Κύθηρα: Παραίτηση βόμβα Αντιδημάρχου – Σε αποσύνθεση ο συνδυασμός Χαρχαλάκη! (επιστολή)

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Λιγότερο από ένα μήνα πριν της Εκλογές της 8ης Οκτωβρίου

Η παραίτηση του έμπειρου Αντιδημάρχου Κυθήρων Αντικυθήρων Χαράλαμπου Σουγιάννη, έρχεται να προστεθεί στα ήδη σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο απερχόμενος Δήμαρχος Στράτος Χαρχαλάκης.

Ένας από τους μέχρι πρότινος στενούς συνεργάτες, σε επιστολή του προς τον Δήμαρχο Κυθήρων, αποκαλύπτει τον τρόπο με τον οποίο ο τελευταίος εκμεταλλεύεται τους συνεργάτες τους και ακολούθως τους «πετά» όταν πλέον δεν του είναι χρήσιμοι ή αρεστοί!

Στράτος Χαρχαλάκης - Απερχόμενος Δήμαρχος Κυθήρων & Αντικυθήρων

Αξίζει να διαβαστεί η δημοσιοποιημένη επιστολή του πρώην Αντιδημάρχου του Στράτου Χαρχαλάκη, η οποία ήδη έχει προκαλέσει πολιτική ζημιά στον απερχόμενο Δήμαρχο Κυθήρων.

Μάλιστα ακούγεται έντονα στο νησί ότι θα ακολουθήσουν κι άλλοι…

ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗΣ ΜΕ ΑΙΧΜΕΣ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΚΥΘΗΡΩΝ ΑΝΤΙΚΥΘΗΡΩΝ ΣΤΡΑΤΟ ΧΑΡΧΑΛΑΚΗ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΔΗΜΟΣ ΚΥΘΗΡΩΝ

Προς: τον κ. ΕΥΣΤΡΑΤΙΟ ΧΑΡΧΑΛΑΚΗ

Δήμαρχο Κυθήρων & Αντικυθήρων

ΔΗΛΩΣΗ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗΣ:

Αξιότιμε κ. Δήμαρχε,

Μετά την ενημέρωσή μου στην κατ’ιδίαν συνάντησή μας της 27ης Αυγούστου ότι δεν αποδέχεστε την από 25-08-2023 δήλωση υποψηφιότητάς μου στο ψηφοδέλτιό σας για τις επόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές, επικαλούμενος ότι ‶δέκα περίπου συμπατριώτες μας σας το απαίτησαν για διαφορετικούς λόγους ο καθένας‶, σας υπέβαλλα την από 28-08-2023 δήλωση παραίτησής μου από το αξίωμα του αντιδημάρχου και από μέλος όλων των επιτροπών του Δήμου.

Λόγω των σοβαρών θεμάτων της ημερήσιας διάταξης της Οικονομικής Επιτροπής της επόμενης ημέρας 29-08-2023, μου ζητήσατε και αποδέχθηκα να αναβάλλω προσωρινά την υποβολή παραίτησής μου για να μην διαταραχθεί η ομαλή λειτουργία του Δήμου κατά την προεκλογική περίοδο.

Ενώ λοιπόν εγώ κατάπια την πίκρα μου και απέφυγα οποιαδήποτε δημόσια δήλωση για να μην δημιουργήσω πρόβλημα στην πορεία σας προς στις επερχόμενες εκλογές, εσείς επιδοθήκατε σε δηλώσεις παραπληροφόρησης και συκοφάντησής μου για τον λόγο της απόφασής σας, όπως ότι: ‶χρησιμοποίησα τον Δήμο για προσωπικό μου όφελος‶ , ‶διενεργήσατε σφυγμομέτρηση που έβγαλε ότι θα σας έδιωχνα 300 ψήφους ενώ δεν θα έπαιρνα πάνω από 50‶, ‶το είχα προσχεδιάσει (αλήθεια τι είχα προσχεδιάσει???)‶ και άλλα ωραία….

Στο όνομα όποιας συνεργασίας είχαμε αυτά τα τέσσερα χρόνια, θεωρώ πως οφείλατε να αναλάβετε την ευθύνη να μου αποκαλύψετε τον πραγματικό λόγο της απόρριψής μου και όχι να καταφεύγετε σε αστείες δικαιολογίες, καθώς από την αρχή της θητείας μου μέχρι και σήμερα ήσασταν απόλυτα ενημερωμένος και σύμφωνος για κάθε ενέργειά μου και για το πως διαχειρίστηκα τα σοβαρά και μη θέματα αρμοδιότητάς μου.

Επειδή ο χαρακτήρας μου και η μέχρι τώρα πορεία μου στα κοινά δεν μου επιτρέπουν να συνεχίσω να ‶παίζω‶ τον ρόλο του αντιδημάρχου προκειμένου να διατηρήσω την αντιμισθία μου και πόσο μάλιστα που εσείς στην πράξη με έχετε καταργήσει, επειδή στη ζωή κάθε ανθρώπου, όσο ασήμαντος (όπως εγώ) ή

σημαντικός (όπως εσείς), υπάρχουν οι δύσκολες στιγμές που πρέπει να αποφασίσει «με ποιους θα πάει και ποιους θα αφήσει» και τέλος επειδή εγώ δεν συνηθίζω να αφοδεύω εκεί που φιλάω (όπως πρώην συνάδελφός μου αντιδήμαρχος, συνεργάτης και συνοδοιπόρος σας), σας υποβάλλω την παραίτησή μου από το αξίωμα του αντιδημάρχου και από μέλος όλων των επιτροπών του Δήμου στις οποίες είχα την τιμή να με προτείνετε ή να με ορίσετε ως μέλος.

Σας εύχομαι οι άνθρωποι με τους οποίους επιλέξατε να πορευτείτε, να φωτίζουν τον δρόμο σας στην περαιτέρω πολιτική σταδιοδρομία σας.

Σας ευχαριστώ για την κατανόηση.

Μετά τιμής

ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΑΛΕΞ. ΣΟΥΓΙΑΝΝΗΣ