Ο Μητροπολίτης Πειραιά Σεραφείμ στην Αγρυπνία της Μονής Βατοπαιδίου (βίντεο)

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


- Με βυζαντινή μεγαλοπρέπεια και μοναστική τάξη η υποδοχή του Σεβ. Μητροπολίτου Πειραιώς κ.Σεραφείμ στην ΙΜΜ Βατοπαιδίου

- Παρών στις Πανηγυρικές ακολουθίες της ΙΜΜΒ  επί τη εορτή της Αγίας Ζώνης και ο Εκδότης των Παραπολιτικών Γιάννης Κουρτάκης

Την Ιερά Μεγίστη Μονή Βατοπαιδίου επισκέπτεται από σήμερα, Δευτέρα 11 Σεπτεμβρίου 2023 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πειραιώς κ. Σεραφείμ, κατόπιν πρόσκλησης του Καθηγουμένου της Ιεράς Μονής Γέροντος Εφραίμ.

Τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Πειραιώς κ. Σεραφείμ και την συνοδεία του υποδέχθηκε στην είσοδο της Ιεράς Μονής ο Καθηγούμενος Γέροντας Εφραίμ και η Αδελφότητα.

Στην συνέχεια με πομπή μετέβησαν στο Καθολικό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, όπου τελέστηκε επίσημη Δοξολογία.

Ο Γέροντας Εφραίμ καλωσορίζοντας τον Μητροπολίτη Πειραιώς, μεταξύ άλλων τόνισε: «με πολύ χαρά και συγκίνηση σας υποδεχόμαστε σήμερα στην Θεοτοκοσκέπαστη Μονή του Βατοπαιδίου».

Επίσης ο Γέροντας Εφραίμ πρόσθεσε ότι: «Σεβασμιώτατε, ανταποδίδετε σήμερα την επίσκεψη μας στον Πειραιά, όπου ήρθαμε και είδαμε το μεγάλο έργο που επιτελείτε και δοξάσαμε τον Θεό γι’ αυτό».

Κλείνοντας ο Γέροντας Εφραίμ αναφέρθηκε στις πλημμύρες των τελευταίων ημερών, τονίζοντας πως «οι θεομηνίες που μαστίζουν την πατρίδα μας, είναι καρποί της αμετανοησίας».

«Ευχόμαστε ο Θεός να δίνει μετάνοια σε όλους μας» – πρόσθεσε κλείνοντας ο Γέροντας Εφραίμ.

Από την πλευρά του ο Σεβ. Μητροπολίτης Πειραιώς κ. Σεραφείμ ευχαρίστησε τον Γέροντα Εφραίμ για την ευγενική πρόσκληση να προεξάρχει των Ιερών Ακολουθιών επί τη εορτή της Αγίας Ζώνης.

Σε άλλο σημείο ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στην έλευση της Αγίας Ζώνης στον Πειραιά, και ευχαρίστησε για ακόμη μία φορά τον Γέροντα Εφραίμ για την αυτή την μεγάλη ευλογία που έζησαν οι κάτοικοι του Πειραιά και όχι μόνο.

«Όπως είπατε χιλιάδες λαού Του Θεού εξέφρασαν την πίστη τους και την αγάπη τους στην Μητέρα Του Θεού και των ανθρώπων» – τόνισε χαρακτηριστικά ο Μητροπολίτης Πειραιώς.

Κλείνοντας ο Σεβασμιώτατος εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του για την αγάπη και την στήριξη του Γέροντα Εφραίμ στο φιλανθρωπικό έργο της Ιεράς Μητρόπολης.

Τέλος ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στον Οικουμενικό Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίο, μεταξύ άλλων λέγοντας: «Επιτρέψτε μου να εκφράσω απείρους και ευγνώμονας ευχαριστίας εις την Σεπτήν κορυφήν της Ορθοδόξου ημών Καθολικής και Αποστολικής Εκκλησίας, τον Παναγιώτατο Οικουμενικό Πατριάρχη Κωνσταντινουπόλεως και Νέας Ρώμης κ. Βαρθολομαίο, ο οποίος προφρόνως επευλόγησε και επεδοκίμασε και κανονικώς κατετέθη ως Επίσκοπος του Αγιωνύμου Όρους την ημετέραν φιλάδελφον, εξόχως τιμητικήν και ιεράν πρόσκλησιν προς την ελαχιστότητά μου να προσέλθω ως ταπεινός προσκυνητής και να ανταποδώσω, όση είναι η δύναμις ένεστι, την ευγνωμοσύνη μου στην Μητέρα Του Θεού και των ανθρώπων σ’ αυτό το Ιερό παλλάδιο, σ’ αυτή την Μονή που είναι όντως Θεοσκέπαστος και Θεοφρούρητος αλλά και Παναγιοσκέπαστος και Παναγιοφρούρητος».

Να αναφερθεί ότι ο Σεβασμιώτατος θα προεξάρχει των Ιερών Ακολουθιών επί τη Εορτή της Αγίας Ζώνης, στην Θεοτοκοσκέπαστη Μονή, οι οποίες και θα μεταδοθούν από τον Ραδιοφωνικό Σταθμό “Πειραϊκή Εκκλησία”.

Αναλυτικότερα, αύριο Τρίτη (12/09) από τις 19:00 έως τις 02:00 τα ξημερώματα της Τετάρτης και από της 06:00 έως τις 11:00 το πρωί της Τετάρτης θα μεταδοθούν απευθείας όλες οι Ιερές Ακολουθίες και η Θεία Λειτουργία σύμφωνα με την τυπική διάταξη της Ιεράς Μεγίστης Μονής του Βατοπαιδίου.