Προχωράει τη ζωή του ο Αλέξης Τσίπρας: Το επόμενο βήμα του πρώην αρχηγού του ΣΥΡΙΖΑ που δεν περίμενε κανείς

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Σαν βόμβα έσκασε η παραίτηση του Αλέξη Τσίπρα, από την ηγεσία του κόματος ΣΥΡΙΖΑ, λίγες ημέρες μετά τις βουλευτικές εκλογές.

Το ζητούμενο- πέραν, φυσικά, από το ποιος θα είναι ο αντικαταστάτης του στο τιμόνι του ΣΥΡΙΖΑ- είναι το τι θα κάνει ο αριστερός πολιτικός.
Το τελευταίο διάστημα ακούστηκαν πάρα πολλά, ακόμα και πως θα ιδρύσει δικό του κόμμα για να κάνει το comeback, όμως τίποτα απ’ αυτά δεν ισχύει- τουλάχιστον στην παρούσα φάση, μιας και το απώτερο μέλλον είναι άλλη εντελώς κατάσταση.

Στα βήματα του Ομπάμα

Στην παρούσα φάση το πλάνο του κ. Τσίπρα είναι άλλο. Ποιο είναι αυτό; Να γίνει… Ομπάμα!

Ο πρώην πλανητάρχης εδώ και χρόνια, μετά το πέρας της δεύτερης θητείας του, κάνει διαλέξεις σε ημερίδες και συνέδρια ανά τον κόσμο, όπου χάρη στη γνωστή του ρητορική δεινότητα αποθεώνεται από τους παριστάμενους και όλα τα events είναι sold out.

Ο Έλληνας πολιτικός, λοιπόν, θέλει να βαδίσει στα βήματα του Μπαράκ Ομπάμα και να κάνει το ίδιο, με τις πρώτες προτάσεις σύμφωνα με τις πληροφορίες να έχουν πέσει ήδη στο τραπέζι. Άλλωστε, τα αγγλικά του μέχρι πρότινος ηγέτη του ΣΥΡΙΖΑ έχουν βελτιωθεί σε σημαντικό βαθμό και αισθάνεται έτοιμος γι΄αυτό το βήμα.

Το ταξίδι του στις ΗΠΑ αυτές τις μέρες μόνο τυχαίο δεν είναι…