ΟΧΙ το συλλαλητήριο για το Μακεδονικό στον Πειραιά… Κίνδυνος!

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


...του Σαράντου Ευσταθόπουλου

Διαβάζω με ιδιαίτερο ενδιαφέρον τις τελευταίες ώρες, τις σκέψεις για μεταφορά του κεντρικού συλλαλητηρίου των Αθηνών στο Μεγάλο Λιμάνι.

Προφανώς και ως Πειραιώτης, θα ήμουν ο πρώτος που θα ήθελε την πραγματοποίηση ενός τόσο μαζικού συλλαλητηρίου στην πόλη μου, αλλά...

Όποιος έριξε στο τραπέζι την πρόταση αυτή, για διοργάνωση του Συλλαλητηρίου της 4ης του Φλεβάρη στον Πειραιά, προφανώς δεν έχει καθόλου καλή εικόνα της πόλης.

Ο Πειραιάς όχι μόνο δεν προσφέρεται για τέτοιες μαζικές εκδηλώσεις, αλλά θα τολμούσα να πω ότι εμπεριέχεται έντονα και το στοιχείο της επικινδυνότητας σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο.

Και δε μιλάμε μόνο για το κίνδυνο αποτυχίας, αλλά και για τον κίνδυνο της σωματικής ακεραιότητας των συμμετεχόντων σε μια τόσο μαζική δράση.

Ο Πειραιάς ΔΕΝ έχει ΜΕΤΡΟ και η πρόσβαση είναι εφικτή μόνο με Ηλεκτρικό και Προαστιακό.

Ο Πειραιάς είναι παντού σκαμμένος λόγω έργων ΜΕΤΡΟ & ΤΡΑΜ.

Το έντονο κυκλοφοριακό στον Πειραιά δεν επιτρέπει τη μαζική προσέλευση ΙΧ και πούλμαν!

Όσοι λοιπόν γνωρίζουν από διοργανώσεις βεληνεκούς αντίστοιχου με του Συλλαλητηρίου της Θεσσαλονίκης, κατανοούν, ότι μια ανάλογη συγκέντρωση μπορεί να «εξυπηρετηθεί» μόνο στο κέντρο της Αθήνας!

Και συγκεκριμένα στην Πλατεία Συντάγματος!

vouli--2-thumb-large--5-thumb-large

Εκεί από όπου σημειολογικά (έμπροσθεν της Βουλής) πρέπει να σταλεί το μήνυμα εντός και εκτός συνόρων.

Που η πρόσβαση για τους εκατοντάδες χιλιάδες διαδηλωτών είναι εύκολη.

Που τα μέτρα ασφαλείας είναι δρακόντεια.

Που υπάρχει ανοιχτός χώρος προς πολλές κατευθύνσεις για να διοχετευτούν οι εκατοντάδες χιλιάδες Ελλήνων που θα προσέλθουν.

Επειδή λοιπόν η 4η του Φλεβάρη είναι πολύ κοντά, δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο ούτε για «επικοινωνιακά παιχνίδια», που εξυπηρετούν μόνο εκείνους που δε θέλουν την πραγματοποίηση ενός ακόμα πιο μαζικού συλλαλητηρίου στην Πρωτεύουσα.

Σήμερα κιόλας θα πρέπει να παρθούν οι οριστικές αποφάσεις και να προχωρήσει η διάδοση της είδησης, όπως πολύ επιτυχημένα έπραξαν τα αδέρφια μας στη Βόρεια Ελλάδα.

Στόχος για το Συλλαλητήριο της Αθήνας δεν μπορεί να είναι κάτι μικρότερο από τη συμμετοχή τουλάχιστον 1.000.000 Ελλήνων πολιτών!