηγού, όταν τον σταματούν για αλκοτέστ!

ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ
1ο βήμα: Δεν παραδέχεται ότι είναι μεθυσμένος!
 

2ο βήμα: Αφού αποδειχθεί βέβαια ότι είναι μεθυσμένος, αρχίζει τις απειλές προς του αστυνομικούς χρησιμοποιώντας της υψηλά ιστάμενες γνωριμίες του!

 
3ο βήμα: Αφού ''φάει'' την κλήση... σκύβει το κεφάλι και πηγαίνει κανονικότατα να πληρώσει την κλήση! Αν δε έχει καθυστερήσει.. πληρώνει και πρόστιμο!
 

4ο βήμα: Το οποίο προηγείται της πληρωμής της κλήσης, αφηγείται σε όλο το στενό και μη περιβάλλον του, το πώς ''έσκισε'' τον αστυνομικό που τόλμησε να του κόψει κλήση ενώ ήταν μεθυσμένος!

 
Δε νομίζω ότι χρειάζεται κάποια περαιτέρω ερμηνεία...
 
Υπάρχει λίγος αλλά συνάμα χρόνος για συνολική αναθεώρηση της στάσης της ελληνικής κυβέρνησης.
 
Καλύτερα να διαφυλάξουμε το παρόν και το μέλλον της χώρας παρά να φοβηθούμε μια πολιτική κωλοτούμπα... που εδώ που τα λέμε, θα είναι ακόμα μια στη σύγχρονη πολιτική ιστορία του τόπου!
 
Και βέβαια, δε σχολιάζω το σενάριο δημοψηφίσματος το οποίο διακινείται τις τελευταίες ώρες... Εκλογές είχαμε πριν λίγες μέρες, δεν υπάρχει καλύτερο δημοψήφισμα! Για να μη θυμηθούμε τι συνέβη όταν τόλμησε ο Γιώργος Παπανδρέου να κάνει μια απλή αναφορά περί δημοψηφίσματος, αλλά και τη στάση που είχαν εκείνοι που σήμερα κάνουν τη συγκεκριμένη διαρροή... Μάλλον έχουν βαλθεί να δικαιώσουν ιστορικά και τον Γιώργο Παπανδρέου!
 
Επειδή λοιπόν πιστεύω ότι οι περισσότεροι Έλληνες δεν οδηγούμε μεθυσμένοι, θεωρώ ότι θα πρυτανεύσει η λογική και η Ελλάδα θα αποφύγει τις νέες περιπέτειες!